De beuk erin
Health

De beuk erin! Op naar -25 kg met Improve Health

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat jullie een goede jaarwisseling hebben gehad en dat 2017 een mooi jaar mag worden. Het is 1 januari en velen beginnen dan ook met de goede vooornemens. Ik dus ook. Want vandaag begin ik, jawel, meteen met mijn persoonlijke doel voor 2017: 25 kg afvallen. En daarom gaat vanaf nu, hoppa, de beuk erin!

De beuk erin! Op naar -25 kg

Goed, vorig jaar heb ik ook al een poging gedaan om af te vallen. Dat ging in het begin best goed. Ik viel zonder problemen 6 kg af, maar toen verslapte de aandacht. Met als gevolg dat deze kilo’s er nu weer aanzitten. Plus 2 kg extra. Joepie.

Waar het fout ging? Ik sportte niet en had geen professionele begeleiding. Met voeding kom je een heel eind, maar dat is in mijn geval niet voldoende. Ik ben zoveel aangekomen doordat ik van staand beroep naar een kantoorbaan ben gegaan. Bovendien blogde ik destijds nog niet op regelmatige basis, maar sportte ik wel 3x per week. Kijk en dat scheelt een hoop! In mijn geval zo’n 20 kg. Ouch!

Professionele begeleiding

Ik zat inmiddels behoorlijk met mijn handen in het haar. Eigenlijk vond ik dat ik professionele begeleiding bij het afvallen nodig heb. Maar hoe en waar begin je? Een personal trainer inhuren? Dat kost best wel wat geld. Naar de dietiste gaan? Ja dat kan, maar dan zit ik nog steeds met te weinig beweging. Eigenlijk heb ik gewoon iemand nodig die mij af en toe een flinke schop onder mijn kont kan geven. Die mij weet te motiveren, die mij advies kan geven en mij verder kan helpen. Gelukkig werd ik precies op dat moment benaderd door Stefan van Improve Health. Of ik interesse heb om hun Health & fitness programma te proberen? Ja, heel graag!

Improve Health

Improve Health is een platform dat vandaag officiëel gelanceerd wordt. Dit platform houdt je voedingsinname en gewicht bij, het geeft je een fitness schema, uitleg en tips, recepten en bij eventuele vragen kun je altijd bij ze terecht. Het is in feite je persoonlijke online health & fitnesscoach. Die voor jou je progressie bijhoudt en je een zetje kan geven op momenten dat je dit nodig hebt.

Doordat de coaching volledig online gebeurt is het goed betaalbaar. Een abonnement kan je namelijk al afsluiten voor maar 9,95 euro per maand. Wel is het van belang dat je daarnaast een sportschool abonnement hebt afgesloten. In mijn geval mag ik 3 maanden lang kosteloos het online programma volgen, mijn sportschool abonnement betaal ik zelf. 3 maanden is natuurlijk niet genoeg om 25 kg af te vallen, maar wel lang genoeg om te ervaren hoe het bevalt én om al een mooi resultaat te kunnen zien.

Youtube workouts

Met de billen bloot: maandelijks een update

Ik zal later deze week meer uitleg over het programma geven, hoe het nou precies in elkaar steekt. En ik zal maandelijks een update van mijn voortgang geven. Ja, met gewicht, cm’s, voedingsschema’s en alles erbij. Ik heb besloten om maar gewoon met de billen bloot te gaan. Figuurlijk dan.

Ik vind het spannend, maar ik ben er ook wel echt ontzettend aan toe. Het zal keihard werken zijn, want het komt mij zeker niet aanwaaien. Hoe goed het programma ook in elkaar steekt: ik zal het toch zelf moeten doen. Zoveel overgewicht als wat ik nu heb, heb ik nog nooit gehad. Goed, genoeg gekletst, ik ga om te beginnen (aangezien de sportschool op 1 januari dicht is) beginnen met een youtube workout vanuit huis. Dus hup, de beuk erin! See you later 🙂

 

You Might Also Like...

11 Comments

 • Natasja
  1 januari 2017 at 09:52

  Wat goed van je! Ik ben erg benieuwd naar hoe het programma precies werkt, ik wens je uiteraard alvast veel succes!

 • Mariëlle
  1 januari 2017 at 12:22

  Hoppakeee dat klinkt goed hihi 🙂 Veel succes!!

 • Inge
  1 januari 2017 at 22:07

  Ik hoop dat het je lukt! Ik denk dat ik inmiddels ook wel 25 kilo moet afvallen. Ik durf eerlijk gezegd niet meer op de weegschaal te staan en ben ook nog nooit zo stevig geweest als nu. Personal trainer heb ik wel eens aan gedacht, maar kan ik mij niet veroorloven. Fitness vind ik ook een drempel en bovendien zit Mango dan weer alleen thuis (ben al de hele dag werken). Ik vind het dus best lastig om dit in te plannen en ben heel benieuwd hoe het jou gaat bevallen. Ik ga het volgen! 🙂 Heel veel succes uiteraard!

 • Claire
  2 januari 2017 at 17:33

  Gaaf Marieke! Ik ben heel benieuwd naar je ‘journey’. Het is inderdaad lastig om af te vallen zonder iemand een personal trainer of diëtist, of je moet zelf er veel verstand van hebben. Wel lijkt het me moeilijk om in één keer gezond te eten en te sporten. Of werkt dit voor jou? Ik vind het altijd zo’n shock omdat je dan ineens je levensstijl verandert. Voor mij werkt het beter als ik het langzaam opbouw.

 • Greenblush
  2 januari 2017 at 21:40

  Hoi Claire, nou wat ik tot dusver gezien heb gaat het via dit programma ook stap voor stap. Gelukkig niet alles in één keer, daar zou ik zelf ook wel van door van slag raken haha. Ik zal dat nog uitgebreid toelichten binnenkort in een nieuwe blogpost 🙂

 • Greenblush
  2 januari 2017 at 21:58

  Dankjewel! En heel heel erg herkenbaar hoor die drempel. Is thuis sporten geen optie voor jou? Ik sport soms via youtube op tv, zodat ik geen oppas voor de kinderen hoef te regelen. In jouw geval hoef je Mango dan niet alleen thuis te laten 🙂

 • Greenblush
  2 januari 2017 at 21:58

  Dankjewel! X

 • Greenblush
  2 januari 2017 at 21:59

  Dankjewel! 🙂 Ik hou je op de hoogte!

 • Irma
  13 februari 2017 at 13:11

  Dapper dat je het aangaat! Ik ben zelf nu ook 25 kilo afgevallen en ben er niet alleen heel erg blij mee, maar ook erg trots op 🙂

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:05

  Wow, wat goed van je zeg!!!

 • Charel
  13 maart 2017 at 20:13

  Wat super goed! Ik moet ook zo’n 20 kg kwijt! Ik wil graag weten hoe jij dit doet, wie weet is het wat voor mij 🙂

Leave a Reply