Green beauty

DIY Vegan Lipscrub met vanille smaak

DIY vegan lipscrub vanille

Afgelopen weekend stond ik weer in de keuken om mijn eigen DIY te brouwen. Dit keer heb ik een lipscrub gemaakt, gewoon met ingrediënten die ik in mijn keukenkastje heb staan. Het recept is übersimpel en echt maar twee minuten werk. Snel en makkelijk. Kijk je mee naar mijn DIY vegan lipscrub recept? 

DIY Vegan Lipscrub met een vanille smaakje

Nu het weer wat kouder wordt merk ik dat mijn lippen extra verzorging nodig hebben. Om velletjes aan je lippen te voorkomen kun je zo nu en dan een lipscrub gebruiken. Je kunt natuurlijk een lipscrub in de winkel kopen, daar is helemaal niks mee. Doe ik zelf ook wel eens hoor! Toch is een lipscrub maken echt één van de meest simpele dingen om zelf te maken. En lekker budget en afvalbesparend. De basis bestaat namelijk gewoon uit suiker en olie, iets wat zo’n beetje iedereen gewoon in de keuken heeft staan. Verder kun je het zo gek maken als je het zelf wilt. Een lekker smaakje geeft het toch een beetje extra. Je zou er honing aan toe kunnen voegen, of wanneer je het vegan wilt hebben (waar mijn voorkeur naar uit gaat), vanille kunnen gebruiken.

Vanille ruikt gewoon ontzettend lekker vind ik, ik ben er gek op! Voor dit DIY vegan lipscrub recept heb ik vanille extract gebruikt, omdat ik dit toevallig in huis had. Maar je kunt volgens mij ook prima vanillesuiker gebruiken.

diylipscrub2

Dit heb je nodig:

 • 1 klein (glazen) potje. Leuk detail: ik heb het potje van Burt’s Bees oogcrème gebruikt. Dit product heb ik onlangs opgemaakt en vervolgens heb ik het potje goed schoongemaakt om het te kunnen hergebruiken.
 • 1 theelepel kokosolie, even laten smelten.
 • 1 eetlepel suiker. Ik heb rietsuiker gebruikt.
 • 2 druppels vanille extract.

Zo werkt het:

Je mag zowel geurloze als extra vergine kokosolie gebruiken, dat maakt niet zoveel uit. Het is de bedoeling dat je voor dit recept gesmolten kokosolie gebruikt. Ik heb het zo gedaan: Ik heb een theelepel kokosolie in het potje gedaan en vervolgens 20 seconden laten opwarmen in de magnetron. Indien je geen magnetron hebt of dit niet wilt gebruiken, kun je het (afgesloten) potje even in een bakje warm water zetten. Kokosolie smelt ongeveer bij 25 graden, dan wordt het vloeibaar. Roer de kokosolie even goed door, zodat er zeker weten geen klontjes meer in zitten. Roer dan de suiker erdoor en het vanille extract. Zorg ervoor dat alles goed gemengd wordt en zet het dan even weg.

DIY Lipscrub (Vegan)

Zo gebruik je het:

Kokosolie wordt na een tijdje weer hard en dat is in dit geval prettig, zodat je een niet te vloeibare substantie hebt. Je lipscrub is dan klaar om te gebruiken! Pak een klein beetje lipscrub uit het potje en verdeel het over je lippen. Het is niet erg als je het opeet. Sterker nog: het smaakt echt heerlijk! 🙂 Gebruik tot slot een fijne lippenbalsem om je lippen te verzorgen. That’s it!

Doordat dit product geen water bevat, zou je de lipscrub zeker wel enkele weken/maanden moeten kunnen bewaren. Gebruik wel altijd schone handen of een schoon theelepeltje om een beetje scrub uit het potje te halen. Dan gaat het langer mee.

Maak jij wel eens een DIY lipscrub?

Previous Post
23 november 2016
Next Post
23 november 2016

7 Comments

 • Inge

  Oh wat leuk! Ik maak wel eens een snelle gezichtsscrub met suiker en honing 🙂 Deze kan ik inderdaad ook wel een keertje maken! 🙂

 • José

  Nee ik maak zelf geen lipscrub, maar ik ben geïnspireerd door deze simpele DIY!

 • Naomi

  Dit is zo simpel en leuk om te doen! Ik hou niet zo van smaakjes op m’n lippen maar vanille kan ik mee leven. Dus ik wil deze zelf is maken!

 • EmilyLotus

  Oh wat een leuk idee! Dit wil ik wel een keer proberen. 🙂

 • Renske

  Een lipscrub maken is inderdaad een stuk sneller dan je zou denken. En volgens mij ook goedkoper, aangezien de ingrediënten vaak al in huis zijn, 😉 Deze variant ga ik ook eens proberen!

 • hillybillybeauty

  Hihi, je weet van mij al dat ik hier te lui voor ben. Maar mijn dochters hebben het weleens gemaakt, vonden ze erg leuk!

 • Hennie

  Wat een leuke en ook nog eens simpele manier om een lipscrub te maken. Ik heb het ook even doorgegeven aan de studentendochter. Er wordt hier wat afgescrubt in de winter.

Leave a Reply

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!