natuurlijke beautyproducten rozen
Green beauty

Natuurlijke beautyproducten op basis van rozen

De roos is een geliefd ingrediënt in veel natuurlijke beautyproducten. Rozenwater, rozencrèmes, rozenparfum, noem maar op! Ik laat jullie vandaag een aantal van mijn favoriete rozenproducten zien. 

De roos is mijn lievelingsbloem, het is dan ook niet voor niets dat we onze dochter ‘Roos’ hebben genoemd. Rozen worden veelvuldig in natuurlijke beautyproducten gebruikt. Overigens niet alleen vanwege de bloemengeur, maar ook omdat de roos een helende en kalmerende werking op de huid zou hebben. De roos staat voor zachtheid en biedt troost op momenten dat we eigenlijk wat liever voor ons lichaam zouden moeten zijn. De roos is dan ook dé selflove bloem bij uitstek!

Natuurlijke beautyproducten op basis van rozen

Ik heb een aantal beautyproducten op basis van rozen in huis. Het zijn producten die ik persoonlijk erg graag gebruik. Al deze rozenproducten zijn 100% natuurlijk en biologisch, Bovendien zijn de meeste producten ook nog eens vegan, behalve de scrub.

Erica Roos Douchegel & rozenblaadjes

Wie mij al langer volgt weet dat ik echt fan ben van Erica kruiderijen. Tot dusver zijn alle producten die ik voor hen heb getest mij uitstekend bevallen. En wat ik ook zo fijn vind is dat het merk zo goed betaalbaar is. Een tijdje geleden ontving ik een giftset met deze twee producten voor moederdag. Helaas had mijn dochter (Roos dus), de verpakking al opengescheurd voordat ik er erg in had #fail. Ze dacht dat het een cadeautje voor haar was. Tsja, wat wil je met al die rozenblaadjes. Oeps!

De douchegel is erg fijn in gebruik, schuimt lekker en droogt mijn huid niet uit. Het product is vrij van sulfaten en parabenen. Het product bevat een beetje parfum, maar bevat ook echte etherische rozenolie. Géén synthetische geur dus! De rozenblaadjes kun je gebruiken om er thee van te zetten. Of om een harmonische geur te verspreiden in de kledingkast. De cadeauverpakking is verkrijgbaar via de webshop van Erica en kost 7,99 euro.

Traay Bee Honest Gezichtsscrub Rozen

Ik ben dol op scrubs, maar ik had al een tijdje geen gezichtsscrub meer in huis. Mijn huid is toch best gevoelig en te vaak scrubben is gewoon niet zo goed voor je huid. Toch moet ik zeggen dat deze scrub wel erg fijn (en mild) voor mijn huid is! De scrub is op basis van abrikozenpitjes en bevat daarnaast plantaardige biologische oliën die de huid verzorgen. Zo bevat de scrub korenbloemwater, rozenbottelolie, amandelolie en bijenwas. De rozen gezichtsscrub is geschikt voor alle huidtypen en verwijdert dode huidcellen op milde wijze. Mijn huid voelt erg zacht en verzorgd aan na gebruik! Overigens ruikt dit product niet overdreven naar rozen. De geur is erg subtiel. Ik heb deze scrub bij De Online Drogist gekocht voor 6,95 euro.

Rio Rosa Mosqueta Huidolie

Van Rio Rosa ontving ik een tijdje geleden een huidolie op basis van rosa mosqueta olie. Deze olie is rijk aan essentiële vetzuren waaronder omega 3,6,9 en vitamine A, C en béta caroteen. Dit maakt dat deze olie bijzonder geschikt is om littekens en striae van de huid te herstellen en rimpels te verminderen. Nou denk ik dat het een illusie is dat een huidolie striae helemaal kan laten verdwijnen, maar dat het verzachtend is voor de huid geloof ik zeker. Ik gebruik de huidolie graag als serum onder mijn dag- of nachtcrème. Gewoon twee druppeltjes op het gezicht is voldoende. Ik ben inmiddels op een leeftijd gekomen dat ik toch echt aan anti-aging moet beginnen, ik kom er – helaas- niet meer onderuit. De Rio Rosa Mosqueta olie helpt het proces een beetje vertragen. Dit product is o.a. verkrijgbaar bij De Online Drogist voor 16,95 euro.

Urtekram Rozen Shampoo & Conditioner normaal haar

Tot slot heb ik nog een rozen shampoo en conditioner van Urtekram voor normaal haar. Let op: er is ook een variant voor droog haar verkrijgbaar. Ik vind het fijn om een shampoo en conditioner te gebruiken die vrij zijn van sulfaten en siliconen. Ik heb geloof ik niet heel makkelijk haar. Mijn hoofdhuid raakt snel geirriteerd van sulfaten en van siliconen wordt mijn haar slap, zwaar en slierterig. Gelukkig zijn natuurlijke haarverzorgingsproducten meestal vrij van deze ingrediënten, dat geldt voor deze producten dus ook. De shampoo en conditioner hebben een aangename rozengeur en zijn erg mild voor mijn hoofdhuid. Wel merk ik dat mijn haar na gebruik iets sneller vet wordt. Ik wissel deze producten daarom af met mijn Erica shampoo die net wat beter bestand is tegen vetter wordend haar. Deze producten kocht ik in de aanbieding bij De Online Drogist voor zo’n 5 a 6 euro per fles.

Heb jij beautyproducten op basis van rozen in huis?

Dit artikel bevat producten die naar mij toegezonden zijn. Het artikel bevat affiliatelinks. Dit houdt in dat ik een bepaald percentage aan commissie ontvang wanneer jij iets bij de betreffende webshop koopt. Dit kost jou niets extra, maar je helpt mij wel de kosten van de website te dekken. Dankjewel!

You Might Also Like...

8 Comments

 • Mariëlle
  31 mei 2017 at 07:59

  Heeerluk ♡ Ik houd er wel van!!

 • Sofie
  31 mei 2017 at 09:17

  Ik kies niet zo gauw voor een product met rozengeur eigenlijk. Hoewel ik ooit een deodorant had met roos en die was wel fijn hoor. Leuke review!

 • Sara | MevrouwMiauw
  31 mei 2017 at 20:43

  Wat een mooi artikel is dit. Een poosje geleden had ik een gezichtsreiniger met rozengeur en ik vond het zo lekker ruiken. Het had ook wel een ontspannende werking voordat ik naar bed ging. De gezichtsscrub van De Traay lijkt me erg fijn!

 • Hennje
  4 juni 2017 at 09:07

  Ik ben gek op rozen en alles wat met rozen te maken heeft. Heb van Lush laatst nog een heerlijke body conditioner gekocht die ook op basis van rozen is.

 • Hennie
  4 juni 2017 at 09:08

  Ik ben te blond om mijn eigen naam goed te spellen. Zie boven.

 • Julie DB
  5 juni 2017 at 17:05

  Urtekram verkoopt jammer genoeg in China en is niet dierproefvrij..

 • Greenblush
  5 juni 2017 at 17:28

  Dat is dan behoorlijk jammer, vooral omdat er een leaping bunny logo op de verpakking staat

 • Evelien
  6 juni 2017 at 16:38

  Heerlijk, rozen. Ik houd ervan! leuk artikel!

Leave a Reply