Green beauty

Welkom bij Greenblush 2.0! + geluksmomenten van april

Yes, i’m back! Zoals je in mijn vorige blogpost hebt kunnen lezen heb ik een paar weken afstand van het bloggen genomen. Dit was een goede beslissing, ik heb ontzettend veel aan deze periode gehad. Ik weet inmiddels welke richting ik met mijn blog op wil en wat mijn persoonlijke doelen zijn die ik graag wil behalen. Ik zit weer vol energie en ik heb er super veel zin in! 

De afgelopen weken heb ik lekker vooruit kunnen schrijven, wat fijn is dat zeg! Ook was april voor mij persoonlijk een heel fijne maand. Niet dat mijn leven nou zo spannend is (en dat is echt een understatement), maar weet je? I don’t care. Laat mij maar even lekker een huismuts zijn en in mijn eigen zen-bubbel leven. Ik ben al lang blij dat het gewoon goed gaat hier! We zijn thuis allemaal gezond, ik geniet weer van de kleine dingen en ik ben gewoon gelukkig! Wat wil je nog meer?

Ik zal een aantal van mijn geluksmomenten van afgelopen maand met jullie delen:

Coaching

Nadat ik in mijn vorige blogpost aangaf dat ik de dingen graag anders zou willen doen zijn er een aantal bijzondere dingen gebeurd. Persoonlijk vind ik het soms best pittig om alle ballen in de lucht te houden. Ik ben een enorm slechte hulpvrager en geen beste planner. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment dacht: ‘ok, nu kan ik eigenlijk wel wat hulp gebruiken, want ik weet het allemaal niet meer zo goed’. Nou je gelooft het niet, blijkbaar heeft het universum mij gehoord. Nog geen week later had ik niet één, maar zelfs TWEE coaches tot mijn beschikking! Via Gortcoaching onderga ik een kort coachingstraject. En Iris is opruimcoach. Via haar volg ik een online cursus over opruimen en minimaliseren, voor meer rust en overzicht in huis en je leven. UIteraard vertel ik daar binnenkort meer over. Ik ben er in ieder geval zó blij mee!

Ik heb een bullet journal gekocht!

Afgelopen weekend heb ik een bullet journal gekocht. Ik had er wel eens van gehoord, maar nooit eerder veel aandacht aan geschonken. Totdat ik mij realiseerde dat dit wel eens dé oplossing zou kunnen zijn om meer overzicht in mijn leven te creëren. Ik heb een aantal youtube filmpjes over dit onderwerp bekeken en wooooow, er ging een wereld voor mij open! Wat een handig, eenvoudig en overzichtelijk systeem! Ik gebruikte al dagelijks To Do lijstjes (zonder deze lijstjes ben ik helemaal een ramp), toch miste ik nog een overkoepelend systeem van mijn to do lijstjes. En daar is een bullet journal dan weer perfect voor. Dit klinkt waarschijnlijk allemaal nog wat vaag. Binnenkort vertel ik je er alles over en dan wordt het hopelijk wel duidelijk!

Een workshop met Sanny Zoekt Geluk

Vorige week was ik uitgenodigd om een workshop bij te wonen van Marieke van Meijeren ( de oprichtster van De Bewustzijn School) en Sanny Verhoeven van Sanny Zoekt Geluk. Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, er was namelijk geen programma vermeld, Later bleek dat het improvisatie workshop was waarbij we onder andere gingen mediteren. Nou had ik in geen tijden gemediteerd, voorheen deed ik dat wel regelmatig. Het mediteren beviel mij overigens echt goed, dus dat ga ik weer vaker doen. Ik merk dat mediteren mij ook écht kalmer en gelukkiger maakt. Ik heb helaas geen foto’s gemaakt (de gelegenheid leende zich daar niet echt voor), maar het was een ontzettend inspirerende middag!

je dromen volgen

Nieuwe blogonderwerpen & blogschema

Aan inspiratie heb ik geen gebrek. Laten we het er op houden dat ik meer dan genoeg inspiratie heb om alle dagen van de week een artikel te plaatsen. Alle dagen gaat mij denk ik niet lukken, maar 4-5x per week wel. Ik heb al het één en ander vooruitgeschreven. En als bloggen vaker lukt is dat mooi meegenomen, maar geen must.

Onderwerpen die je de komende tijd om mijn blog kunt verwachten zijn o.a: opruimen, overzicht, minimalisme, duurzaamheid, geluk, geld & budget, doelen bereiken, heel veel groene tips, mindstyle, gezondheid, vega(n) recepten, interviews met inspirerende personen en ja… ook natuurlijke en dierproefvrije beauty 😉 De onderwerpen die voorbij zullen komen zijn dus zeer uiteenlopend, maar altijd met ‘groen’ en ‘positiviteit’ als overkoepelend thema.

 Ik wil met mijn blog een groen feel good plek op het internet creëren en ik hoop daar lezers mee te kunnen inspireren. Ik wens je veel leesplezier!

X Marieke

 

 

 

You Might Also Like...

12 Comments

 • Romy
  1 mei 2017 at 07:47

  Wat leuk dat je weer echt aan het bloggen bent én dat je zoveel inspiratie hebt! 🙂 Ik ben nu al benieuwd naar je nieuwe artikelen. Zo goed dat je twee coachingtrajecten hebt! Ik hoop dat je er veel aan hebt. Die workshop klinkt ook heel inspirerend trouwens.

 • Mariëlle
  1 mei 2017 at 07:57

  Yay! 😀 Daar ie ze weer! Ben heel benieuwd naar je coaching 😉

 • Roos
  1 mei 2017 at 08:49

  Nice to have you back :-). Wat fijn dat je deze maand hebt kunnen gebruiken om alles op de rit te krijgen en om wat vooruit te schrijven. Hopelijk geeft het je meer rust. Blijf vooral schrijven over dingen waar je energie van krijgt. Ben erg benieuwd naar je coaching trajecten. Groetjes Roos

 • Sofie
  1 mei 2017 at 09:43

  Heeeey jij, leuk dat je terug bent! Ik kijk uit naar al je schrijfsels! Fijn dat je even tot rust gekomen bent.
  Liefs!

 • EmilyLotus
  1 mei 2017 at 13:22

  Wat fijn dat je zo vol nieuwe inspiratie en motivatie zit! Je energie en plezier springen van het beeldscherm af, haha. Ik raak er zelf ook helemaal gemotiveerd van!
  Ben benieuwd naar je volgende blogposts. 🙂

 • Jessica J.
  1 mei 2017 at 15:28

  Tof om te lezen dat je zo boordevol inspiratie zit! Ik ben benieuwd naar de artikels die volgen, want met die onderwerpen kan ik wel wat. 😉 Welkom terug! (Oh, nu ik eraan denk, ik moet nog steeds die Instagram-tag invullen! Komt er gauw aan!)

 • Sara | MevrouwMiauw
  1 mei 2017 at 21:08

  Ahhh wat goed om te lezen dat je blogbreak veel goeds heeft opgeleverd. Ik ben heel benieuwd naar de onderwerpen en artikelen die op greenblush zullen verschijnen. Ook ben ik erg benieuwd naar je bullet journal systeem. Veel blogplezier! X

 • Merel
  2 mei 2017 at 10:30

  Welkom terug! Wat heb je mooie dingen bereikt in een maand, ik vind dit absoluut niet saai klinken! Ik ben zelf ook van plan om te gaan bullet-journal-en dus ik ben benieuwd naar wat je er van gaat vinden.

 • geertruurzaam
  2 mei 2017 at 11:05

  Fijn om weer van je te lezen!
  Ik kijk uit naar de nieuwe richting die je hebt genomen, spannend.

 • Jenn
  3 mei 2017 at 09:37

  Leuk, ik ben heel benieuwd naar je nieuwe artikelen!

 • Inge
  3 mei 2017 at 13:00

  Wat fijn dat je iets hebt gevonden dat voor je werkt! Ik loop hier zelf ook nog steeds tegenaan: hoge verwachtingen van bedrijven (wat natuurlijk wel een compliment is) maar het is allemaal wel behoorlijk veel. 🙂
  Vorig jaar kocht ik al de benodigdheden voor een bullet journal, maar vanwege perfectionisme durf ik niet te beginnen.. 🙁

 • reinoud Prins
  18 maart 2020 at 16:28

  Wat goed dat je je ervaringen deelt, Door mensen op te roepen om af en toe een beetje afstand te nemen kun je heel goed een burn-out voorkomen. Dat zouden meer mensen moeten doen!

Leave a Reply