Babongo zeep
Green beauty

Babongo Zeep: Natuurlijk, Vegan & Dierproefvrij!

Een aantal weken geleden maakte ik kennis met Babongo zeep. Babongo is een geweldig leuke webshop, met allerlei mooie, duurzame en zero waste producten. Ze verkopen er van alles: van keukenspullen tot katoenen boodschappentasjes. Van papierwaren tot verzorgingsproducten. Waarvan de zeep dus door Babongo zelf ontworpen is.

Babongo Zeep

Babongo zeep is een natuurlijke zeep op basis van verzeepte olijfolie en kokosolie, verrijkt met essentiële oliën voor een heerlijke geur. De zepen zijn palmolie vrij, vegan, vrij van sls en parabenen en milieuvriendelijk verpakt. De wikkel is namelijk gemaakt van 100% gerecycled papier en bedrukt met inkt op plantaardige oliebasis in een milieuvriendelijk werkende drukkerij. Het sluitzegel is gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. Lekker zero waste dus!

Babongo zeep

In totaal zijn er 4 soorten Babongo zepen verkrijgbaar. Ik heb er drie getest, namelijk een shampoo bar met Lavendel & Tea Tree, badzeep Orange & Grapefruit én badzeep Peppermint & Poppyseed. Recent heeft Babongo shop nog een nieuwe ‘smaak’ aan de collectie toegevoegd: Shampoo bar Geranium. In totaal zijn er twee soorten zeep voor het haar en twee soorten voor het lichaam verkrijgbaar.

Nou ben ik persoonlijk gek op zeep voor het lichaam. Maar met zeep voor je haren heb ik persoonlijk tot nu toe nog niet echt goede ervaringen mee. Zou Babongo shampoo bar daar verandering in kunnen brengen?

Peppermint & Poppyseed

Babongo Bath Soap Peppermint & Poppyseed

Allereerst: wat een geweldige naam. Poppyseed, het klinkt gewoon al leuk! Poppyseed is niets anders dan maanzaad, oftewel de zaadjes uit een papaverplant. Deze zaadjes zie je ook in de zeep terug, dat ziet er ontzettend leuk uit vind ik!

De 100% natuurlijke zeep is gemaakt van olijfolie en kokosolie en bevat tevens verzorgende shea butter. De poppy seeds hebben een licht scrubbende werking. Verrijkt met pepermuntolie voor een frisse start van de dag. Een heerlijke geur die je alert maakt, maar ook ideaal om te gebruiken wanneer je een beetje verkouden bent.

Orange & Grapefruit

Babongo Bath Soap Orange & Grapefruit

Ik ben persoonlijk dol op citrusgeuren als sinaasappel en grapefruit. Het zijn geuren die me vrolijk en blij maken. Ik kies daarom ook vaak voor beautyproducten die zo’n heerlijke zoete, fris-fruitige geur hebben. De geur is wat subtieler aanwezig vergeleken met de twee andere Babongo zepen, maar ruikt evengoed heerlijk.

De ingrediënten zijn vergelijkbaar met de peppermint & poppyseed zeep. De basis is hetzelfde, alleen de geur is anders.

Lavender & Tea Tree

Babongo Shampoo Bar Lavender & Tea Tree

Ik gebruik zelf nooit sulfaten zoals SLS/SLES in mijn shampoos, omdat ik een behoorlijke gevoelige hoofdhuid heb. Zodra ik een product met SLS gebruik zit loop ik binnen no time met jeuk, schilfers en eczeem op mijn hoofdhuid rond. Gelukkig maar dat deze shampoo bar vrij van sulfaten is. SLS wordt gebruikt om een product goed te laten schuimen. In plaats daarvan bevat deze Babongo zeep Sodium Castorate, een zout dat afgeleid is van wonderolie en veel milder voor haar en hoofdhuid is. Ondanks dat schuimt deze zeep meer dan prima.

De geurcombinatie van lavendel en tea tree vind ik heerlijk. Lavendel werkt ontspannend op de hoofdhuid en tea tree geeft mij het gevoel dat mijn haar ook echt goed gereinigd wordt. Een lekker kruidige zeep!

Babongo zeep

Mijn ervaring met Babongo zeep

De verpakkingen van de Babongo zepen vind ik ontzettend leuk. De geur vind ik van alle drie de zepen heerlijk. De producten schuimen ook aangenaam. Mijn favoriete zeep is toch wel de Peppermint & Poppyseed. Ik vind de zwarte spikkeltjes ook gewoon te gek, al moet ik eerlijk toegeven dat je van het scrubbende effect daar niet te veel van moet verwachten. Het ziet er gewoon tof uit!

Waar mijn huid na het douchen met zeep toch vaak een beetje droog en trekkerig aanvoelt, heb ik daar met de Babongo zepen absoluut geen last van. Dankzij de shea butter voelt mijn huid zacht aan. Ik gebruik nog wel een bodylotion of olie na gebruik, maar dat doe ik eigenlijk altijd wel. Mijn huid is er in ieder geval niet droger op geworden. De zepen voor het lichaam zijn in ieder geval dikke prima!

Mijn ervaring met Babongo Shampoo Bar

Nou was ik persoonlijk toch wel het meest benieuwd naar de shampoo bar. Want weet je wat het is? Ik vind zeep voor je haar een geweldig idee. Het is vaak een stuk goedkoper dan een fles shampoo, omdat het zuinig in gebruik is. Daarnaast scheelt het gewoon enorm veel plastic materiaal. Minder afval= yay. In de praktijk is het haar-wassen-met-zeep principe tot dusver enorm tegen gevallen. Mijn haar krijgt van zeep dan wel meer volume, maar verder voelt het altijd vies, kleverig, stug, vet en droog tegelijkertijd aan. Het voelt gewoon niet schoon, hoe vaak en hoe goed ik het ook uitspoel. Dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik ‘gezegend’ ben met een flinke bos haar. Ik heb gewoon veel en dik haar. Aldus mijn kapper.

Nou moet ik zeggen dat Babongo shampoo bar mij echt heel wat beter bevalt! In vergelijking met andere shampoo bars voelt mijn haar veel schoner aan na gebruik. Het is daarbij wel een must om mijn haar na gebruik goed na te spoelen met verdunde appelcider azijn, om de laatste resten zeep te verwijderen. Op deze manier voelt mijn haar schoon en verzorgd aan na gebruik.

Conclusie: Ik vind het de fijnste shampoo bar tot nu toe, maar ik vind deze manier van wassen wel wat bewerkelijker dan gewoon een fles shampoo gebruiken. Ik doe er lang over om de zeep goed uit te spoelen en ik sta zodoende langer onder de douche, wat weer meer water kost. Dat ligt waarschijnlijk aan mijn haartype: te dik, te vol, te veel. Op dagen dat ik haast heb gebruik ik daarom toch liever een fles shampoo. Desondanks vind ik de shampoo bar een fijn product ter afwisseling en zal ik het zeker blijven gebruiken!

Babongo zeep kost 8,95 per stuk voor 100 gram en is verkrijgbaar via de mooie webshop Babongoshop.nl

Gebruik jij wel eens zeep als shampoo?

Deze producten heb ik toegestuurd gekregen ter review. 

You Might Also Like...

12 Comments

 • Hennie
  21 november 2016 at 08:57

  Wat ontzettend leuk! Nog nooit van gehoord, maar wat zijn ze vrolijk! Een beetje de Tony Chocolonely onder de zeep. Heel aantrekkelijk!

 • Inge
  21 november 2016 at 11:39

  Ze zien er heel vrolijk uit! Ik had ze al gezien in de nieuwsbrief van Babongo, maar nog niet uitgeprobeerd. 🙂 Zeep als shampoo zie ik steeds vaker voorbij komen, maar heb het zelf nog niet gebruikt.

 • Resaarcle
  21 november 2016 at 13:36

  Ik ben ook een zepertje op shampoogebied! Liefst van al heb ik er niet eens een papiertje rond, maar die babongo ziet er zo wel meteen leuk uit als cadeautje, vind ik.

 • Denise
  21 november 2016 at 14:02

  Sinds kort weet ik van shampoo bars en nu kom ik het overal tegen. Fijn om te weten dat babongo shampoo beter is dan de andere shampoo bars die je gebruikt hebt. En wow die grapefruit zeep zou ik wel eens willen gebruiken. Ben dol op die geur!

 • Sara | MevrouwMiauw
  21 november 2016 at 17:45

  Wat zien deze zeepjes er stuk voor stuk geweldig uit. De geurcombinaties lijken me ook heel erg lekker. Haren wassen met een stuk zeep lijkt mij ook een vreemde gewaarwording, maar misschien moet ik het toch maar een keer proberen..

 • Greenblush
  21 november 2016 at 20:30

  Jaaa shampoo bars kom ik inderdaad ook steeds vaker tegen! Ik kende ze een aantal jaar geleden al van Lush (heb ik zelf nog nooit geprobeerd), maar ik zie ze steeds vaker verschijnen 🙂

 • Greenblush
  21 november 2016 at 20:32

  Klopt, je ziet ze ook steeds vaker zonder verpakking. Vind ik ook wel wat hebben hoor, heel goed dat er steeds meer aandacht komt voor afvalbesparing en verpakkingsvrij leven. Maar wat je zegt, deze zeepjes zijn erg leuk om cadeau te geven 🙂

 • Greenblush
  21 november 2016 at 20:34

  Ja! Nu je het zegt, inderdaad!

 • H*
  21 november 2016 at 21:23

  Wat een mooierds! Lijkt me een feestje om te krijgen, goed artikel dus in deze tijd van het jaar!

 • Natasja
  21 november 2016 at 21:48

  Wat zien ze er prachtig en vooral ook heerlijk uit!

 • laura
  22 november 2016 at 10:52

  Ah wat ontzettend schattige zeepjes, lijkt me wel raar in gebruik haha een shampoo bar, Leuk review X

 • hillybillybeauty
  22 november 2016 at 20:14

  De verpakking ziet er inderdaad super leuk uit. Shampoo bar zou niets voor mij zijn, maar de andere zepen zien er wel erg lekker uit. Zou de poppy seed hetzelfde ruiken als smokey poppy van de Body Shop? Beetje kruidig?

Leave a Reply