DIY Green beauty

DIY Citroen Body Scrub recept | maak zelf je bodyscrub!

Eén van de meest makkelijke producten om zelf te maken is een DIY Citroen body scrub. Een scrub gebruik je om de dode huidcellen van je lichaam te verwijderen, waardoor er een zachte en egale huid ontstaat. Ook werkt scrubben goed voor de doorbloeding van het lichaam.

Deze DIY citroen body scrub gebruik ik vaak bij ruwe handen. Even scrubben en handen afspoelen onder de kraan en ze zijn weer heerlijk zacht! Uiteraard kun je het ook goed onder de douche gebruiken.  Pas dan wel op, want de vloer kan glad worden 😉

Er zijn talloze verschillende manieren om zelf een scrub te maken, meestal is deze op basis van suiker of zout, vermengd met een verzorgende olie. Door te kijken wat je al in de keukenkastjes hebt staan kom je al een heel eind. Schroom vooral niet om te experimenteren en je eigen versies te maken!

Ik geef hier een voorbeeld voor een citroen hand & lichaam scrub. Citroen werkt opwekkend en geeft energie. Ook heeft het een licht blekende werking, wat perfect is om de nagels mooi schoon en wit te krijgen.  Voor het gezicht is deze scrub niet geschikt. Daar gebruik je een zachtere scrub met een fijnere korrel voor. Voor je lichaam werkt het echt fantastisch!

DIY Citroen Body Scrub receot

Benodigdheden:
Een schoon glazen weckpotje
1 kopje zeezout (of suiker, bij een gevoelige huid)
1 citroen
Plantaardige olie, bijvoorbeeld amandelolie of olijfolie.

DIY citroen Body Scrub

Doe het zeezout in het glazen potje en schenk de olie eroverheen, zodat het zout onder de olie staat.

DIY Lemon Body Scrub

Rasp de citroenschil en voeg deze toe aan de scrub. Vervolgens snij je de citroen doormidden en pers je het sap uit boven de scrub. Eventueel kun je nog wat extra zout of olie toevoegen als je het wat dikker of vloeibaarder wilt hebben. Als je wilt kun je nog enkele theelepels gedroogde kruiden aan toevoegen, bijvoorbeeld munt of rozemarijn, of wat druppels etherische olie. Even doorroeren en klaar is je scrub!

DIY Lemon Body Scrub

Deze scrub is ongeveer een week houdbaar. Je kunt deze het beste in de koelkast bewaren. Gebruik een lepeltje om de scrub uit het potje te scheppen in plaats van je handen. En voorkom dat er water in het potje komt. Hiermee kun je enigszins de houdbaarheid iets verlengen. Wees dus vooral niet te zuinig met de scrub, pamper yourself 😉

Meer DIY recepten:

Vegan lipscrub met vanillesmaak
DIY koffiescrub
Zelf lippenbalsem maken

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply