opgemaakt januari
Green beauty

Opgemaakt januari: veel samples en restantjes | Beauty

Ik had me nog zo voorgenomen om geen opgemaakt artikel meer te schrijven. Ik bedoel: eigenlijk is het toch wel bizar dat je een maand lang (of misschien wel langer) een mandje met lege verpakkingen bewaard? Welke gek heeft dat toch verzonnen? Het bizarre is, ik lees dit soort artikelen bij anderen dus wél erg graag. In het kader van ontspullen: ik had nog een hoop restjes staan en ik besloot deze maand vooral de restjes en samples op te maken. Dat ruimt weer lekker op zeg! Dit zijn mijn opgemaakte beautyproducten van januari:

Opgemaakt januari: vooral heel veel samples

Ik moet iets bekennen: ik heb de gekke tic dat ik altijd de proefmonsters uit tijdschriften haal wanneer ik bij de dokter, kapper of waar dan ook in een wachtruimte zit. Die proefmonsters moeten gewoon mee naar huis, punt. Vooral de Happinez (die ontvang ik thuis) en de LINDA bevatten een hoop samples. Ik bewaar deze samples dan keurig in een doosje, maar vervolgens gebruik ik ze nooit. En dus stapelt het alleen maar op. Niet zo handig. Ik besloot daarom gewoon nu eens alle samples op te maken en vanaf nu af aan geen nieuwe mee te nemen. Dit scheelt ook nog eens een hoop afval in het vervolg. In totaal heb in januari 32 samples opgemaakt. En nog ben ik niet door mijn voorraad heen!

opgemaakt januari

Opgemaakt januari: lichaamsverzorging

Een tijdje geleden ontving ik van een persbureau een The Body Shop Adventskalender*. Wat een geweldige adventskalender was dat zeg! De kalender bevatte ook een aantal kleine flesjes douchegel en bodylotion die ik inmiddels heb opgemaakt. De douchegels vond ik allemaal erg fijn, mijn favoriete geur was Spiced Apple. Van de bodylotions is Vanilla Chai mijn favoriet. De bodylotions hebben alleen een nadeel: ik krijg de laatste beetjes niet goed uit de verpakking. Zo zonde!

Wat ik nog meer heb opgemaakt:
Method handzeep*. Prima ecologische handzeep, niks mis mee.
Glow For A Cause solid perfume Innocense. Zó jammer dat dit product op is! Dit natuurlijke parfum zat ooit in een Styletone box. Ik vind ‘m heerlijk en zo het zeker opnieuw willen aanschaffen. Maar eerst ga ik mijn overige parfum zoveel mogelijk opmaken heb ik besloten.
Bioskin Junior Daily Nourishing Spray*. Dit product gebruikte ik voor mijn kinderen. Een ontzettend fijn merk, zeker bij huidproblemen. Mijn review kan je hier teruglezen.
Lavera Handcrème*. Fijn product, vegan en budget. Gaat absoluut weer terugkomen in huis! Ook hier heb ik een review over geschreven.
Beauty Kitchen Bodyscrub*. Dit product heb ik tijdens een event zelf samengesteld. Ik vond ‘m fijn, maar ik zou de volgende liever voor een suikerbasis in plaats van zout kiezen. De frisse citrusgeur vond ik erg prettig!

Opgemaakt januari: haarverzorging

Over de Erica Shampoo en Conditioner* heb ik een paar weken geleden nog een review geschreven. Deze producten zijn helemaal top! Ik heb inmiddels al nieuwe flessen in huis staan. Ze doen hun werk goed, fijne ingrediënten, dierproefvrij en betaalbaar. Dit zijn blijvers!

Daarnaast hebben wij het volgende opgemaakt:
Davines Shampoo & Conditioner, travelsize*. Deze producten heb ik tijdens een event gekregen. Ik weet dat veel bloggers lyrisch over Davines zijn, maar zelf vond ik het niks. Mijn haar werd er slap en zwaar van. Toch heb ik het wel opgemaakt. De conditioner heb ik uiteindelijk maar gebruikt als scheercrème.
Derlon Haargel. Dit gebruiken de mannen hier in huis. Niet door mij zelf gekocht of gebruikt dus 🙂
Bioskin Junior Shampoo*. Een shampoo voor de kids. Fijn product, werkt prima. En tevens geschikt voor de gevoelige hoofdhuid.

Opgemaakt januari: gezichtsverzorging

Antipodes Aura Manuka Honey Mask* is wat mij betreft het beste gezichtsmasker ooit! Toch twijfel ik of ik dit product zelf zou aanschaffen omdat ik ‘m toch wel redelijk prijzig vind. Een andere reden voor mij om ‘m niet te kopen is omdat het product niet vegan is. Ik merk bij mezelf dat ik steeds vaker dierlijke ingrediënten vermijd. Ik maak eerst mijn huidige voorraad aan maskers op en besluit daarna wel of ik ‘m opnieuw ga kopen of niet.

Verder opgemaakt:
Utsukusy Bijin Gezichtsreiniger*. Een heerlijk product, werkt prima! Wel vind ik dat dit product vrij snel opraakte. Mijn review kan je hier teruglezen.
Payot Techni Peel Mask, sample size*. Dit maskertje zat als extraatje bij een pakketje wat ik een tijd geleden via Tutje gewonnen heb. Van dit merk zal nog een review verschijnen.
– Verder nog tandpasta opgemaakt. Ik wissel natuurlijke tandpasta altijd af met een ‘reguliere’. Ik weet namelijk niet zeker of baking soda niet schadelijk is voor het tandglazuur.

Opgemaakt januari: make-up

Tot slot heb ik nog twee make-up producten opgemaakt, namelijk: 29 cosmetics foundation en een eyeshadow base die ik als concealer gebruikte. Beide producten hebben in een Styletone Box gezeten. De foundation vond ik erg fijn, het behoort zelf tot mijn favorieten van 2016. jammer dat het op is. Toch weet ik nog niet of ik het opnieuw ga kopen. Het is heel saai, maar ik ga toch eerst mijn huidige voorraad aan BB creams opmaken. Wat concealer betreft: ik denk dat ik gewoon weer één van Catrice of HEMA koop. Lekker makkelijk, goedkoop en goed verkrijgbaar.

Dit zijn mijn opgemaakte producten van januari. Meestal heb ik niet zoveel te laten zien, maar dit keer is het wat meer geworden haha. Het ruimt wel lekker op! Heb jij veel producten opgemaakt afgelopen maand? 

*Dit product heb ik ontvangen

You Might Also Like...

8 Comments

 • Liset
  1 februari 2017 at 10:09

  Zo grappig dat je allemaal samples op hebt gemaakt! Ik heb daar ook veel van, maar ik gebruik die dingen dus nooit, haha. Heel slim van je!

 • Claire
  1 februari 2017 at 11:07

  Wauw wat ontzettend veel samples! Ik heb ook zo’n tic gehad totdat ik ging verhuizen haha. Toen was ik er wel klaar mee. Waar ruikt de Glow For A Cause solid perfume Innocense naar? Ik ben namelijk nog geen natuurlijke parfum tegengekomen. En heb je toevallig een review over de 29 cosmetics foundation? Ik kan geen fijne vegan foundation vinden. Oh en het viel me op dat je linkjes geen kleur hebben. Ik weet niet of dit bewust is maar dan valt het linkje naar een review niet zo op 🙂

 • Sofie
  1 februari 2017 at 12:52

  Haha, eigenlijk is het wel bizar als je erover nadenkt ja, een maand lege flesjes bewaren!
  Ik heb hetzelfde als jou met de samples. Ik neem ze niet uit reguliere tijdschriften, maar bijvoorbeeld bij bestellingen zitten er soms wel een paar. Ik hou ze dan allemaal mooi bij en gebruik ze ook nooit! Ik bewaar ze namelijk altijd voor een blogpost over samples en vervolgens komt het er maar niet van, haha!
  Wat fijn dat je ook mindere producten toch maar opgebruikt. Dat probeer ik ook te doen. Grappig om die conditioner dan maar als scheerschuim te gebruiken!

 • Jessica J.
  1 februari 2017 at 14:48

  Wat een berg samples! Ik moet m’n samples, reisverpakkingen e.d. nodig eens bij elkaar zoeken. Ze zitten óveral! En yep, uiteindelijk zijn die Opgemaakt-posts een raar gegeven, maar aangezien ik ze zo graag lees, draag ik er met plezier ook aan bij! 😀

 • Mariëlle Markgraaff
  1 februari 2017 at 19:29

  Oh ik herken je gevoel hoor!! Ik heb echt een HEKEL aan lege verpakkingen bewaren haha, dat komt vast door onze gezamenlijke interesse 😉 Wel erg leuk om te zien, ik ben vooral veel op aan het maken van voorraad, zodat ik dat eens kan verminderen!

 • Greenblush
  2 februari 2017 at 09:43

  Toch wel erg fijn hè, voorraad opmaken! Ik raak eindelijk door de overtollige producten heen 🙂

 • Greenblush
  2 februari 2017 at 09:51

  ja dat van de linkjes heb ik gezien! Ik zal eens even kijken, want ik denk dat ik daarvoor iets in de stylesheet moet aanpassen. Nee ik heb helaas geen review over de foundation geschreven 🙁 Hmm lastig te omschrijven maar innocence is een lichtzoete geur met amandel, bessen en bloemen. Er zijn meerdere geuren en ze zijn er ook in een vegan variant! Neem anders eens een kijkje op http://www.glowforacause.com/. Ik zie nu ook dat ze ook bodybutters en dagcremes hebben!

 • KouweKleren
  2 februari 2017 at 10:49

  Mijn verzameling was héél minimaal vergeleken met de jouwe, maar ook ik ben aan het opmaken. Kan niet wachten tot het zo ver is en ik kan overstappen op natuurvriendelijke en afvalsparende varianten.

Leave a Reply