Green beauty

Benecos Foundation Nude + Concealer Light

Benecos Foundation Nude + Concealer Light Review

Ik was al een tijdje op zoek naar een fijne, betaalbare biologische foundation en concealer. Ik gebruikte voorheen een foundation van Catrice. Lekker budget, maar niet zo natuurlijk. De foundations van Dr. Hauschka vind ik ook erg fijn, maar die zijn toch weer wat prijziger. Gelukkig kwam ik Benecos tegen: een betaalbare vegan en biologische make-up merk uit Duitsland! Ik review vandaag Benecos Foundation Nude en concealer light. 

Benecos Foundation Nude & Concealer Light Review

Benecos begint zo langzamerhand heel Europa te veroveren. Niet zo vreemd als je kijkt naar de prijs van de producten. Het merk is gewoon super goed betaalbaar! En dat, terwijl het zelfs biologisch is. Benecos is gecertificeerd met het BDIH keurmerk en voldoet daarmee aan strenge kwaliteitscontroles. Biologisch hoéft dus niet synoniem te zijn aan duur, dat is fijn! En het is nog vegan ook.

Benecos Foundation Nude + Concealer Light

 

Geur, textuur en werking

Wat me meteen opvalt is de geur van de Benecos foundation. Ik kan het niet goed thuisbrengen, het ruikt licht kruidig. Ik vind dit niet onprettig of vervelend, wel kan het even wennen zijn. De foundation is wat dikker van structuur dan ik gewend ben. Dit vind ik niet erg. Mijn huid is wat droger momenteel vanwege de winter. Aangezien de foundation shea butter bevat, is het tevens verzorgend voor mijn huid. Misschien wanneer je huid wat vetter is dat de foundation een beetje gaat ‘glijden’. Ik heb hier totaal geen last van, mijn huid neemt de foundation goed op. Het blijft de hele dag goed zitten!

Benecos Foundation Nude review

De kleur van Benecos Foundation is voor mij perfect. Ik twijfelde nog of ik voor de lichtste of voor een tintje donkerder moest gaan. Ik ben blij dat ik voor de lichtste heb gekozen. Hij valt toch ietsjes donker uit. Wanneer je huid écht heel licht is, dan is deze kleur hoogstwaarschijnlijk net te donker voor je. De dekking is goed, ik heb maar een klein beetje nodig. Het geeft een mooi natuurlijk effect.

IMG_20141223_214837

De concealer dekt ook op een natuurlijke wijze. Fijn dat deze ook volledig natuurlijk en biologisch is. De concealer dekt goed de rode vlekjes in mijn gezicht en de donkere kringen onder mijn ogen (tja… met kinderen die af en toe ‘s nachts wakker worden krijg je dat). De concealer smeert fijn uit.

Benecos Foundation Nude + Concealer Light Review

Ik vind het erg fijn dat deze producten van Benecos een goede dekking geven, zónder een plamuurlaag achter te laten. Op deze foto draag ik alleen de concealer en foundation. Verder heb ik geen make-up op. De foto is verder ook niet bewerkt.

 

Ik vind de concealer en foundation van Benecos echt een aanrader. Let alleen wel goed op de kleur, ga liever voor een tintje lichter aangezien de kleuren iets donkerder uitvallen!

Benecos is bij Big Green Smile te koop. De prijs voor de concealer is €9,95. De foundation kost €9,95. 

Meer make-up reviews:

Lavera Natural Concealer
Lavera BB acai berry cream
Boho Bronzing Powder

Previous Post
24 december 2014
Next Post
24 december 2014

No Comments

  Leave a Reply

  Instagram

  • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
  • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
  • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
  • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
  • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
  • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

  Follow Me!