Erica volume shampoo & conditioner review
Green beauty

Erica volume shampoo & conditioner review

Dat ik inmiddels fan ben van Erica Kruiderijen is geen groot geheim. Zo’n beetje mijn hele verzorgingsroutine bestaat momenteel uit Erica producten. Van gezichtsverzorging tot deodorant en van bodybutter tot lippenbalsem, het is allemaal van één en hetzelfde merk. Recent zijn daar ook de Erica volume shampoo & conditioner bij gekomen.

Mijn haar is niet heel makkelijk. Het is dik en zwaar en het valt plat langs mijn hoofd. Eerlijk waar: zit geen greintje volume in. Daarbij heb ik ook nog eens een gevoelige hoofdhuid. Wanneer ik mijn haar was met producten die sulfaten en siliconen bevatten is het helemáál een ramp. Met als gevolg eczeemplekken op mijn hoofd, jeuk, irritatie en haar dat vet en slierterig is. Vandaar dat mijn voorkeur naar natuurlijke shampoos en conditioners uitgaan, mijn haar en hoofdhuid reageert daar namelijk veel beter op. Gelukkig zijn de haarverzorgingsproducten van Erica Kruiderijen natuurlijk en vrij van sulfaten en siliconen. De Erica volume shampoo en conditioner heb ik inmiddels een aantal weken getest, lang genoeg dus om resultaat te zien!

Erica volume shampoo & conditioner review

Erica Volume Shampoo

Erica volume shampoo belooft kracht, volume en glans aan het haar te geven, maar daarnaast ook je hoofdhuid te hydrateren en te herstellen. De shampoo heeft een verkoelende werking bij zonnebrand en jeuk, dankzij de toevoeging van aloë vera en kamille. Dat klinkt erg aangenaam, zeker bij een gevoelige hoofdhuid. Wat ik ook prettig vind is dat de shampoo vrij is van synthetisch parfum, kleurstoffen, siliconen, parabenen en sulfaten. Erica volume shampoo is doorzichtig van kleur, vrij dun van samenstelling en heeft een zachte, aangename geur. Het ruikt licht zoetig, mede dankzij het natuurlijke kamille extract. De shampoo is Cosmos gecertificeerd, biologisch en 99% natuurlijk.

img_20161218_140523206
Als ik verder naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik dat het product Lactic Acid (melkzuur) bevat. Je zou denken dat melkzuur van koemelk of van spieren afkomstig is, maar dat is zeer hoogstwaarschijnlijk niet het geval. Lactic Acid kan namelijk ook een plantaardige oorsprong hebben, ontstaan uit een fermentatieproces van suikerbieten. Aangezien Erica een vegetarisch merk is ga er vanuit dat het van plantaardige herkomst is. In dat geval is de shampoo (voor zover ik het kan inschatten), vegan.

Mijn ervaring met Erica volume shampoo

De shampoo is mij ontzettend goed bevallen! Allereerst reageert mijn hoofdhuid er erg goed op; ik heb totaal geen last van jeuk of irritatie gehad. Dat is sowieso al een groot pluspunt. Natuurlijke shampoos schuimen over het algemeen wat minder dan reguliere shampoos, maar daar ben ik inmiddels al aan gewend. Erica volume shampoo reinigt mijn haar uitstekend, laat mijn haar mooi glanzen, droogt niet uit en geeft inderdaad meer volume! Verwacht geen big hair taferelen a la The Nanny, maar het valt niet meer zo plat en sluik als voorheen. Ook na het fohnen blijft mijn haar beter in model zitten. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Voor 200 ml betaal je € 4,95. Ja, helemaal goedgekeurd!

Erica volume shampoo & conditioner reviewErica haar conditioner

Naast de shampoo heb ik ook de conditioner getest. Zoals ik al aangaf reageert mijn haar niet zo goed op siliconen. Gelukkig zitten die hier niet in. De haar conditioner is net als de shampoo natuurlijk, biologisch en Cosmos gecertificeerd. Qua substantie is de conditioner redelijk dun, maar persoonlijk vind ik dat juist prettig, aangezien mijn haar anders zo zwaar en slap wordt. De conditioner belooft je haar intensief te verzorgen en gespleten haarpunten te voorkomen.

Erica haar conditioner is net als de shampoo vrij van parabenen, siliconen, kleurstoffen, synthetisch parfum en PEG. De conditioner is verrijkt met plantaardige olie van de Meadowfoam, een plantje met vochtvasthoudende eigenschappen. Daarnaast bevat de conditioner Arginine, een aminozuur die van nature in noten voorkomt en een versterkende werking op het haar heeft. Het ziet er naar uit dat ook dit product vegan is.

img_20161218_140533139

Mijn ervaring met Erica haar conditioner

Nou is het bij mij is het zo dat mijn haar beter reageert op een conditioner met een lichte textuur, dan één die een dikke, lobbige substantie heeft. Dat is namelijk té vol en te voedend voor mijn haar, waardoor mijn haar slap en snel vet wordt. Toch heeft mijn haar wel iets van verzorging nodig, want alleen een shampoo gebruiken is weer niet voldoende. Met andere woorden: deze conditioner werkt perfect bij mij. Het verzorgt en voedt mijn haar, maar op zo’n manier dat het niet zwaar en slap wordt. Ideaal! Ook de conditioner is zeer goed betaalbaar, voor 150 ml betaal je € 4,95.

Ben ik tevreden met deze producten? Een dikke JA! Nou en of! Ik heb zojuist back-ups besteld, want deze producten behoren inmiddels tot mijn persoonlijke favorieten. Want zeg nou zelf, voor de prijs hoef je het niet te laten. Een koopje voor een natuurlijk en biologisch merk!

Erica volume shampoo & conditioner zijn verkrijgbaar via de Erica filialen en/of via de webshop. 

Ik heb deze producten ontvangen ter review. 

Meer Erica:
Erica Kruiderijen beauty producten
Erica feestdagen pakket
Erica producten online kopen

Meer shampoo en conditioner:
Yes to cucumbers review
Shampoobar review
Faith in Nature review

You Might Also Like...

8 Comments

 • Mariëlle
  4 januari 2017 at 08:44

  Je maakt me nieuwsgieeeerig, ik wil dit ook gaan proberen!!

 • jeapiebel
  4 januari 2017 at 10:14

  Ik heb zelf vrij droog en beschadigd haar. Ik zoek altijd voor wat bij mij past. Natuurlijke shampoo werkt vaak goed bij mij. Ik gebruik al wat producten van Erica en ik ben er super enthousiast over. Mooi merk.

 • Eva
  4 januari 2017 at 10:21

  Klinkt goed! Ik heb nog geen shampoo of conditioner van dit merk geprobeerd.

 • Inge
  4 januari 2017 at 10:52

  Oh dat klinkt goed! Ik was mijn haar nu al 2 of 3 jaar zonder siliconen en sulfaten omdat ik krullen heb. Dit klinkt super goed, dit wil ik ook wel eens proberen. Benieuwd wat het doet! 🙂

 • Sofie
  4 januari 2017 at 15:27

  Klinkt goed! Dit merk komt tegenwoordig vaak terug, ik moet het echt eens nader bekijken 😉

 • Evelien
  4 januari 2017 at 21:37

  De shampoo klinkt super, ook de prijs vind ik erg fijn. De conditioner idem, alleen gebruik ik die steevast van Lush (American Cream of HHJJ).

 • Natasja
  4 januari 2017 at 21:47

  Oh, dat klinkt goed! Ik heb geloof ik hetzelfde haar als jij, dus de producten spreken me erg aan!

 • Claire
  4 januari 2017 at 21:51

  Wauw klinkt goed! Ik ben nu shampoo bars aan het testen want ik heb net als jij een gevoelige hoofdhuid. Maar anders zou ik deze oroberen!

Leave a Reply