retreat yourself
Duurzame lifestyle Health Mindstyle Review

Retreat Yourself: hét boek voor een gezond en gelukkig leven

Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd voor een boek presentatie van Willemien van Egmond. Willemien organiseert met haar bedrijf Retreat Yourself retraites naar fijne oorden, waaronder Ibiza. Denk hierbij aan wellness, ontspanning, yoga, gezonde voeding en weer even tot jezelf komen. Ik kende Willemien en haar bedrijf nog niet, maar ik mocht haar ontmoeten en was direct onder de indruk van haar sprankelende persoonlijkheid. Naast haar retraites, heeft ze nu ook een boek geschreven: Retreat Yourself, voor een gezond en gelukkig leven.

Volgens mij herkennen wij het allemaal wel: het leven is druk. Er wordt veel van ons verwacht en je moet soms stevig in je schoenen staan om jezelf niet gek te laten maken. Het is heerlijk om jezelf dan even terug te trekken naar één of ander warm oord. Trust me, ik zou er geen nee tegen zeggen! Realistisch gezien heeft lang niet iedereen de mogelijkheid daartoe. Hoe fijn is het dan om gewoon thuis, in je eigen luie stoel tóch te kunnen ontspannen? Het boek Retreat Yourself biedt daar de oplossing voor.

retreat yourself

Retreat Yourself: het boek voor een gezond en gelukkig leven

Het is heel goed om zo nu en dan afstand te nemen van je dagelijkse ritme en patronen. Veel mensen gaan op reis of een weekendje weg om tot zichzelf te komen en met nieuwe energie of inspiratie op te doen. Je zoomt even uit en kijkt met een frisse blik naar jezelf. Zowel je lichaam als je geest komt helemaal tot rust waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten.

Dat klinkt heel fijn, maar hoe doe je dat als je (weer) thuis bent? Hoe vind je de tijd om die ontspanning in je drukke leven te integreren? Ik vind dat persoonlijk best wel een uitdaging. Zie maar eens tijd voor jezelf te vinden met een drukke baan, zorg voor twee jonge kinderen, het huishouden en een partner/familie/vrienden die af en toe ook aandacht nodig hebben. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet vergeet?

retreat yourself

Willemien van Egmond

Willemien van Egmond geeft in haar boek Retreat Yourself handige tips en aanwijzingen op het gebied van food, mind, body, heart en home. Zo staan er in het boek heerlijke gezonde recepten beschreven. En dat deze recepten heerlijk zijn, heb ik zelf mogen ervaren tijdens het boekpresentatie, waar een uitgebreide lunch bij inbegrepen zat (gerechten die dus ook in het boek terug te vinden zijn, yay!). Ook kun je in Retreat Yourself yoga houdingen vinden, geschreven door Kyra de Vreeze. Maar ook voor inspiratie voor een spa behandeling thuis, huisinrichting en mindfulness kun je bij Retreat Yourself goed terecht.

Lifestyleboek voor instant happiness

Retreat Yourself is een prachtig vormgegeven boek, met geweldige foto’s die zorgen voor een instant happiness mood. Alleen door het boek te lezen voel je je al ontspannen worden en kom je al tot jezelf. Het is een boek wat lekker weg leest zonder dat het zwaar, serieus of ook maar enigszins zweverig aandoet. Het is dan ook een heerlijk boek om er regelmatig bij te pakken wanneer je op een druiligere zondag lekker op de bank aan het cocoonen bent met een kop dampende thee en een heerlijk stuk chocola en een fijne geurkaars bijvoorbeeld. Doordat het boek handig is ingedeeld, kun je ook makkelijk op thema zoeken, net waar je op dat moment de voorkeur voor hebt.

Retreat Yourself

Kortom, Retreat Yourself is echt een aanrader voor ieder die behoefte heeft aan ontspanning en die zich happy wilt voelen. Met 128 pagina’s aan praktische inspiratie zit er voor ieder wel handige tips tussen!

Retreat Yourself, het boek voor een gezond en gelukkig leven kost €17,95 is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

You Might Also Like...

2 Comments

  • Beau
    1 december 2015 at 20:56

    Dit boek wil ik zeker hebben, bedankt voor deze fijne tip 😉

  • Greenblush
    2 december 2015 at 20:02

    Super leuk om te horen! 🙂

Leave a Reply