Salt of the earth deodorant
Green beauty

3x Salt of the Earth deodorant review – natuurlijk, vegan & dierproefvrij

Eerder liet ik al een deodorant van Salt of the Earth in mijn ‘Beste natuurlijke deodorant test‘ zien. Niet veel later ontving ik van een PR-bureau nóg drie flacons van dit merk. Jullie hebben lang op mijn review moeten wachten, want volgens mij zijn deze deodorants al in heel blogland voorbij gekomen haha. Goed, onder het mom ‘beter laat dan nooit’, bij deze alsnog mijn review over de Salt of the Earth deodorant 🙂

Salt of the Earth deodorant

Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijke deodorant kom je denk ik al snel bij Salt of the Earth uit. En ik snap ook wel waarom. De producten zijn zowel in de winkel als online goed verkrijgbaar en ze zijn ook niet ontzettend duur. Salt of the Earth staat bekend om hun kristaldeo’s, je weet wel, zo’n staaf die je onder de kraan een beetje nat moet maken en daarna onder je oksels kunt aanbrengen. Handig, want ze zijn dierproefvrij, aluminiumchloridevrij en alcoholvrij en werken evengoed perfect tegen zweetgeur. Alleen jammer wanneer je zo’n deo op de grond laat vallen, want dan het is ook echt stuk (trust me, I know). Gelukkig maar dat het merk daarnaast ook verstuivers heeft ontwikkeld, in meerdere geuren!

salt of the earth deodorant

Ik testte drie varianten: Pure Aura Melon/cucumber voor dames, Rock chick (met aardbeigeur!) voor meisjes en Pure Armour, voor mannen.

De ingrediënten van Salt of the Earth deodorant

Laat ik vooropstellen dat de basis van deze deodorant bij alle drie varianten identiek is: het is de geur die het verschil maakt. De basis van Salt of the Earth deodorant is potassium alum, een natuurlijk kristal. Potassium alum legt een microscopisch dun laagje mineraalzouten op de huid. Deze mineraalzouten voorkomen de groei van bacteriën die een zweetgeur veroorzaken. Het houdt het zweten niet tegen, maar je oksels blijven wel langdurig fris. Potassium alum werkt bijzonder effectief én is geheel veilig; de mineralen worden niet door de huid opgenomen. Het is dan ook niet hetzelfde als het beruchte aluminium waar ze het in deodorant vaak over hebben. Dit gaat om aluminiumchloride. Of aluminiumchloride daadwerkelijk schadelijk voor je lichaam is, laat ik bij deze buiten beschouwing. Mocht je op zoek zijn naar een aluminiumvrij deodorant, dan zit je met Salt of the Earth wel goed!

De deodorant is verder aangevuld met botanische extracten en aloë vera, ter verzorging van je okselhuid. Wat verder goed is om te vermelden is dat Salt of the Earth deodorant 100% natuurlijk, vegan én dierproefvrij is.Salt of the earth deodorant

De geuren van Salt of the Earth deodorant

De geuren Salt of the Earth deodorant is opgebouwd uit natuurlijke essentiële oliën, er komt dus géén synthetisch parfum aan te pas. Ook fijn voor de gevoelige huidjes!

Rockchick heeft een onmiskenbaar zoete aardbeigeur, ik vind het echt een product voor jonge meisjes! In eerste instantie vond ik de geur véél te zoet, maar eenmaal aangebracht vind ik de geur toch wel erg lekker. Ik ben al lang geen jong meisje meer, maar dit product gebruik ik momenteel bijna alle dagen. Ik ben de geur echt gaan waarderen 🙂

Echter is niets zo persoonlijk als geur, want Pure Aura Melon/Cucumber kan mij helaas niet zo bekoren. Qua geur dan, want de werking is natuurlijk identiek. Het is een smaakkwestie, maar ik hou persoonlijk echt niet van meloengeur. Ik vind het zo weeïg en ik word er misselijk van. Sorry, maar dit is het niet voor mij!

Pure Armour ten slotte heeft een typische frisse mannengeur. Gewoon lekker, niet te overdreven. Prima geur, kan ik zeker wel waarderen!

De werking

Nou kan een geur je liggen of niet, uiteindelijk gaat het vooral om de werking. De deodorant sprays van Salt of the Earth werken prima bij mij, al denk ik dat deze producten voor de wintermaanden beter geschikt zijn dan tijdens de zomer. Ik kan mij namelijk nog herinneren dat van de zomer regelmatig last van ‘natte oksels’ had, overigens zonder zweetgeur. Ik denk dat het fijne deo’s zijn voor algemeen gebruik. Ze zijn mild voor de huid, ik heb zelf in ieder geval geen uitslag gekregen (mijn oksels zijn vrij gevoelig). Niks mis mee dus, het is vooral een kwestie van de juiste geur uitkiezen.

Salt of the Earth deodorant is o.a. verkrijgbaar bij De Online Drogist voor 8,49 euro per stuk. Kende jij de deodorant van Salt of the Earth al?

Deze producten heb ik ontvangen.

Meer lezen:
HappySoaps review
Ben & Anna deodorant
Salt of the Earth deoroller review

You Might Also Like...

11 Comments

 • Anita Willems
  4 februari 2018 at 08:45

  Klinkt interessant! Ik had er nog niet van gehoord ?
  Ik ken wel de poeders (ander merk), maar dat lijkt me zo lastig aanbrengen. Ik hield mijn ogen al open voor een stick of roller, maar was nog niet overgegaan tot aankoop. Ook deze vind ik nog aardig aan de prijs. Maar wel interessant.

 • Mariëlle
  4 februari 2018 at 09:48

  Bij mij werken ze juist mega goed, ook in de zomer! Ik ben fan 🙂 En ik vind de geuren juist wel heel lekker haha!

 • Linda - Zaailingen
  4 februari 2018 at 11:50

  Aluin is een aluminiumsulfaat, dus deze deo’s zijn beslist niet aluminiumvrij! Ze zijn inderdaad wel vrij van aluminiumchloride. Sommige mensen beweren dat aluin minder gevaarlijk is omdat het grotere moleculen zijn dan aluminiumchloride (dat klopt, bijna 2x zwaarder), maar aangezien het allebei zouten zijn en zouten oplossen in water, komt er volgens mij (niet zeker van hoor) bij beiden een aluminiumion vrij. Ik zou dus niet durven beweren dat het ene beter is dan het andere.

  Ik gebruik zelf trouwens wel aluin, want ik vind het bewijs dat aluminium(chloride) schadelijk zou zijn nogal mager. Via ons eten krijgen we al veel meer binnen. Misschien kom ik daar nog ooit op terug, maar vind het voorlopig erg fijn werken. Beter dan welke deo ik ooit geprobeerd heb. Geen geurtjes, geen irritaties, geen vlekken. Ik gebruik wel liever de kristal, want met zo’n flacon heb ik toch het idee dat ik vooral plastic met water koop, terwijl het voor dezelfde prijs veel minder lang meegaat. Bovendien hoeft ie toch niet mee in de tas, want hij werkt de hele dag.

 • Greenblush
  4 februari 2018 at 11:58

  Ja de poeders ken ik, die lijken mij inderdaad lastig aanbrengen. Een kristalstick gaat overigens veel langer mee dan een spray (zolang je ‘m niet stuk laat vallen tenminste). Je doet daar zo een jaar mee!

 • Greenblush
  4 februari 2018 at 11:59

  Ik vind ze op zich wel goed werken, maar ze halen het niet bij de deo’s van We love the planet. Die vind ik toch het allerfijnst. Helaas zijn die niet vegan.

 • Greenblush
  4 februari 2018 at 12:05

  Dankjewel voor je aanvulling Linda! Ik bedoelde met aluminiumvrij uiteraard aluminiumchloride vrij, ik heb dit even aangepast. Of het schadelijk zou zijn vraag ik mij ook af, ik ben ook niet geheel overtuigd. Ik ben het overigens met je eens dat een kristal veel duurzamer is dan een spray (zolang je ‘m niet stuk laat vallen tenminste ;-))

 • Linda - Zaailingen
  4 februari 2018 at 23:22

  Ik snapte eerste niet waarom mensen hun kristal meteen weggooiden als ze hem hadden laten vallen, maar het wordt blijkbaar dus compleet gruis, haha. De mijne overleeft het alweer een jaar! Nog best een uitdaging om hem op te krijgen 🙂

 • Jessica J.
  6 februari 2018 at 10:28

  Ik vind deze deo’s geweldig en wil niets anders meer! Mijn stick is nog steeds lang niet op. Die vind ik trouwens fijner in gebruik dan de sprays, want voor mij hoeft een deo geen geurtje te hebben. Ik gebruik ze het hele jaar door; ik vind zweten geen probleem, zolang het zweet maar geurloos is. 🙂

 • Sara | MevrouwMiauw
  7 februari 2018 at 22:17

  Ik vind deze deo’s ontzettend fijn. In de zomer gebruik ik het liefste de steen maar in de winter vind ik de steen te koud en gebruik ik graag de spray.

 • Sytse - Het Groene Broertje
  6 maart 2018 at 10:02

  Oh, ik kende het nog niet! Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar die deodorant voor mannen!

 • Beauty4skin
  27 maart 2018 at 14:45

  Als we het hebben over duurzaam dan zijn de deo’s van Salt of the earth wel een heel goed voorbeeld…..behalve als je de stick laat vallen natuurlijjk…haha. En nog vegan ook…1 van onze persoonlijke toppers!

Leave a Reply