Green beauty

Natuurlijke beautyproducten op basis van rozen

natuurlijke beautyproducten rozen

De roos is een geliefd ingrediënt in veel natuurlijke beautyproducten. Rozenwater, rozencrèmes, rozenparfum, noem maar op! Ik laat jullie vandaag een aantal van mijn favoriete rozenproducten zien. 

De roos is mijn lievelingsbloem, het is dan ook niet voor niets dat we onze dochter ‘Roos’ hebben genoemd. Rozen worden veelvuldig in natuurlijke beautyproducten gebruikt. Overigens niet alleen vanwege de bloemengeur, maar ook omdat de roos een helende en kalmerende werking op de huid zou hebben. De roos staat voor zachtheid en biedt troost op momenten dat we eigenlijk wat liever voor ons lichaam zouden moeten zijn. De roos is dan ook dé selflove bloem bij uitstek!

Natuurlijke beautyproducten op basis van rozen

Ik heb een aantal beautyproducten op basis van rozen in huis. Het zijn producten die ik persoonlijk erg graag gebruik. Al deze rozenproducten zijn 100% natuurlijk en biologisch, Bovendien zijn de meeste producten ook nog eens vegan, behalve de scrub.

Erica Roos Douchegel & rozenblaadjes

Wie mij al langer volgt weet dat ik echt fan ben van Erica kruiderijen. Tot dusver zijn alle producten die ik voor hen heb getest mij uitstekend bevallen. En wat ik ook zo fijn vind is dat het merk zo goed betaalbaar is. Een tijdje geleden ontving ik een giftset met deze twee producten voor moederdag. Helaas had mijn dochter (Roos dus), de verpakking al opengescheurd voordat ik er erg in had #fail. Ze dacht dat het een cadeautje voor haar was. Tsja, wat wil je met al die rozenblaadjes. Oeps!

De douchegel is erg fijn in gebruik, schuimt lekker en droogt mijn huid niet uit. Het product is vrij van sulfaten en parabenen. Het product bevat een beetje parfum, maar bevat ook echte etherische rozenolie. Géén synthetische geur dus! De rozenblaadjes kun je gebruiken om er thee van te zetten. Of om een harmonische geur te verspreiden in de kledingkast. De cadeauverpakking is verkrijgbaar via de webshop van Erica en kost 7,99 euro.

Traay Bee Honest Gezichtsscrub Rozen

Ik ben dol op scrubs, maar ik had al een tijdje geen gezichtsscrub meer in huis. Mijn huid is toch best gevoelig en te vaak scrubben is gewoon niet zo goed voor je huid. Toch moet ik zeggen dat deze scrub wel erg fijn (en mild) voor mijn huid is! De scrub is op basis van abrikozenpitjes en bevat daarnaast plantaardige biologische oliën die de huid verzorgen. Zo bevat de scrub korenbloemwater, rozenbottelolie, amandelolie en bijenwas. De rozen gezichtsscrub is geschikt voor alle huidtypen en verwijdert dode huidcellen op milde wijze. Mijn huid voelt erg zacht en verzorgd aan na gebruik! Overigens ruikt dit product niet overdreven naar rozen. De geur is erg subtiel. Ik heb deze scrub bij De Online Drogist gekocht voor 6,95 euro.

Rio Rosa Mosqueta Huidolie

Van Rio Rosa ontving ik een tijdje geleden een huidolie op basis van rosa mosqueta olie. Deze olie is rijk aan essentiële vetzuren waaronder omega 3,6,9 en vitamine A, C en béta caroteen. Dit maakt dat deze olie bijzonder geschikt is om littekens en striae van de huid te herstellen en rimpels te verminderen. Nou denk ik dat het een illusie is dat een huidolie striae helemaal kan laten verdwijnen, maar dat het verzachtend is voor de huid geloof ik zeker. Ik gebruik de huidolie graag als serum onder mijn dag- of nachtcrème. Gewoon twee druppeltjes op het gezicht is voldoende. Ik ben inmiddels op een leeftijd gekomen dat ik toch echt aan anti-aging moet beginnen, ik kom er – helaas- niet meer onderuit. De Rio Rosa Mosqueta olie helpt het proces een beetje vertragen. Dit product is o.a. verkrijgbaar bij De Online Drogist voor 16,95 euro.

Urtekram Rozen Shampoo & Conditioner normaal haar

Tot slot heb ik nog een rozen shampoo en conditioner van Urtekram voor normaal haar. Let op: er is ook een variant voor droog haar verkrijgbaar. Ik vind het fijn om een shampoo en conditioner te gebruiken die vrij zijn van sulfaten en siliconen. Ik heb geloof ik niet heel makkelijk haar. Mijn hoofdhuid raakt snel geirriteerd van sulfaten en van siliconen wordt mijn haar slap, zwaar en slierterig. Gelukkig zijn natuurlijke haarverzorgingsproducten meestal vrij van deze ingrediënten, dat geldt voor deze producten dus ook. De shampoo en conditioner hebben een aangename rozengeur en zijn erg mild voor mijn hoofdhuid. Wel merk ik dat mijn haar na gebruik iets sneller vet wordt. Ik wissel deze producten daarom af met mijn Erica shampoo die net wat beter bestand is tegen vetter wordend haar. Deze producten kocht ik in de aanbieding bij De Online Drogist voor zo’n 5 a 6 euro per fles.

Heb jij beautyproducten op basis van rozen in huis?

Dit artikel bevat producten die naar mij toegezonden zijn. Het artikel bevat affiliatelinks. Dit houdt in dat ik een bepaald percentage aan commissie ontvang wanneer jij iets bij de betreffende webshop koopt. Dit kost jou niets extra, maar je helpt mij wel de kosten van de website te dekken. Dankjewel!

Previous Post
31 mei 2017
Next Post
31 mei 2017

8 Comments

 • Mariëlle

  Heeerluk ♡ Ik houd er wel van!!

 • Sofie

  Ik kies niet zo gauw voor een product met rozengeur eigenlijk. Hoewel ik ooit een deodorant had met roos en die was wel fijn hoor. Leuke review!

 • Sara | MevrouwMiauw

  Wat een mooi artikel is dit. Een poosje geleden had ik een gezichtsreiniger met rozengeur en ik vond het zo lekker ruiken. Het had ook wel een ontspannende werking voordat ik naar bed ging. De gezichtsscrub van De Traay lijkt me erg fijn!

 • Hennje

  Ik ben gek op rozen en alles wat met rozen te maken heeft. Heb van Lush laatst nog een heerlijke body conditioner gekocht die ook op basis van rozen is.

 • Hennie

  Ik ben te blond om mijn eigen naam goed te spellen. Zie boven.

 • Julie DB

  Urtekram verkoopt jammer genoeg in China en is niet dierproefvrij..

  • Greenblush

   Dat is dan behoorlijk jammer, vooral omdat er een leaping bunny logo op de verpakking staat

 • Evelien

  Heerlijk, rozen. Ik houd ervan! leuk artikel!

Leave a Reply

Instagram

 • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
 • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
 • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
 • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
 • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
 • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!