Beauty kitchen Seahorse Plankton
Green beauty

Beauty Kitchen Seahorse Plankton Mask Review

Beauty Kitchen leerde ik vorig jaar kennen en sindsdien heeft het merk mijn hart gestolen. Een tijd geleden werd ik aangenaam verrast met een aantal nieuwe producten van dit merk waaronder het Beauty Kitchen Seahorse Plankton masker én twee producten uit de Abyssian Oil lijn. Ik vertel er vandaag meer over het masker, de andere twee producten zijn binnenkort aan de beurt!

Beauty Kitchen Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask

Een mond vol, maar dit product is een crèmemasker dat maar vijf minuten inwerktijd nodig heeft. Dat is handig voor die momenten dat je niet veel tijd hebt, maar toch je huid even een boost wilt geven. De producten uit de Seahorse Plankton lijn zijn herkenbaar aan de blauwe, glazen verpakkingen. Ze bevatten microalgen die rijk zijn aan vitaminen, antioxidanten en omega vetzuren. Deze stofjes helpen collageen in de huid aan te maken, waardoor de huid steviger en stralender uitziet. En dat in maar vijf minuten!

Je zou bijna denken dat het product zeepaardjes extract bevat, maar wees gerust: dat is niet het geval. Het masker is namelijk vegan. Leuk detail om te noemen: met de verkoop van Seahorse Plankton producten ondersteund Beauty Kitchen The Seahorse Trust. Dit goede doel stimuleert het behoud van het waterleven en beschermt de zeepaardjes. Jij koopt een goed product voor je huid, zij steunen de zeepaardjes. Win-win!

Ingrediënten Beauty Kitchen Seahorse Plankton Mask

Het masker bevat klei, alhoewel het niet zo aanvoelt op de huid, het heeft echt een crèmige textuur, zoals je op onderstaande foto kunt zien. De zeealgen staan vrij hoog op de ingrediëntenlijst. Ook zie ik veel plantaardige extracten en etherische oliën op de lijst staan, waaronder kamille, strobloem en lavendel (en nog vele anderen). Het masker heeft vanwege de etherische oliën een zacht kruidige geur. Het product is natuurlijk en vegan.

Mijn ervaring Beauty Kitchen Seahorse Plankton Mask

Ik hou enorm van maskertjes, maar toegegeven, ik neem er niet altijd de tijd voor. Hoe fijn is dat er ook maskers zijn die binnen vijf minuten hun werk doen? Het masker belooft je huid te ontgiften, een ‘plumping’ effect te geven, te verstevigen én je huid een glow te geven.

Het masker is eenvoudig aan te brengen en je hebt maar een dun laagje nodig. Dit maakt dat het potje (60ml) behoorlijk lang meegaat. Na het aanbrengen voel ik een tinteling op mijn gezicht, het prikt een beetje. Het voelt alsof je huid een peeling ondergaat. Wanneer ik het masker na gebruik afspoel met een doekje ziet mijn gezicht dan ook wat rood uit. Overigens trekt dit bij mij snel weer weg gelukkig! Toch is het product waarschijnlijk niet aan te raden voor héél gevoelige huidjes.

Maar goed, maakt het masker zijn beloftes waar? Ja, ik vind van wel! Na gebruik ziet mijn huid er schoon uit, het voelt zachter aan. Ook zie ik een glow én fijntje lijntjes (met name bij mijn voorhoofd) lijken minder op te vallen. Mijn gezicht ziet na gebruik meer ontspannen uit. Wat mij betreft is dit een ideaal masker tijdens drukke en stressvolle periodes óf juist voor een feestje wanneer je fris en fruitig voor de dag wilt komen.

Beauty Kitchen Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask is te koop voor 19,99 euro. 

Meer Beauty Kitchen:
– Beauty Kitchen event
– Beauty Kitchen review

You Might Also Like...

2 Comments

  • Mariëlle
    28 oktober 2017 at 15:02

    Oh wauw, dit klinkt goed zeg!! :O

  • Inge | Monsieur Mango
    28 oktober 2017 at 16:12

    Dit klinkt ook al zo fijn! Ik hoor de naam Beauty Kitchen steeds vaker de laatste tijd. Ik vergeet ook altijd om gezichtsmaksers en dergelijke te nemen, maar 5 minuten is inderdaad prima te doen. Mooi ook dat The Seahorse Trust hiermee wordt gesteund! 🙂

Leave a Reply