Green beauty

Hoe proefdiervrij is jouw make-up?

Hoe proefdiervrij is jouw make-up?

Hoe proefdiervrij is jouw make-up? Ik heb niet een enorme stash met make-up producten. En eerlijk gezegd, ik koop het ook niet zo heel vaak. Eigenlijk alleen wat aan vervanging toe is. Tegenwoordig let ik wel op dat het product wat vervangen wordt, deze natuurlijk én dierproefvrij is. Vooralsnog geldt dat nog niet voor al mijn huidige make-up producten. Dit zijn de producten die ik dagelijks gebruik.

Hoe proefdiervrij is jouw make-up?

Eerlijk is eerlijk, zo’n twee jaar geleden was ik veel minder met proefdiervrij bezig dan nu. Mijn interesse ligt meer op huidverzorgingsgebied dan op make-up en mijn huidverzorging heb ik al vrij snel vervangen voor natuurlijke/biologische producten. Ook met voedingsmiddelen ben ik een tijd geleden al overstag gegaan. Op make-up gebied ben ik wat dat betreft behoorlijk achter gebleven, ook al gebruik ik dagelijks make-up. Ik heb niet heel veel make-up producten (uiteraard wél meer dan wat ik hier op de foto heb staan), maar dit zijn de producten die ik het meest gebruik.

Tegenwoordig áls ik een nieuw make-up product koop, let ik erop dat deze natuurlijk en dierproefvrij is. Of eigenlijk…. ik ging er vanuit dat al mijn make-up al dierproefvrij was. Nou blijkt dit toch niet zo te zijn! Ik zal je zo uitleggen hoe dat zit.

hoe proefdiervrij is jouw make-up?

Een overzicht van mijn dagelijkse make-up producten

1. Benecos Concealer Light.
Concealer, foundation en mascara zijn bij mij de producten die het snelste op gaan en die ik dus regelmatig opnieuw koop. Mijn huidige concealer is van Benecos. Benecos is natuurlijk, zelfs biologisch, vegan en ook dierproefvrij. En prima betaalbaar! Ik heb laatst al een review over dit product geschreven, deze kun je hier lezen.

2. Benecos Foundation Nude.
Net zoals de concealer is dit product ook natuurlijk, biologisch, vegan en dierproefvrij. Ik ben nog steeds blij met deze foundation, ik gebruik hem dagelijks, net als de concealer. Mijn review over deze foundation kun je hier lezen.

3. Benecos Lipstick Pink Honey
Pink Honey is een fijn, subtiel kleurtje wat je prima voor overdag kunt gebruiken! Ik ben niet een type voor een felle lipstick (althans niet voor een gewone doordeweekse dag, wanneer ik de kinderen naar school breng), maar deze vind ik erg fijn! Benecos lipstick is volgens mij niet vegan (ik geloof dat deze bijenwas bevat), maar is wel natuurlijk en biologisch.

4. Catrice wenkbrauwpotlood.
Niet natuurlijk en ook niet vegan, maar wel proefdiervrij. En budget. Werkt ook prima! Een fijne wenkbrauwpotlood die goed zijn werk doet. Bevat echter wel parabenen.

5. Catrice All-Round Mascara Ultra Black.
Net zoals het wenkbrauwpotlood is deze mascara van Catrice niet natuurlijk, maar wel proefdiervrij en budget. Of het vegan is weet ik niet helemaal zeker, er zit sowieso synthetische bijenwas in plaats van gewone bijenwas. Bevat paraffine en parabenen.

6. Make-up Studio Eye definer oogpotlood.
Ik weet in ieder geval dat dit merk dierproefvrij is. Hij is niet echt goedkoop (ik geloof dat de prijs rond de 14 euro ligt), maar ik heb hem ooit gekregen via één van de welbekende beautyboxen. Hij werkt erg fijn, ik ben er heel tevreden mee! Ik heb alleen geen idee wat de ingrediënten zijn… ik kan dat nergens terugvinden op internet!

7. Catrice Absolute Bright oogschaduwpalette.
Altijd fijn, een budget oogschaduwpalette wat prima pigmentatie geeft! Dierproefvrij, maar niet natuurlijk, toch ben ik erg tevreden met dit product!

8. L’oréal blush.
Dierproeven zijn in Europa inmiddels verboden (gelukkig!), maar als ik de dierproefvrije lijst van Naoki mag geloven, test L’oreal nog steeds op dieren. Dit komt doordat L’oreal haar producten ook in China verkoopt waar dierproeven verplicht zijn. Met andere woorden: hiermee steunen ze nog steeds dierproeven.

Ik ga niet zeggen wat goed of fout is, dat is helemaal aan jou om te beslissen. Ik denk wel dat het belangrijk is om hier bewust van te zijn. Ik weet voor mezelf dat zo langzamerhand al mijn producten vervangen wordt voor iets wat natuurlijk, biologisch danwel vegan is. Ik vind het niet erg om wat meer voor een product te moeten betalen zolang de kwaliteit goed is. Echter,  een écht fantastische natuurlijke mascara heb ik bijvoorbeeld nog niet gevonden! Als iemand een goede suggestie weet hou ik me aanbevolen!

Wil je zeker weten dat jouw make-up dierproefvrij is? Check dan de lijst op Naoki.nl!

Mijn vraag aan jou is eigenlijk: let jij erop of een product op dieren is getest of niet? Hoe natuurlijk en proefdiervrij zijn jouw make-up producten? Ik hoor het graag!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply