Lavera Handcrème review
Green beauty

Lavera Handcrème Review | 100% natuurlijk, vegan & budget

Ik had dit product al een tijdje in mijn bezit om te reviewen, maar iedere keer kwam het er niet van. Het was ergens achterin mijn kast verdwenen, oeps! Tijdens mijn opruimwoede van laatst kwam ik ‘m weer tegen. Nu de herfst aangebroken is en mijn handen toch echt wel een heel stuk droger aanvoelen, vond ik het nu een mooi moment om de Lavera Handcrème te reviewen!

Over Lavera

Volgens mij is Lavera één van de meest populaire natuurlijke en vegan cosmeticamerken op onze aardbol en ik snap wel waarom. Ten eerste omdat de producten heerlijk werkzaam zijn, maar daarnaast zijn ook nog eens super betaalbaar en dat voor een 100% natuurlijk merk! Ik heb al vaker producten van Lavera getest, check bijvoorbeeld mijn BB Cream review en mijn concealer review.

Wat ik zo fijn vind aan Lavera is dat de producten op duurzame wijze geproduceerd worden en dat ze voor ieder gezinslid wel geschikte producten hebben. En yes, alles 100 % natuurlijk, vegan en betaalbaar! Geen parabenen, siliconen, sulfaten, plastic microbeads of andere rommel. Gewoon natuurlijk en down to earth. I like!

Lavera & dierproeven

Voordat ik met de review begin, eerst nog even een ander dingetje. Ik heb begrepen dat Lavera een aantal jaar geleden nog hun producten naar China exporteerde, maar zich inmiddels uit China teruggetrokken heeft omdat dierproeven daar verplicht zijn. Dit is wat Lavera op hun site over dierproeven te zeggen heeft:

Lavera doet geen dierproeven, noch op het eindproduct, noch op een van de grondstoffen, of op het geven van een dergelijke test opdracht. Als fabrikant van gecertificeerde natuurlijke cosmetica, is het voor ons vanzelfsprekend dat dierproeven niet samengaan met onze mentaliteit en bedrijfsfilosofie. Ook vindt er geen export plaats naar China zo lang dit niet zonder dierproeven wordt toegelaten. Wij voldoen aan de strikte richtlijnen voor gecontroleerde biologische en natuurlijke cosmetica van de internationale NaTrue standaard.

Ik ga er vanuit dat deze informatie klopt en dat ze ook daadwerkelijk niet in China verkopen. Tijd voor de review!

 photo Lavera Handcreme 1_zpsagsz7zli.jpg

Lavera Handcrème Review

Lavera handcrème bevat luxueuze biologische amandel olie en shea boter die diep in je huid doordringen. De handcrème beschermt en hydrateert je handen onder alle omstandigheden. Biologische kamille extracten verzachten en kalmeren de huid.

Ingrediënten

Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Glycerin, Hydrogenated Palm Glycerides, Stearic Acid, Cellulose, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Xanthan Gum, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Calendula Officinalis Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Hydrogenated Lecithin, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Lysolecithin, Brassica Campestris
(Rapeseed) Sterols, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

Mijn ervaring met Lavera handcrème

Lavera handcrème heeft een heerlijke, subtiele geur. Ik vind het lastig te omschrijven maar het ruikt zowel zoet als fris tegelijkertijd. De geur doet me een beetje denken aan Nivea, maar dan natuurlijk. En lekkerder, als je het mij vraagt.

De handcrème smeert makkelijk uit over je handen en trekt lekker vlot in. Je handen voelen niet vet aan na gebruik. Je kunt het dus rustig op je werk gebruiken, want je kan daarna meteen weer aan de slag. Heel erg prettig. En heel erg praktisch ook.

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want zo’n tube van 75 ml kost maar €4,45. Een ideaal product om een back-up van te hebben. Mijn handen voelen na gebruik heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Ja, ik vind Lavera Handcrème echt ontzettend fijn!

Lavera Handcrème is o.a. verkrijgbaar via webshop SoloBioMooi

Gebruik jij wel eens producten van Lavera?

Deze review bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking gesteld is. 

You Might Also Like...

3 Comments

 • foryourstyle.nl
  24 oktober 2016 at 10:53

  Erg duidelijk artikel, de foto’s zijn ook erg mooi!

 • hillybillybeauty
  24 oktober 2016 at 20:54

  Ik ben gek op handcrèmes! Eerst mijn voorraadje opmaken en dan ga ik zeker eens kijken bij Lavera!

 • Claire Codi
  25 oktober 2016 at 00:05

  Klinkt als een fijn product! Ik heb mega droge handen in de winter. Jammer dat ‘ie alleen online verkrijgbaar is.

Leave a Reply