Green beauty

Beauty Kitchen Abyssinian Oil Review

Beauty Kitchen Abyssinian Oil

Vorige week kon je hier op mijn blog een review lezen over het Beauty Kitchen Seahorse Plankton masker, vandaag maakt de gezichtsolie uit de Beauty Kitchen Abyssinian Oil zijn opwachting. Ik vertel je alles over abyssinian olie, een bijzondere plantaardige olie met veel mooie eigenschappen!

Allereerst: wat is Abyssinian Oil?

Ik ben dol op plantaardige oliën voor het gezicht en ik dacht dat ik ondertussen de meeste soorten wel kende. Echter had ik (tot vorig jaar) nog nooit van Abyssinian oil gehoord. De naam klinkt mij Egyptisch/Ethiopisch in de oren, maar ik leg vast de link met de Abessijnse kat?

Abyssinian oil is afkomstig van de Crambe Abyssinica plant, oftewel de Afrikaanse bolletjeskool. Het is het verre neefje van de koolzaad en mosterdplant. Het is een decoratieve plant met veel vertakkingen waar kleine witte bloemetjes verschijnen. Wanneer deze bloemetjes uitgebloeid zijn, komen er kleine zaadbolletjes tevoorschijn. UIt deze zaadjes wordt de olie geperst. Van oorsprong groeit de plant uit Oost-Afrika, maar het komt tegenwoordig ook in Europa voor.

Het bijzondere aan de olie is dat het een droge olie betreft die rijk is aan omega vetzuren en erucazuur. Erucazuur zorgt ervoor dat de olie snel in de huid trekt zonder de huid vet te maken of de poriën te verstoppen. Het helpt huidveroudering tegengaan, maar je kunt het ook gebruiken om je haar te verzorgen. Qua samenstelling komt de olie nog het dichtst in de buurt van walvisolie, met het grote verschil dat Abyssianian olie geheel plantaardig (en dus diervriendelijk) is. Ik weet wel waar mijn voorkeur naar uitgaat!

Beauty Kitchen Abyssinian Oil productlijn

Ik heb twee producten ontvangen die abyssinian oil bevatten, namelijk Beauty Kitchen Abyssinian Oil Aroma Facial Concentrate en Beauty Kitchen Abyssinian Oil Handbag Beauty Balm. Het laatstgenoemde product kende ik al en heb ik al eerder op mijn blog besproken. Naast deze producten is deze lijn uitgebreid met andere verzorgingsproducten. We gaan het nu dus over het aroma facial concentrate hebben.

Beauty Kitchen Aroma Facial Concentrate

Het product is een intensief hydraterende olie, geschikt voor alle huidtypes. Je kunt het gebruiken als serum, enkele druppeltjes is genoeg. Ik gebruik het graag ‘s avonds, in plaats van een nachtcrème. Maar je zou ook een druppeltje onder je dagcrème kunnen gebruiken bijvoorb