Utsukusy Bijin gezichtsreiniger
Green beauty

Utsukusy review – Bijin Gezichtsreiniger

Soms kom je van die merken tegen die je bij de allereerste kennismaking je al weten te fascineren, al weet je niet precies waarom. Ze hebben iets mysterieus; je moet een beetje moeite doen om ze te doorgronden, maar dat maakt het juist des te interessanter. Utsukusy is zo’n merk. Ik bedoel maar: het is een niet-doorsnee naam voor een niet-doorsnee merk. Gelukkig heb ik ‘een ding’ voor alles wat niet-standaard is. Gewoon doen kan ten slotte altijd nog. Ik testte de afgelopen weken de Utsukusy Bijin Gezichtsreiniger en ik laat je weten hoe dit product mij bevallen is. 

Utsukusy… Utsu hoe?

Een tijdje geleden deed ik mee met Echte Post Is Cool en ik was één van de gelukkigen die een extra pakketje van Utsukusy binnen kreeg. Ontzettend leuk, want ik had alleen maar lyrische verhalen over dit natuurlijke en dierproefvrije merk gehoord. Al wist ik heel eerlijk gezegd niet zo goed wát er dan precies zo goed aan dit merk moest zijn. Ik vond de benamingen van de producten maar wat ingewikkeld. Desondanks triggerde dit Japans-Spaanse merk met de aparte naam (Utsu hoe?) wel iets in mij. Mijn nieuwsgierigheid was in ieder geval gewekt.

Utsukusy Bijin gezichtsreiniger

Japans voor schoonheid

Vergelijk het met een nieuw nummer op de radio waar je eerst aan moet wennen, maar later tot één van je favoriete songs ever uitgroeit. Of die ene collega die moeilijk te doorgronden is, maar later in real life een goede vriendin wordt. Zo zie ik Utsukusy ook. Je moet het merk eerst leren kennen en ervaren om te weten wat het met je doet.

Nou is de betekenis van het woord ‘Utsukusy’ helemaal niet zo ingewikkeld. Het is Japans voor schoonheid, zuiverheid en kwaliteit, waarden die ze in al hun producten nastreven. Utsukusy combineert traditionele Japanse schoonheidsrituelen en therapieën met de nieuwste cosmetische technologieën. Zo creëren zij telkens weer innovatieve schoonheidsproducten van de hoogste kwaliteit. Het zijn dus niet zomaar beautyproducten, nope, het is een hele belevenis. Je moet het gewoon ervaren.

Utsukusy Bijin gezichtsreiniger

In mijn pakketje zat onder andere een Utsukusy Bijin gezichtsreiniger. Een reiniger die qua substantie het midden houdt tussen een crème en reinigingsmelk. Het product is geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden. Wat het product zo bijzonder maakt is dat het je gezicht grondig reinigt, maar het niet uitdroogt. De vetten en oliën in dit product reinigen het vet en vuil van je gezicht (vet verwijdert namelijk vet), terwijl je huid tegelijkertijd verzorgt wordt. De gezichtsreiniger is zowel als facewash als reinigingsmelk te gebruiken. In het laatste geval dien je het met een warme, vochtige doek af te nemen.

Persoonlijk gebruik ik Utsukusy Bijin gezichtsreiniger graag als facewash. Ik masseer het product even goed in met mijn vingertoppen, laat het even inwerken en spoel het daarna af met warm water. Vervolgens gebruik ik een toner en breng ik daarna mijn dag- of nachtcrème aan.

utsukusy2

De ingrediënten

De gezichtsreiniger bevat onder andere glycerine, sheabutter, calendula- en kamille extract en abrikozenpitolie. Utsukusy Bijin is vrij van parabenen, maar bevat wel andere conserveringsmiddelen om het product houdbaar te maken. Er zit een klein beetje parfum in het product, maar dit staat helemaal onder aan de lijst. Utsukusy is dierproefvrij, maar of het vrij is van dierlijke ingrediënten durf ik niet te zeggen. Het bevat namelijk ingrediënten die zowel van plantaardige als van dierlijke herkomst kunnen zijn.

utsukusy3

utsukusy4

De werking van Utsukusy Bijin Gezichtsreiniger

Ik vind de Bijin gezichtsreiniger erg prettig in gebruik, maar mijn huid moest wel even omschakelen en wennen aan dit product. Volgens Utsukusy komt dit doordat de reiniger als het ware afvalstoffen uit de huid trekt. Sommigen ervaren dan ook tijdelijk een groei aan (onderhuidse) puistjes. Dit ervaarde ik in lichte mate ook. Maar goed, het was ook rond ‘de tijd van de maand’ en dan heb ik wel vaker enkele puistjes in mijn gezicht. Deze puistjes verdwenen ook snel weer.

Wat ik prettig vind, is dat de reiniger als het ware een verzorgend laagje op mijn huid legt. Geen afsluitende laag, wat je bij minerale oliën of siliconen ervaren kunt, maar gewoon een zacht en gevoed gevoel. Ik moet zeggen dat ik dat nu tijdens de kou van nu wel fijn vind!

Bijin gezichtsreiniger ruikt aangenaam. Echter is het een geur die ik niet goed kan thuisbrengen. Qua werking kan beamen dat je gewoon goed z’n werk doet. Mijn huid voelt schoon aan, ziet er fris uit en voelt gevoed aan. Totaal niet droog, trekkerig of geïrriteerd. Gewoon een super fijn product!

Utsukusy is zowel in 50 ml als in 200 ml verkrijgbaar. Ik heb de 50 ml variant en die kost 22 euro. Utsukusy Bijin Facial Cream is verkrijgbaar via de webshop van Utsukusy Schoonheid en via bol.com

Kende jij het merk Utsukusy al?

Ik heb dit product ontvangen ter review.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Inge
  2 januari 2017 at 08:15

  Ik heb dit product ook gekregen maar nog niet gebruikt. Altijd lastig als er ingrediënten inzitten waarvan je niet weet of ze dierlijk zijn of niet. Ik heb altijd liever zekerheid. 🙂

 • Inge
  2 januari 2017 at 08:17

  Ik ben weer te snel, haha. Ik ben wel heel benieuwd naar de werking van het product! Binnenkort maar snel gaan gebruiken. 🙂

 • Mariëlle
  2 januari 2017 at 09:33

  Ik kreeg er ook meteen puistjes van, vond dat zo gek!! Maar het is zeker wel een fijn product 🙂

 • hillybillybeauty
  2 januari 2017 at 14:23

  Leuk dat je deze ook heb getest! Ik vond hem erg prettig in gebruik, de geur vond ik ook erg lekker. Overigens nog de beste wensen voor 2017!

 • Claire
  2 januari 2017 at 17:31

  Dit klinkt fijn! Mijn huid is echt kurkdroog met dit weer dus deze reiniger klinkt goed. Ik twijfel alleen een beetje over de prijs..

 • Sara | MevrouwMiauw
  2 januari 2017 at 18:20

  Ik ben door jouw review oprecht heel erg benieuwd geworden naar dit merk. Ik had al vaker iets gelezen over dit merk, maar nu ben ik toch wel heel nieuwsgierig.. Hij klinkt namelijk écht fijn. Dat verzorgende laagje dat achterblijft op je huid lijkt me heerlijk.

 • Greenblush
  2 januari 2017 at 21:43

  Jij ook de beste wensen Hilde! 🙂

 • Greenblush
  2 januari 2017 at 21:44

  Ik heb vandaag de bevestiging gekregen dat Utsukusy een vegetarisch merk is! Volgens mij is dit product zelfs vegan, zal dat nog even aanpassen in de tekst.

 • Els
  2 januari 2017 at 22:47

  Klinkt als een heel fijn product :-). Ik ben altijd bang voor puisten, mijn huid is daarvoor echt gevoelig.

 • Evelien
  4 januari 2017 at 21:47

  Ik ben ook zeer benieuwd naar dit merk, grappig dat Utsukusy ‘schoonheid’ betekent. Dit product klinkt al erg fijn, een goede start dus!

Leave a Reply