Health

De beuk erin! Op naar -25 kg met Improve Health

De beuk erin

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat jullie een goede jaarwisseling hebben gehad en dat 2017 een mooi jaar mag worden. Het is 1 januari en velen beginnen dan ook met de goede vooornemens. Ik dus ook. Want vandaag begin ik, jawel, meteen met mijn persoonlijke doel voor 2017: 25 kg afvallen. En daarom gaat vanaf nu, hoppa, de beuk erin!

De beuk erin! Op naar -25 kg

Goed, vorig jaar heb ik ook al een poging gedaan om af te vallen. Dat ging in het begin best goed. Ik viel zonder problemen 6 kg af, maar toen verslapte de aandacht. Met als gevolg dat deze kilo’s er nu weer aanzitten. Plus 2 kg extra. Joepie.

Waar het fout ging? Ik sportte niet en had geen professionele begeleiding. Met voeding kom je een heel eind, maar dat is in mijn geval niet voldoende. Ik ben zoveel aangekomen doordat ik van staand beroep naar een kantoorbaan ben gegaan. Bovendien blogde ik destijds nog niet op regelmatige basis, maar sportte ik wel 3x per week. Kijk en dat scheelt een hoop! In mijn geval zo’n 20 kg. Ouch!

Professionele begeleiding

Ik zat inmiddels behoorlijk met mijn handen in het haar. Eigenlijk vond ik dat ik professionele begeleiding bij het afvallen nodig heb. Maar hoe en waar begin je? Een personal trainer inhuren? Dat kost best wel wat geld. Naar de dietiste gaan? Ja dat kan, maar dan zit ik nog steeds met te weinig beweging. Eigenlijk heb ik gewoon iemand nodig die mij af en toe een flinke schop onder mijn kont kan geven. Die mij weet te motiveren, die mij advies kan geven en mij verder kan helpen. Gelukkig werd ik precies op dat moment benaderd door Stefan van Improve Health. Of ik interesse heb om hun Health & fitness programma te proberen? Ja, heel graag!

Improve Health

Improve Health is een platform dat vandaag officiëel gelanceerd wordt. Dit platform houdt je voedingsinname en gewicht bij, het geeft je een fitness schema, uitleg en tips, recepten en bij eventuele vragen kun je altijd bij ze terecht. Het is in feite je persoonlijke online health & fitnesscoach. Die voor jou je progressie bijhoudt en je een zetje kan geven op momenten dat je dit nodig hebt.

Doordat de coaching volledig online gebeurt is het goed betaalbaar. Een abonnement kan je namelijk al afsluiten voor maar 9,95 euro per maand. Wel is het van belang dat je daarnaast een sportschool abonnement hebt afgesloten. In mijn geval mag ik 3 maanden lang kosteloos het online programma volgen, mijn sportschool abonnement betaal ik zelf. 3 maanden is natuurlijk niet genoeg om 25 kg af te vallen, maar wel lang genoeg om te ervaren hoe het bevalt én om al een mooi resultaat te kunnen zien.

Youtube workouts

Met de billen bloot: maandelijks een update

Ik zal later deze week meer uitleg over het programma geven, hoe het nou precies in elkaar steekt. En ik zal maandelijks een update van mijn voortgang geven. Ja, met gewicht, cm’s, voedingsschema’s en alles erbij. Ik heb besloten om maar gewoon met de billen bloot te gaan. Figuurlijk dan.

Ik vind het spannend, maar ik ben er ook wel echt ontzettend aan toe. Het zal keihard werken zijn, want het komt mij zeker niet aanwaaien. Hoe goed het programma ook in elkaar steekt: ik zal het toch zelf moeten doen. Zoveel overgewicht als wat ik nu heb, heb ik nog nooit gehad. Goed, genoeg gekletst, ik ga om te beginnen (aangezien de sportschool op 1 januari dicht is) beginnen met een youtube workout vanuit huis. Dus hup, de beuk erin! See you later 🙂

 

11 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
1 januari 2017
Next Post
1 januari 2017

11 Comments

 • Natasja

  Wat goed van je! Ik ben erg benieuwd naar hoe het programma precies werkt, ik wens je uiteraard alvast veel succes!

 • Mariëlle Markgraaff

  Hoppakeee dat klinkt goed hihi 🙂 Veel succes!!

 • Inge

  Ik hoop dat het je lukt! Ik denk dat ik inmiddels ook wel 25 kilo moet afvallen. Ik durf eerlijk gezegd niet meer op de weegschaal te staan en ben ook nog nooit zo stevig geweest als nu. Personal trainer heb ik wel eens aan gedacht, maar kan ik mij niet veroorloven. Fitness vind ik ook een drempel en bovendien zit Mango dan weer alleen thuis (ben al de hele dag werken). Ik vind het dus best lastig om dit in te plannen en ben heel benieuwd hoe het jou gaat bevallen. Ik ga het volgen! 🙂 Heel veel succes uiteraard!

  • Greenblush

   Dankjewel! En heel heel erg herkenbaar hoor die drempel. Is thuis sporten geen optie voor jou? Ik sport soms via youtube op tv, zodat ik geen oppas voor de kinderen hoef te regelen. In jouw geval hoef je Mango dan niet alleen thuis te laten 🙂

 • Claire

  Gaaf Marieke! Ik ben heel benieuwd naar je ‘journey’. Het is inderdaad lastig om af te vallen zonder iemand een personal trainer of diëtist, of je moet zelf er veel verstand van hebben. Wel lijkt het me moeilijk om in één keer gezond te eten en te sporten. Of werkt dit voor jou? Ik vind het altijd zo’n shock omdat je dan ineens je levensstijl verandert. Voor mij werkt het beter als ik het langzaam opbouw.

  • Greenblush

   Hoi Claire, nou wat ik tot dusver gezien heb gaat het via dit programma ook stap voor stap. Gelukkig niet alles in één keer, daar zou ik zelf ook wel van door van slag raken haha. Ik zal dat nog uitgebreid toelichten binnenkort in een nieuwe blogpost 🙂

 • Irma

  Dapper dat je het aangaat! Ik ben zelf nu ook 25 kilo afgevallen en ben er niet alleen heel erg blij mee, maar ook erg trots op 🙂

 • Charel

  Wat super goed! Ik moet ook zo’n 20 kg kwijt! Ik wil graag weten hoe jij dit doet, wie weet is het wat voor mij 🙂

Leave a Reply

Instagram

 • Wanneer je cactussen tijdens een weekendje weg bloemetjes hebben gekregen 😄 #cactus #plants #succulents #plantpower #flowers #nature #greenlife #greenlifestyle #greenblogger #weekend #sunday #sun #casa
 • 😍 #sunset #zonsondergang #weekend #sun #loveit #sailing
 • In Amsterdam! Zien jullie die hoge toren? Bovenop staan twee schommels, hoogste van Europa 😄 #amsterdam #sailing #holiday #bluesky #summer #sun #overtheedge #haven
 • Ahhh zo fijn dit! Lekker een paar dagen even helemaal niks en genieten van het heerlijke weer! 💙 #sailing #holiday #zeilen #loveit #ship #water #enjoy #chill #genieten #relaxing
 • ❤ flowerfields #holland #flowers #bloemen #fields #hiking #walk #sunday #family #familytime #love #beautiful #nature #home #backyard #garden #bloemenveld
 • Ik werd door @djuuuuli getagd of ik 20 random feitjes over mezelf wil delen. Hier komen ze: 1. Ik ben linkshandig. 2. Ik heb een obsessie voor Pretty Little Liars. Ik heb hele theorieën uitgedacht wie 'A' kan zijn, ik ken alle feitjes uit mijn hoofd! 3. Ik word hoogstwaarschijnlijk aan mijn oog geopereerd. Doodeng. Als kind heb ik ook een oogoperatie ondergaan. 4. Ik heb al bijna 14 jaar een relatie met Simon ❤ 5. Grote-mensen-dingen vermijd ik als de pest. Ik ben dus niet getrouwd, heb geen hypotheek en geen rijbewijs. 6. Kinderen hebben we dan weer wel. Toegegeven: het was een enorme schok toen ik 7 jaar geleden ontdekte dat ik zwanger was. Toch kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat het het beste is wat mij ooit is overkomen. 7. Mijn secret crush is Julian Morris. Ook van #pll ja 😊 8. Ik heb ooit een eigen beauty webshop gehad, maar daar ben ik helaas niet meer bij betrokken. De webshop bestaat nog wel. 9. Ik MOET 's avonds koffie drinken, anders kan ik niet slapen. Daarentegen kan ik rustig om 23.00 uur koffie drinken om daarna meteen in slaap te vallen. Maf hè? 10. Ik heb geen broers/zussen. 11. Ik heb een jeugdtrauma opgelopen dankzij de kinderpostzegels. Niemand die postzegels bij me wilde kopen, behalve mijn moeder dan. 12. Ik heb de meest liefdevolle ouders en schoonfamilie ooit. 13. Ik koop alleen flessen wijn met schroefdop. 14. Wij zijn grote liefhebbers van speciaal bier en Simon hoopt nog steeds dat ik een keer over speciaal bier ga bloggen. Haha, who knows. 15. Mijn beste vriendin ken ik al sinds de kleuterschool. We zijn al 30 jaar bevriend! 16. Ik heb 1 tatoeage, ook heb ik twee piercings gehad. 17. Ik hou van gamen: World of Warcraft, The Sims en Guitar Hero zijn favoriet. Helaas ontbreekt het aan tijd. 18. Mijn mooiste reis ooit was toen ik op mijn 16e alleen naar Californië reisde. 19. Ik benijd mensen die 100% vegan kunnen leven. Ik kan het niet. 20. Mijn favoriete bands zijn Muse en Arctic Monkeys. Vanavond ga ik #girlboss kijken op Netflix, wat ga jij doen?

Follow Me!