salt of the earth deo
Green beauty

Salt of the Earth deo review | Natuurlijk, vegan & dierproefvrij

Ik hoor altijd veel enthousiaste verhalen over Salt of the Earth deodorant. Ik snap het wel, want hey, de producten werken prima, zijn niet al te duur én zijn goed verkrijgbaar. Zelf heb ik ook al eens over Salt of the Earth deo geschreven (check mijn reviews hier en hier). Deze deo’s werken op basis van aluin en zijn verkrijgbaar als kristalstick of in sprayvorm. Sinds kort zijn deze deo’s ook als roller verkrijgbaar. 

Salt of the Earth Deo Rollers

Salt of the Earth staat bekend om hun kristaldeo’s, je weet wel, zo’n staaf die je onder de kraan een beetje nat moet maken en daarna onder je oksels moet aanbrengen. Op zich werkt dat prima, want a) je heb geen last van zweetgeur en b) het is bijzonder zuinig in gebruik. Alleen jammer wanneer je zo’n kristaldeo op de grond laat vallen, want dan het is ook echt stuk (trust me, I know). Zo’n deo valt dan in duizend stukjes uit elkaar. Gelukkig heeft Salt of the Earth Deo daar iets op gevonden: eerst ontwikkelden ze sprays, en nu dus ook rollers. Persoonlijk vind ik deodorantrollers gewoon erg fijn om te gebruiken. Zeker als de producten ook nog eens natuurlijk, vegan en dierproefvrij zijn.

salt of the eart deo roller

Natuurlijke deodorant zonder aluminiumchloride en alcohol

Het is nog best een uitdaging om een goedwerkende natuurlijke deodorant te vinden. Ze bestaan wel hoor, maar meestal zijn ze óf op basis van alcohol, óf op basis van baking soda. Nu zijn dit twee ingrediënten waar mensen nog wel eens overgevoelig op kunnen reageren. Een deo op basis van aluin (zoals Salt of the Earth) is dan een goede optie.

Aluin is een natuurlijk mineraalzout, afkomstig van kalium. Aluin legt een microscopisch dun laagje mineraalzouten op de huid, dit remt de groei van bacteriën die een zweetgeur veroorzaken. Het mineraal houdt het zweten niet tegen, maar je oksels ruiken wel langdurig fris. In tegenstelling tot aluminiumchloride (dat vaak in reguliere deo’s voorkomt), verstopt aluin je poriën niet. Van aluminiumchloride wordt beweerd dat het schadelijk is voor je lichaam. Of dit daadwerkelijk zo is, laat ik bij deze buiten beschouwing. Ik ben geen wetenschapper, het is niet aan mij om hier een oordeel over te vellen.

Twee varianten: ‘Unscented’ en ‘Pura Aura Lavender & Vanilla’

Ik heb twee Salt of the Earth deo rollers getest, namelijk Unscented en Pure Aura. De eerste is de geurloze variant, zonder parfum dus. Een prima optie voor gevoelige okselhuidjes of wanneer je gewoon geen parfum wilt gebruiken. Pure Aura ruikt naar Lavendel en Vanille. De geur is overigens opgebouwd uit natuurlijke etherische oliën en botanische extracten. Het is dus geen synthetisch parfum. Ik vind Pure Aura erg lekker ruiken, lekker bloemig en kruidig. Qua werkzaamheid zijn de deo’s gelijk: tijdens de hittegolf van afgelopen zomer hebben ze hun werk uitstekend gedaan. Van alle Salt of the Earth deo’s die ik tot dusver heb getest vind ik de rollers het allerfijnst in gebruik. Een aanrader dus!

Salt of the Earth deo is onder andere verkrijgbaar bij De Online Drogist (7,49 voor 75 ml).

Kende jij de deorollers van Salt of the Earth al?

Deze producten heb ik toegestuurd gekregen.

You Might Also Like...

2 Comments

  • Jessica J.
    25 september 2018 at 08:30

    Ik vind dit merk echt geweldig! Ik heb, sinds ik Salt of the Earth leren kennen heb, geen ander deomerk meer gebruikt. De steen, de sprays, de rollers: ze werken allemaal even goed! Zelfs m’n vriend is fan. 🙂

  • Mariëlle
    26 september 2018 at 18:46

    Jaaa ik vind ze écht geweldig!!

Leave a Reply