Lavera Natural Concealer Ivory 01 Review
Green beauty Review

Lavera Natural Concealer Ivory 01 Review

Het zijn soms de kleine dingen die een wereld van verschil kunnen maken. Eén daarvan is concealer. Punt. Ik ben niet iemand die veel make-up draagt, maar zonder concealer en BB Cream ga ik liever de deur niet uit. Ik voel me zonder toch wel erg bloot. En ik weet gewoon dat ik met een beetje make-up toch wat frisser uitzie. Kortom, een concealer is voor mij een must. Ik testte de afgelopen tijd Lavera Natural Concealer Ivory 01, de lichtste kleur variant.

Lavera Natural Concealer Ivory 01 Review

Lavera Natural Concealer Ivory 01

Alhoewel ik voor mezelf qua make-up iets minder kritisch ben wat ingrediënten betreft (het moet vooral goed werken vind ik), is het toch een erg fijn idee dat Lavera Natural Concealer 100% natuurlijk is. Bovendien is dit product van Lavera vegan, dierproefvij en dragen zij het natrue keurmerk.

Wat een groot pluspunt is aan de producten van Lavera is dat ze tevens voor de gevoelige huid geschikt zijn. Zo bevat deze concealer verzorgende sheaboter en zoethoutwortel extract die een kalmerende en verzachtende werking op de huid heeft. Zodoende is deze concealer ook voor de gevoelige huid rond de ogen geschikt.

Ingrediënten van Lavera Natural Concealer

Water (Aqua), Alcohol*, Lauryl Laurate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil*, Myristyl Myristate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Fragrance (Parfum)**, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Tricaprylin, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, Silica, Microcrystalline Cellulose, Xanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Dehydroxanthan Gum, Algin, Vegetable Oil (Olus Oil), Tocopherol, Hydrogenated Lecithin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Camelina Sativa Seed Oil, Limonene***, Benzyl Salicylate***, Linalool***, Geraniol***, Citral***, Citronellol***, Benzyl Alcohol***, [+/- Titanium Dioxide (CI 77891), Mica (CI 77019), Iron Oxide (CI 77492), Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77499), Tin Oxide (CI 77861)].

concealer2

De werking

Lavera Natural Concealer breng je eenvoudig op vlekjes, puistjes, oneffenheden in je gezicht aan. De concealer heeft een handige spons applicator, ik vind dat persoonlijk erg fijn werken.

concealer3

concealer4

Deze kleur (Ivory 01) past perfect bij mijn huid. Je ziet dat deze kleur goed met mijn huid te blenden is.

De concealer geeft een lichte tot medium dekking, wat een mooi natuurlijk resultaat geeft. Toegegeven, ietsjepietsje meer dekking had wat mij betreft wel gemogen, toch merk ik zeker wel een egaler resultaat bij mezelf. Geen mega dekking dus, maar als je voor een natuurlijke look gaat is het een prima product. Het lukte me helaas niet om het verschil goed op een full face foto vast te leggen. De belichting is dan toch wel een dingetje 🙁

Het enige minpunt van Lavera Natural Concealer is dat het product zo snel uitdroogt in de verpakking. Want na 3 weken gebruik merkte ik al dat ik flink wat moeite moest doen om nog voldoende concealer uit de verpakking te krijgen. En dat terwijl ik zeker weet dat er nog méér dan voldoende product in de verpakking zit. Ik vind dat wel jammer, want dat betekent dat je al vrij snel de rest weg kan gooien, wat natuurlijk ontzettend zonde is!

Het feit dat dit product voor de gevoelige huid geschikt is en daarbij ook 100% natuurlijk en vegan is, is uiteraard helemaal geweldig. Maar als het product nou nog even een paar weken langer mee zou gaan, zou het helemaal een topproduct zijn.

Lavera Natural Concealer kost €9,95 en is verkrijgbaar via natuurlijke cosmetica webshop Solobiomooi.

Gebruik jij graag concealer? Zo ja, heb jij een favoriet merk?

Dit artikel bevat een product wat door een bedrijf beschikbaar gesteld is ter review.

Andere Lavera reviews:
Lavera BB Cream
Lavera Handcrème

You Might Also Like...

6 Comments

 • Eva
  23 maart 2016 at 09:17

  Mooie en eerlijke review! Het is jammer dat er alcohol (als tweede ingrediënt) in zit. Daar kan ik dan niet zo goed tegen…

 • jeapiebel
  23 maart 2016 at 09:19

  Ik ben me bewust om meer en meer richting natuurlijke producten te gaan gebruiken en uiteindelijk alleen maar. Eerst mijn oude voorraad reviewen. Om meteen alles weg te doen is zonde. Ik lees ook vaak over dit merk. Lijkt mij echt prima merk. Jammer dat het na drie weken al redelijk uitgedroogd is. Ik zeg geen nee tegen zo’n mooi merk Lavera. Ik ga het zeker ooit wat van kopen. Idd mooie en eerlijke review.

 • Greenblush
  25 maart 2016 at 08:56

  Wat goed dat je overstapt naar natuurlijke merken! En je hebt gelijk hoor, het is echt niet nodig om alles weg te doen.

 • Evelien
  26 maart 2016 at 16:51

  Ik heb toch liever iets meer dekking, denk ik! Maar voor dames die het wat natuurlijker houden is dit een top product. Hoewel, dat uitdrogen is wel een minpuntje zeg..

 • Ev.
  10 augustus 2016 at 12:55

  Er wordt beweerd dat dit product 100% natuurlijk is en dus veilig. Er zit titanium dioxide in wat in nano-vorm in producten voorkomt. Dit is absoluut niet veilig! Komt direct in de bloedbaan terecht. Het verhoogt kans op verschillende soorten kanker, zoals huid- en longkanker. Dus ik zou toch eerst wat grondiger onderzoek uitvoeren voordat u dingen gaat roepen zoals 100% natuurlijk, want de anderen gaan het overnemen!

 • Greenblush
  12 augustus 2016 at 09:13

  Beste Ev.
  U gaat er naar mijn idee vanuit dat er bij dit product gebruik wordt gemaakt van nano-technologie. Dit is een aanname dat niet klopt. Titanium dioxide is een mineraal dat in de natuur voorkomt, en daarom als natuurlijk wordt beschouwd. Nano technologie wordt veelal bij zonnebrand middelen ingezet omdat deze producten anders een witte waas op de huid achterlaat. Ik ben het met u eens dat nano-technologie niet goed is voor de gezondheid. In dit geval wordt titanium dioxide als pigment gebruikt, met andere woorden: het is juist de bedoeling dat het een witte tint achterlaat. Titanium dioxide zonder nano-technologie is veilig, het wordt namelijk niet opgenomen door de huid. Het komt dus ook niet in de bloedbaan terecht. Fijne geruststelling toch?

Leave a Reply