kokos shampoo
Green beauty

Kokos shampoo, conditioner & douchegel van Faith in Nature

Kokos is denk ik een geur waar je van moet houden. Het is een geur die je ofwel fantastisch vindt, of helemaal niks. Kokos shampoo is echter mateloos populair. Geen wonder, want de toegevoegde kokosolie doet wonderen voor je haar en (hoofd)huid. Kokosolie is namelijk in staat om in het haar door te dringen. Ik testte van Faith in Nature een aantal producten uit de kokoslijn. Naast de shampoo, testte ik ook een conditioner, douchegel en handzeep. 

Kokos shampoo, conditioner, douchegel en handzeep van Faith in Nature

Ik geef het meteen maar eerlijk toe: persoonlijk ben ik niet een megagroot liefhebber van de geur van kokos. Tenminste, niet als het too much is. Een subtiele kokosgeur kan ik nog wel waarderen, zeker in combinatie met andere geuren. Maar een heftige kokosgeur, echt bedwelmend, in your face zeg maar? Uhh nee, dan haak ik af. Zo heb ik in een kast nog een zeep met kokosgeur liggen, nog compleet in de verpakking. De kokosgeur ruik ik al dwars door de verpakking heen. Veel te heftig! Maar goed, dat product is van een ander merk. De kokosproducten van Faith in Nature zijn gelukkig voor mij – in ieder geval wat geurbeleving betreft – een heel stuk beter te doen.

Faith in Nature maakt natuurlijke verzorgingsproducten die gecertificeerd dierproefvrij én vegan zijn. Kijk, dat is hartstikke positief! Daarnaast is het merk ook nog eens goed betaalbaar. De producten van Faith in Nature zijn vrij van sls/sles, parabenen, siliconen, minerale oliën en synthetische geurstoffen. De kokosgeur is dus ook natuurlijk, dit verklaart waarschijnlijk ook waarom de geur niet té heftig is.

Faith in Nature heeft met haar kokos shampoo en conditioner diverse prijzen en (beauty) awards gewonnen. Naast de kokoslijn heeft het merk ook shampoos, conditioners en bad & doucheproducten in andere geuren ontwikkeld. De producten hebben een plastic verpakking met klikdop, de handzeep zit in een pompje. De verpakkingen vind ik niet per definitie ‘mooi’, maar werken wel gewoon prima.

faith in nature

Faith in Nature kokos shampoo (400ml)

Een 100% natuurlijke shampoo zonder sls/sles, parabenen en siliconen. Met biologische kokosolie voor een milde reiniging en verzorging van normaal tot droog haar.

Ingrediënten

Aqua, Ammonium laureth sulfate, Cocamidopropyl betaine, Maris sal, Polysorbate 20, Glyceryl laurate, Cocos nucifera oil, Glycerin, Tocopherol, Helianthus annuus seed oil , Parfum, Steareth-4, Glycol distearate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Benzyl alcohol.

De kokos shampoo zit in een ruime verpakking, 400 ml is namelijk best veel! Het product bevat o.a. zeezout, kokosolie, glycerine, vitamine E, zonnebloemolie en natuurlijk parfum. Helemaal onder aan de lijst staat benzyl alcohol, dit kan uitdrogend werken, net als Ammonium Laureth Sulfate. Hopelijk valt de uitdrogende werking mee omdat de toegevoegde oliën voeding aan het haar geven.

Mijn ervaring

De shampoo is ontwikkeld voor normaal tot droog haar. Nou heb ik zelf geen droog haar (behalve de punten dan), sterker nog, mijn hoofdhuid wordt vrij snel vet. Toch reinigt de shampoo mijn haar erg goed, mijn haar voelt na gebruik schoon en luchtig aan. De shampoo schuimt goed, maar droogt mijn haar toch wel een beetje uit heb ik gemerkt. Ik vraag me af of de kokos shampoo voor droog haar niet te sterk ontvettend is. Na het wassen is een conditioner gebruiken echt wel een must.

Zelf heb ik last van een gevoelige hoofdhuid, ik gebruik daarom nooit een shampoo met SLS of SLES, omdat dit jeuk en irritatie geeft. SLS/SLES zorgen er voor dat een shampoo goed schuimt. De kokos shampooo van Faith In Nature bevat ALS (ammonium laureth sulfate) in plaats van SLS/SLES. Dit schuimt ook goed, maar is over het algemeen een stuk milder voor de hoofdhuid. Ik heb in ieder geval geen irritatie van de shampoo gekregen. Daar ben ik erg blij mee!

kokos shampoo

Faith In Nature Kokos Conditioner (400ml)

Na het reinigen met de shampoo, verzorg je je haar met de kokos conditioner. Voor het beste resultaat laat je de conditioner 5 minuten inwerken, om het vervolgens uit te spoelen. Zonder parabenen en siliconen.

Ingrediënten

Aqua, Cetearyl alcohol, Cocos nucifera oil, Caprylic/capric triglyceride, Helianthus annuus seed oil, Tocopherol, Glycerin, Parfum, Cetrimonium chloride, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Benzyl alcohol. De conditioner bevat onder andere een vettende alcohol, een hoog percentage kokosolie, zonnebloemolie, vitamine E en glycerine.

Mijn ervaring

De conditioner ruikt iets sterker naar kokos dan de shampoo, maar dit is geen wonder als je ziet dat kokosolie bijna bovenaan de ingrediëntenlijst staat. De conditioner is vrij dun van textuur, je kunt het goed over je haar verdelen. Het belangrijkste is natuurlijk: hoe goed werkt de conditioner? Nou, ik kan je vertellen, ik vind ‘m fantastisch! Ik heb vrij snel dat mijn haar slap en snel vet wordt nadat ik conditioner gebruikt heb, maar daar heb ik met de kokos conditioner van Faith In Nature geen last van. Mijn haar voelt na gebruik zacht aan, heeft volume en ziet er gezond en glanzend uit. Wat mij betreft perfect en zou ik zeker zelf opnieuw aanschaffen!

(kijk, mijn dochter dook stiekem voor de lens toen ik foto’s aan het maken was ;-))

Faith In Nature Kokos Douchegel en Handzeep (400 ml & 300 ml)

Om de kokos beleving compleet te maken, gebruik je natuurlijk ook een douchegel en handzeep met dezelfde kokosgeur! De douchegel kan je ook als badschuim gebruiken (heb ik helaas niet kunnen testen). Ook deze producten zijn natuurlijk, vegan en vrij van parabenen en SLS/SLES

Ingredienten douchegel

Aqua, Ammonium laureth sulfate, Cocamidopropyl betaine, Maris sal, Polysorbate 20, Cocos nucifera oil, Glycerin, Helianthus annuus seed oil, Glyceryl laurate, Tocopherol, Parfum, Steareth-4, Glycol distearate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Benzyl alcohol

Ingredienten handzeep

Aqua, Ammonium laureth sulfate, Cocamidopropyl betaine, Maris sal, Polysorbate 20, Glyceryl laurate, Cocos nucifera oil, Helianthus annuus seed oil, Glycerin, Tocopherol, Parfum, Steareth-4, Glycol distearate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Benzyl alcohol.

Mijn ervaring

Zie je dat de ingrediënten van deze twee producten bijna exact gelijk zijn? 😉 De handzeep heeft echter een kleinere inhoud, maar is ook wat goedkoper. Al met al is er weinig prijsverschil. Het enige verschil is dat de handzeep in een pompje zit en iets dikker van textuur is. En een pompje is natuurlijk wel handiger in gebruik als je je handen wilt wassen dan een fles douchegel met klikdop. De douchegel en handzeep vind ik beide erg fijn. De producten schuimen goed en reinigen prima, zonder je huid uit te drogen. Ik gebruik sowieso altijd een bodylotion nadat ik gedoucht heb, maar dat is vooral omdat ik dat prettig vind. Het is niet per definitie nodig.

Conclusie: een aanrader!

Ik vind de producten van Faith in Nature erg fijn in gebruik, vooral de conditioner is mijn favoriet. De shampoo vind ik net iets te sterk reinigen naar mijn idee. Ik vind het prettig dat de producten natuurlijk, dierproefvrij én vegan zijn en geen parabenen, SLS/SLES, siliconen en synthetische geurstoffen bevatten. Ik ben vooral benieuwd naar de overige geurlijnen van Faith in Nature, want persoonlijk ben ik vooral dol op fruit- en citrusgeuren. Maar goed, smaak is natuurlijk persoonlijk. Ben je echt een kokosliefhebber? Dan is deze lijn echt wel wat voor jou!

Prijzen & verkrijgbaarheid

Shampoo en conditioner: 7,95 euro
Douchegel: 7,70 euro
Handzeep: 5,95 euro

De producten van Faith In Nature zijn verkrijgbaar via Big Green Smile. Neem ook eens een kijkje bij hun andere geurlijnen!

Kende jij de producten van Faith in Nature al?

Deze producten heb ik ontvangen voor een review.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Mariëlle
    26 november 2017 at 19:38

    Leuk om jouw mening ook te lezen! Ik ben ook erg tevreden over de producten 🙂

Leave a Reply