Green beauty Review

Vier natuurlijke shampoos: Senzimi, Puravita, Sanctum en Alverde

vier natuurlijke shampoos

Geen uitgebreide review dit keer, maar vandaag een overzicht van vier natuurlijke shampoos van verschillende merken. Welke shampoo bevalt mij het best? Welke kan beter? Je leest het vandaag hier!

Vier natuurlijke shampoos: Senzimi, Puravita, Sanctum, Alverde

Er is (gelukkig) een steeds ruimere keus aan natuurlijke shampoos. Ik vermoed dat mensen steeds vaker last hebben van een gevoelige hoofdhuid, die veelal veroorzaakt worden door het gebruik van sulfaten (waar SLS/SLES) in shampoos. Ik ben er achter gekomen dat mijn hoofdhuid ook niet goed op deze sulfaten reageert, vandaar dat ik eigenlijk alleen maar natuurlijke shampoos gebruik. Maar goed, het ene merk is het andere niet en het is nog best lastig kiezen. Vandaag bespreek ik kort vier merken natuurlijke shampoos, zodat je wellicht iets makkelijker een keuze kunt maken.

Senzimi Shampoo

Over deze shampoo heb ik al eerder een uitgebreide review geschreven. Ik vind het een fijne shampoo die naar mijn ervaring erg goed werkt wanneer je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Deze shampoo bevat tevens allerlei kruidenextracten die helpen een gevoelige hoofdhuid te genezen en weer in balans te brengen. Het is wel meteen de meest prijzige van de vier, maar toch wat mij betreft écht een aanrader. Deze shampoo is 95% natuurlijk, bevat 200 ml en kost €14,95.

senzimi shampoo

Puravita Lecithine Vitalizing Shampoo

Ik vind deze shampoo heerlijk, de geur alleen al is fantastisch! Dat komt door de fijne grapefruit- en sinaasappel olie waar deze shampoo mee verrijkt is. Ik ben gewoon verslaafd aan citrusgeuren, dus tja, dan ben ik al snel om 🙂 De shampoo reinigt je haar mild, zonder uit te drogen. Deze shampoo is voor alle haartypen geschikt en bevat lecithine die je hoofdhuid verzorgt. Puravita shampoo is 100% natuurlijk, bevat 200 ml, kost omstreeks €8,- en is onder andere verkrijgbaar bij de DA drogist.

puravita shampoo

Sanctum Shampoo for treated hair

Dit merk kende ik eigenlijk helemaal niet. Wat fijn is aan deze shampoo is dat deze 100% natuurlijk is, waarvan 82% van de ingrediënten van biologische oorsprong zijn. Het is speciaal bedoeld voor behandeld haar, dus uitermate geschikt voor beschadigd, gekleurd en gepermanent haar. Het bevat verzorgende kruidenextracten (de shampoo ruikt heerlijk naar lavendel), maar het bevat daarnaast ook voedende argan olie. Voor mijn haartype is deze shampoo wat minder geschikt, mijn haar wordt er snel vet van (waarschijnlijk vanwege de argan olie). Deze shampoo bevat ook 200 ml, kost €13,50 en is verkrijgbaar via Organic-me.nl

sanctum shampoo

Alverde Sensitive Shampoo

Alverde Sensitve Shampoo is ook geschikt voor de gevoelige hoofdhuid, aldus de verpakking. Wat fijn is aan deze shampoo is dat deze echt een budget prijsje heeft. Voor een fles shampoo van 200 ml betaal je maar €1,95. Zeg nou zelf, daar kun je natuurlijk geen buil aan vallen. Ik gebruik deze shampoo nog maar kort, maar ik ben behoorlijk onder de indruk. Voor zo’n lage prijs heb je waarschijnlijk ook geen hoge verwachtingen, maar toch. De shampoo maakt mijn haar zacht, zonder het weer snel vet te maken. Bovendien heb ik veel minder conditioner nodig (dubbele besparing! ;-)) Deze shampoo is daarom absoluut een blijver en ik ga nu al op zoek naar iemand die voor mij nog extra flessen kan meenemen. Want dat is het enige minpunt: Alverde is (voor zover ik weet) alleen verkrijgbaar via DM drogist in Duitsland.

alverde shampoo

Vier natuurlijke shampoos: conclusie

Mijn minst favoriet is de Sanctum shampoo, deze zal ik zelf zeker niet aanschaffen, maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn haartype. Wanneer je echt super droog haar hebt, kan deze shampoo misschien wél erg fijn voor je zijn.

Senzimi shampoo werkt erg goed voor de gevoelige hoofdhuid, maar aangezien mijn hoofdhuid nu stabiel is, zal ik momenteel niet voor deze shampoo gaan. Indien je echt last van (ernstige) hoofdhuidproblemen hebt, is deze shampoo zeker een aanrader!

Puravita shampoo vind ik persoonlijk erg fijn, het werkt goed, het heeft een heerlijke geur en is makkelijk te verkrijgen. Ook qua prijs is deze shampoo nog goed te doen. Deze zal ik daarom zeker opnieuw willen aanschaffen.

Alverde shampoo is óók erg fijn, al weet ik niet zeker of deze shampo ook goed helpt wanneer je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Misschien dat Senzimi shampoo dan eerder aan te raden is. Maar voor dagelijks gebruik, voor zacht en schoon haar is deze shampoo toch echt wel erg fijn! Lekker budget ook, al moet je daarvoor wel even een tripje naar Duitsland maken. Mocht ik ooit weer eens in Duitsland zijn, dan neem ik ‘m zeker weer mee!

vier natuurlijke shampoos

Welke van de natuurlijke shampoos behoort tot jouw favoriet?

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Galina
  2 december 2015 at 07:37

  Die puravita shampoo spreekt mij wel aan. Ik gebruik nu Yes to Carrots en die is ook heel fijn moet ik zeggen.

 • Greenblush
  2 december 2015 at 20:02

  Jaaa, Yes to Carrots ben ik ook héél benieuwd naar! Schijnt erg goed te zijn!

 • giftmorocco argan oil morocco
  12 april 2018 at 11:17

  Interesting thanks for your post.

 • Vos
  10 december 2022 at 23:18

  Inmiddels is Alverde te bestellen online via www. Duitsevoordeeldrogist.nl

Leave a Reply