Greenland Scrub Granité kokosnoot mandarijn
Green beauty Review

Greenland Scrub Granité Kokos Mandarijn | Review

Enige tijd geleden heb ik van Greenland een shower mousse getest, een heerlijke douchefoam die me echt uitstekend beviel. Vandaag laat ik jullie de Greenland Scrub Granité zien, in de geur kokosnoot & mandarijn. Zal dit product óók zo fijn zijn? Je leest het vandaag in mijn review!

Greenland Scrub Granité Kokos Mandarijn

Je weet ongetwijfeld wel dat je huid scrubben helpt om een mooie, glanzende huid te krijgen. Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de doorbloeding, waardoor een stralende huid ontstaat. De nieuwe Greenland Scrub Granités bevatten kleine scrubdeeltjes, en zijn een waar genot voor de zintuigen. Deze scrubs, die verkrijgbaar zijn in verschillende geuren, zorgen ervoor dat je huid zijdezacht, glanzend en glad wordt. Greenland Scrub Granité is verkrijgbaar in 6 geurcombinaties, namelijk papaja-citroen, kokos-mandarijn, limoen-vanille, grapefruit-gember, aardbei-anijs en drakenvrucht-witte thee.Ik testte de Kokos-Mandarijn variant, een zoete, fruitige geur die heerlijk naar deze twee bestanddelen ruikt.

Ingrediënten Greenland scrub

Aqua (Water), Glycerin, Sorbitol, Sodium Acrylates Crosspolymer-2, Parfum(Fragrance), Silica, Sorbitan Caprylate, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Propanediol, Cocos Nucifera (kokos) ShellPowder, Limonene, Benzoic Acid, Propylene Glycol, Cocos Nucifera (kokos) Fruit Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

Wat ik zo fijn vind aan de producten van Greenland is dat ze vrij zijn van chemische stoffen zoals parabenen, gluten, lactose, sls/sles, siliconen, minerale oliën, kleurstoffen, formaldehyde en micro plastics. Over het algemeen kun je wel stellen dat de producten van Greenland voor zo’n 95% natuurlijk zijn. Dit product is zelfs 97% natuurlijk en tevens voor vegetariërs en veganisten geschikt!

Greenland Scrub Granité kokosnoot mandarijn

Greenland Scrub Granité bevat plantaardige glycerine, waardoor dit product een jelly textuur heeft. Bovendien heeft glycerine hydraterende en verzachtende eigenschappen, waardoor deze scrub je huid zacht en glanzend laat aanvoelen.

Aangename geur

Parfum staat vrij hoog op de ingrediëntenlijst aangegeven, dat ruik je ook, want de geur is duidelijk aanwezig en blijft lekker lang hangen. In eerste instantie ruik je vooral het zoete van de kokosnoot, maar even later ruik je ook het fruitige, ietwat bittere van de mandarijn er doorheen. De combinatie van deze twee geuren werkt erg goed! Ik vermoed dat het om een natuurlijke parfum gaat en niet om een synthetische soort, al weet ik dat niet helemaal 100% zeker. De geur blijft in ieder geval enkele uren aanwezig.

Natuurlijke scrubdeeltjes

De scrubdeeltjes zijn gelukkig niet gemaakt van plastic, maar bestaan uit poeder vermalen van de schil van de kokosnoot. Deze scrubdeeltjes voelen ontzettend mild en zacht aan. Hierdoor doet Greenland Scrub Granité subtiel, maar toch bijzonder effectief, zijn werk.

Greenland scrub granite kokos mandarijn

Mijn ervaring

Greenland Scrub Granité Kokos Mandarijn zit in een handige alumium pot van 200ml, met een handige schroefdop. Ik gebruik deze scrub graag voordat ik mijn benen ga scheren. Deze scrub maakt namelijk mijn huid ook meteen heerlijk zacht en dat vind ik tijdens het scheren wel zo prettig. Ook vind ik het fijn om Greenland Scrub Granité op mijn lichaam aan te brengen voordat ik onder de douche spring. Je kunt deze scrub zowel op de droge, als op de natte huid gebruiken.

De nieuwe Greenland Scrubs zijn een mooie aanvulling op hun assortiment vind ik, en fijn om te gebruiken wanneer je een zachtere, milde scrub wilt gebruiken. De scrub maakt je huid zacht en is tevens verzorgend, het is absoluut niet uitdrogend op de huid. Alhoewel ik evengoed nog graag een bodylotion daarna gebruik (ik ben gewoon dol op smeren), merk ik wel dat ik veel minder een verzorgend product nodig heb.

Greenland Scrub Granité (200ml, €18,00) is helaas niet meer verkrijgbaar. Wil je toch eens graag een natuurlijke body scrub proberen? Via Big Green Smile vind je een ruime keus!

Dit betreft een product wat door een bedrijf beschikbaar is gesteld ter review

Meer Greenland:
Greenland shower mousse review

Meer body scrubs:
DIY koffie scrub
DIY Citroen scrub

You Might Also Like...

7 Comments

 • Iris
  10 maart 2016 at 08:23

  Kokos en mandarijn lijkt me een erg lekkere combinatie, fijn dat de huid er zacht van word en nog belangrijker: niet uitdroogt. Daar heb ik jammer genoeg vaak last van bij scrubs!

 • jeapiebel
  10 maart 2016 at 09:53

  Ik scrub mijn huid ook wekelijks. De huid wordt er zeker mooi glad en schoon van. 6 geurcombinaties, ik ga voor drakenvrucht-witte thee en limoen-vanille. 😉 Vrij zijn van chemische stoffen zoals parabenen, gluten, lactose, sls/sles, siliconen, minerale oliën, kleurstoffen, formaldehyde en micro plastics en 97% natuurlijk alleen is al te fijn. Het lijkt mij een heerlijk product.

 • Mariska
  10 maart 2016 at 13:40

  Die geurcombinatie heb ik nog niet eerder van gehoord, maar het klinkt wel intens lekker!

 • Natasja
  10 maart 2016 at 20:14

  Oh, die geur klinkt echt hemels! Dit klinkt als een scrub die ik ook zeker eens ga proberen, ik ben ook dol op scrubs!

 • Greenblush
  11 maart 2016 at 22:11

  Ja, ik denk dat jij ‘m ook kan waarderen!

 • Greenblush
  11 maart 2016 at 22:12

  Limoen vanille lijkt mij ook heerlijk!

 • Greenblush
  11 maart 2016 at 22:13

  Ja, sommige scrubs kunnen behoorlijk heftig zijn voor de huid en uitdrogend werken. Gelukkig heb je daar met dit product geen last van 🙂

Leave a Reply