Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Green beauty

Beauty Kitchen Abyssinian Oil Review

Vorige week kon je hier op mijn blog een review lezen over het Beauty Kitchen Seahorse Plankton masker, vandaag maakt de gezichtsolie uit de Beauty Kitchen Abyssinian Oil zijn opwachting. Ik vertel je alles over abyssinian olie, een bijzondere plantaardige olie met veel mooie eigenschappen!

Allereerst: wat is Abyssinian Oil?

Ik ben dol op plantaardige oliën voor het gezicht en ik dacht dat ik ondertussen de meeste soorten wel kende. Echter had ik (tot vorig jaar) nog nooit van Abyssinian oil gehoord. De naam klinkt mij Egyptisch/Ethiopisch in de oren, maar ik leg vast de link met de Abessijnse kat?

Abyssinian oil is afkomstig van de Crambe Abyssinica plant, oftewel de Afrikaanse bolletjeskool. Het is het verre neefje van de koolzaad en mosterdplant. Het is een decoratieve plant met veel vertakkingen waar kleine witte bloemetjes verschijnen. Wanneer deze bloemetjes uitgebloeid zijn, komen er kleine zaadbolletjes tevoorschijn. UIt deze zaadjes wordt de olie geperst. Van oorsprong groeit de plant uit Oost-Afrika, maar het komt tegenwoordig ook in Europa voor.

Het bijzondere aan de olie is dat het een droge olie betreft die rijk is aan omega vetzuren en erucazuur. Erucazuur zorgt ervoor dat de olie snel in de huid trekt zonder de huid vet te maken of de poriën te verstoppen. Het helpt huidveroudering tegengaan, maar je kunt het ook gebruiken om je haar te verzorgen. Qua samenstelling komt de olie nog het dichtst in de buurt van walvisolie, met het grote verschil dat Abyssianian olie geheel plantaardig (en dus diervriendelijk) is. Ik weet wel waar mijn voorkeur naar uitgaat!

Beauty Kitchen Abyssinian Oil productlijn

Ik heb twee producten ontvangen die abyssinian oil bevatten, namelijk Beauty Kitchen Abyssinian Oil Aroma Facial Concentrate en Beauty Kitchen Abyssinian Oil Handbag Beauty Balm. Het laatstgenoemde product kende ik al en heb ik al eerder op mijn blog besproken. Naast deze producten is deze lijn uitgebreid met andere verzorgingsproducten. We gaan het nu dus over het aroma facial concentrate hebben.

Beauty Kitchen Aroma Facial Concentrate

Het product is een intensief hydraterende olie, geschikt voor alle huidtypes. Je kunt het gebruiken als serum, enkele druppeltjes is genoeg. Ik gebruik het graag ’s avonds, in plaats van een nachtcrème. Maar je zou ook een druppeltje onder je dagcrème kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Of als primer onder je make-up.

Zoals je kunt zien bevat dit product een handig pipetje zodat je eenvoudig kunt doseren. De olie voelt heel zacht, maar niet vet aan. Het heeft een fijne geur, een beetje fruitig en kruidig!

De ingrediënten van Beauty Kitchen Aroma Facial Concentrate

Het 100% natuurlijke en vegan product bevat een mix van 15 verschillende oliën, elk met hun eigen heilzame werking. De basis is zoete amandelolie, abyssinian olie staat op de tweede plaats. Verder zie ik nog kokosolie, olijfolie en calendula olie op de ingrediëntenlijst staan. Fijne, natuurlijke oliën die een verzachtende, verzorgende en herstellende werking op de huid hebben. Rozenbottelolie heeft een celstimulerende werking en helpt collageen te vormen, voor een soepele, gladdere en strakkere huid. Tot slot zie ik essentiële oliën van onder andere magnolia en palmarosa. Deze essentiële oliën worden heel goed door de huid geabsorbeerd omdat ze een moleculaire grootte hebben.

Mijn ervaring

Ik vind dit product geweldig! De olie wordt heel goed door mijn huid opgenomen, zonder een vet laagje achter te laten of de poriën te verstoppen. Zoals ik al zei gebruik ik dit product graag ’s avonds, in plaats van een nachtcrème. Mijn huid voelt de volgende dag super zacht en egaal aan, echt heerlijk! Ja, ik ben erg tevreden over de abyssinian oil producten 🙂

Omdat de olie zeer zuinig in gebruik is, doe je lang met een flesje. De prijs is 29.99 euro, maar het merk is regelmatig in de aanbieding.

Gebruik jij wel eens een gezichtsolie?

Ik heb dit product gekregen ter review.

You Might Also Like...

5 Comments

 • bychristiana
  2 november 2017 at 09:59

  Tot ik reviews van dit product voorbij zag komen op diverse blogs, had ik om heel eerlijk te zijn nog nooit van Abyssinian Oil gehoord. Maar volgens mij is iedereen er inderdaad echt enthousiast over! Heel leuk om te lezen. Wat een goede ingredientenlijst zeg, mooi!

 • Mariëlle
  2 november 2017 at 18:11

  Ik moet toch ook echt aan de olie, wil dat zeker gaan proberen. Klinkt goed!!

 • Sara | MevrouwMiauw
  2 november 2017 at 21:27

  Wat is Beauty Kitchen toch een schitterend merk he? Ik heb een aantal producten uit de planktonlijn maar ik zou ook graag eens producten uit de Abyssinian olie willen proberen. Ook jouw review heeft me weer nieuwsgierig gemaakt.

 • Kim
  3 november 2017 at 09:28

  Laatst zag ik dit product nog liggen, maar ik vind het toch een beetje ‘eng’ om olie op mijn gezicht te smeren met mijn vette huid. Fijn dat het snel intrekt!

 • Hennie
  14 november 2017 at 06:30

  Als het goed is is deze onderweg naar mij toe. Nu ik jouw review heb gelezen ben ik nóg nieuwsgieriger geworden! Klinkt hemels, deze olie.

Leave a Reply