yun probiotherapy
Green beauty

YUN Probiotherapy | Skincare op basis van bacteriën

Een paar weken geleden werd ik benaderd door YUN Probiotherapy. Dit innovatieve merk heeft recent een aantal skincare producten op de markt gebracht op basis van… bacteriën! Probiotica kan wel eens de oplossing zijn voor allerlei huidproblemen, waaronder acne, een gevoelige huid en schimmelinfecties. Ik vertel vandaag wat meer over dit nieuwe merk.

Wat is YUN Probiotherapy?

YUN probiotherapy heeft revolutionaire skincare producten ontwikkeld die kunnen helpen bij veelvoorkomende huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan acne (zowel bij jongeren als volwassenen), maar ze hebben daarnaast ook producten voor de gevoelige huid en tegen schimmelinfecties zoals voetschimmel en vaginale infecties.

Wat zo speciaal is aan deze producten? Ze bevatten een klinisch bewezen formule op basis van goede bacteriën. De huid bevat miljoenen bacteriën. De huidflora kan uit balans raken doordat de slechte bacterien de overhand nemen. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan doordat je producten gebruikt met een verkeerde PH-waarde. Maar ook stress of een slechte weerstand kan ervoor zorgen dat de balans zoekt raakt.

yun probiotherapy

Hoe YUN Probiotherapy de oplossing kan bieden bij huidproblemen

Misschien heb je wel eens van probiotica voor je darmen gehoord? Probiotica wordt wel eens ingezet nádat je een antibioticakuur hebt ondergaan. Of ze worden toegevoegd aan yoghurtjes en speciale drankjes voor een goede darmflora. De goede bacteriën helpt de darmflora weer op te bouwen én ze bestrijden de slechte bacteriën. Slechte bacteriën kunnen infecties veroorzaken. YUN is in feite probiotica voor je huid. Doordat de producten goedaardige bacteriën bevatten, kunnen ze de slechte bacteriën (die infecties veroorzaken) bestrijden. Zo ontstaat een huid dat in evenwicht is.

yun probiotherapy

De producten van YUN Probiotherapy

Op het moment van ontvangst was het merk nog zó nieuw, dat de producten nog niet in de uiteindelijke verpakking zitten. Over een primeur gesproken! Ik heb drie producten uit de SKN serie ontvangen om te testen. De uiteindelijke verpakking ziet er zo uit:De verpakkingen zijn fris, strak, modern en clean. Naast de SKN serie voor de gevoelige huid heeft YUN heeft vier andere productlijnen ontwikkeld:

 • ACN Teen, voor de jonge huid met acne
 • ACN Adult; voor de volwassen huid met acne
 • VGN, voor de vaginale verzorging
 • FNG, voor de verzorging van voetschimmel en andere voetproblemen

De SKN lijn bestaat uit een bodywash, een bodylotion en een gezichtscrème. Deze producten zijn dierproefvrij en grotendeels natuurlijk. Inmiddels ben ik deze producten aan het testen en kom ik over twee weken met een uitgebreide review. Uiteraard ga ik dan ook dieper op de ingrediënten en de werking in. So stay tuned 😉

Wil je alvast meer weten over de producten van YUN Probiotherapy? Neem dan alvast een kijkje op hun (engelstalige) website

Heb jij wel eens van probiotica in verzorgingsproducten gehoord?

Ik heb deze producten ter review ontvangen.

You Might Also Like...

14 Comments

 • Mariëlle
  2 mei 2017 at 07:53

  Oi, oi, oi! Dit kende ik nog helemaal niet, maar bijzonder zeg! Ben benieuwd 😉

 • Sofie
  2 mei 2017 at 08:11

  Ik ben benieuwd! Had er al van gehoord maar me nog niet in verdiept.

 • Jessica J.
  2 mei 2017 at 10:42

  Probiotica voor de darmen kende ik al, maar voor de huid… Als ik het zo lees, is het inderdaad erg logisch! Ik ben benieuwd naar je ervaring!

 • Inge
  3 mei 2017 at 13:03

  Oh dit klinkt eigenlijk wel erg goed en interessant moet ik zeggen! Ik heb er nog niet eerder van gehoord. 🙂 Probiotica voor mijn darmen heb ik lang gebruikt en ik denk dat ik dat weer moet doen. Waarom zou het voor onze huid eigenlijk niets doen inderdaad. 🙂

 • Maja
  10 mei 2017 at 16:49

  Heb de producten ook bekeken want ben erg geïnteresseerd. Maar de ingrediënten lijst van de ACN+ zag er me toch niet zo natuurlijk uit..
  Cyclopentasixolane, PEG’s, nylon..
  Ik twijfel dus nog.. Wat is jouw idee hierover?
  Groetjes,
  Maja

 • Cindy Claerhout
  15 juli 2017 at 07:54

  Ik gebruik de ACNwash en ACNcream al meer dan 2 weken maar zie absoluut geen verbetering. Er komt zelf nog wat bij? Zou dat normaal of heb ik me weer wat laten aansmeren?
  Cindy

 • Cindy Claerhout
  15 juli 2017 at 07:56

  Waarom wordt mijn comment niet gepubliceerd noch beantwoord????
  Cindy

 • Cindy Claerhout
  15 juli 2017 at 08:00

  Blijkbaar zijn jullie niet zo zeker van de goede werking van dit product aangezien mijn comments niet gepubliceerd worden. Allemaal nepcomments hier dus!!!

 • Cindy Claerhout
  15 juli 2017 at 08:01

  Er staat hier niemand op die ze daadwerkelijk geprobeerd heeft?

 • Cindy Claerhout
  15 juli 2017 at 08:02

  Er staat hier niemand op die ze daadwerkelijk geprobeerd heeft? Graag hoorde ik resultaten van iemand die ze er een maand heeft gebruikt
  Cindy

 • Cindy Claerhout
  15 juli 2017 at 08:07

  Al geprobeerd ondertussen? En wat zijn je bevindingen?

 • Greenblush
  15 juli 2017 at 14:14

  Beste Cindy, ik zie dat al je reacties in de spambox terecht zijn gekomen. Ik heb echter geen ervaring met de ACN producten, ik heb alleen de sensitive lijn getest (review verschijnt nog, ik heb ivm met ziekte een aantal weken niet kunnen bloggen). Overigens kan je pas bij huidverzorgingsproducten pas na 4 weken zeggen of het wat doet voor je huid. Je huid heeft een cyclus van 28 dagen en moet altijd eerst wennen/omschakelen op nieuwe producten. Soms kan het inderdaad even duren en zelfs iets verergeren voordat je resultaat ziet. Maar zoals ik al zei, ik heb geen ervaring met ACN producten, dus bij vragen kun je het beste bij YUN Probiotherapy zelf zijn.

 • Greenblush
  15 juli 2017 at 14:22

  Pardon???

 • Greenblush
  15 juli 2017 at 14:31

  Bij deze. Al je reacties zijn in de spambox terecht gekomen. Ik heb ze bij deze ontspamd. En wellicht dat een andere lezer ervaring heeft met de ACN producten?

Leave a Reply