30 day music challenge
Persoonlijk

30 Day Music Challenge

Jeetje, het is gewoon de laatste dag van het jaar alweer! Luisteren jullie ook naar de Top 2000? Ik wel, ben er helemaal idolaat van. Ik heb de radio of tv nu de hele dag aan staan, zowel thuis als op het werk. En dan heb ik leuke discussies met m’n collega die naast me zit. Alles wat ik geweldig vind, is volgens haar ‘takkeherrie’ haha, terwijl ik het liefste de muziek dan keihard wil zetten en lekker mee wil blèren. Maar goed, dat doe je natuurlijk niet. Dat doe ik thuis wel 😉

30 day music challenge

Over muziek gesproken: ik kwam bij collega blogger Amy van Twintig-en-nog-wat de 30 Day Music Challenge tegen. Het is een lijst met muziekvragen die op facebook rondgaat. Toevallig heb ik deze challenge een tijdje geleden zelf ook facebook gedaan. Ik wil mijn antwoorden graag met jullie delen. En laat me vooral weten welke nummers jouw persoonlijke favorieten zijn, vind ik leuk!

1. A song with a colour in the title

Ik ga voor Blue Monday van New Order. Niet omdat ik zo van blauwe maandagen hou, maar wel van jaren ’80 New Wave.

2. A song with a number in the title

Jaaaa, overduidelijk The White Stripes met Seven Nation Army! Eén van mijn favoriete nummers ever! Ik heb ze ooit live gezien op Lowlands. Ik dacht: hoe gaan ze in godsnaam met z’n tweeën het grote podium vullen, maar het knalde aan alle kanten.

3. A song that reminds you of summertime

Als ik denk aan de zomer, dan denk ik aan Manu Chao. Alles van Manu Chao klinkt zomers, maar als ik een nummer moet noemen kies ik voor Me Gustas Tu. Heerlijke muziek!

4. A song that reminds you of someone you rather forget

Dat moet wel Ik leef niet meer voor jou van Marco Borsato zijn. Dit nummer heb ik grijs gedraaid toen het uitging met een ex… lang geleden alweer! De tekst is zo treffend 🙂

5. A song that needs to played loud

Er zijn veel nummers die hard gedraaid moeten worden. Tenminste, dat heb ik afgelopen dagen met de Top 2000 wel gemerkt. Maar ik kies voor Kryptonite van 3 Doors Down. Een klassieker en verveelt nooit. Overigens ook een heerlijk nummer om op Guitar Hero te spelen, maar dat terzijde.

6. A song that makes you want to dance

Ik ben van mezelf vrij rustig, maar op een feestje kan ik echt niet in een hoekje stil blijven zitten. Dan moet ik gewoon de dansvloer op en daar ben ik ook niet vanaf te slaan totdat het feestje afgelopen is. Thuis dans ik ook graag, gewoon in de huiskamer met de kinderen.Dansen is een uitlaatklep voor mij, even lekker gek doen. Ik vind She Wants To Move van NERD een heerlijk nummer om op te dansen.

7. A song to drive to

Hmm… ik rijd geen auto. Maar als ik dat zou doen zou ik ongetwijfeld naar Queens of the Stoneage luisteren. Go with the flow is wel een geweldig nummer om in de auto te luisteren!

8. A song about drugs or alcohol

Not an addict van K’s Choice. Tijdloos nummer, blijft goed. Heb dit nummer vroeger vaak bij een kampvuur gezongen 🙂

9. A song that makes you happy

Mark Ronson Feat Bruno Mars – Uptown Funk! Gewoon een ontzettend lekker nummer!

10. A song that makes you sad

Easy. Radiohead met Street spirit. Ik vind dit nummer prachtig, maar het maakt mij tegelijkertijd verdrietig. Het raakt mij iedere keer weer tot diep in mijn ziel. Ik vind dit echt een begrafenisnummer.

11. A song you never get tired of

Dat zijn er zoveel! Maar een nummer die ik echt al duizenden keren gehoord heb en nog steeds geweldig vind is Little Lion Man van Mumford & Sons.

12. A song from your preteen years

2 Unlimited met No Limit. Oh man zo slecht, ik was als kind echt enorm fan van ze! Ik had mijn hele kamer met posters volhangen. Jeugdsentiment <3

13. One of your favourite 70’s songs

Tja, ik kan zeggen Bohemian Rhapsody, maar dat vind ik toch iets voor de hand liggend. Ik ga voor Go Your Own Way van Fleetwood Mac. Geweldig nummer!

14. A song that you loved to be played at your wedding

Simon en ik zijn niet getrouwd, maar ik sluit niet uit dat het er ooit nog van komt. Nou zijn we niet zo van de zoetsappige nummers. Foute jaren ’80 platen mogen echter niet bij een bruiloft ontbreken. Never gonna give you up van Rick Astley zou wel een goede zijn, haha!

15. A song that is a cover by another artist

Dit! Oh zo geweldig gedaan. Door meerdere artiesten gecovered in dit geval: While My Guitar Gently Weeps. Zeker het gitaarwerk van Prince is fenomenaal. Dit moet je echt even zien!

16. One of your favourite classic songs

Het is niet een standaard klassiek nummer, want het is eigenlijk erg modern. Rhapsody in blue van Gershwin bevat zowel klassiek als jazz invloeden en is gecomponeerd in 1928. Ik ken dit stuk dankzij Fantasia 2000. De bijhorende tekenfilm vind ik ook geweldig en het verhaal is zo actueel, met een klassieke noot weliswaar.

17. A song you would sing a duet on with karaoke

Mag het ook een trio zijn? Dan ga ik voor Ademnood van Linda, Roos en Jessica. Heel fout ja. En ja, dit nummer heb ik ooit eens met twee vriendinnen gezongen in een karaokebar tijdens een vrijgezellenavond.

18. A song from the year you were born

Ok dit klinkt wel heel cheesy, maar ik ben van 1982 en volgens mijn moeder is dit nummer het eerste nummer wat ze hoorde na de bevalling. Wel een goed nummer overigens! Maid of Orleans van OMD.

19. A song that makes you think about life

Keep your head up van Ben Howard. Dit nummer geeft mij altijd hoop en vertrouwen op momenten dat het moeilijk is en het gewoon even niet meer weet.

20. A song that has many meanings for you

Green Day met Good Riddance. Dit nummer herrinnert mij aan mijn mooiste periode van mijn leven ooit. Op mijn 16e ben ik (zonder mijn ouders) een maand in Amerika geweest. Het was een georganiseerde jongerenreis en ik verbleef daar bij een gastgezin. Ik had daar de tijd van mijn leven. Maar het was ook spannend, want van te voren wist ik natuurlijk niet hoe ik het zou ervaren. Dit nummer werd destijds daar veel op de radio gedraaid. Het nummer laat zien dat het leven onvoorspelbaar is, je moet soms afscheid, maar uiteindelijk draait het er gewoon om dat je het beste van gemaakt hebt.

21. A favourite song with a person’s name in the title

Dat is Iris van Goo Goo Dolls. Ook dit nummer hoorde ik destijds veel in Amerika. Ik vind het gewoon een heel mooi liedje.

22. A song that moves you forward.

Nou dat MOET gewoon Muse zijn met Knights of Cydonia. Mijn favoriete band! Man, ze zijn live zo goed! En echt een knalnummer, ik krijg er zoveel energie van!

23. A song you think everybody should listen to

Ik krijg echt kippenvel van When Doves Cry, gezongen door een koor van 1999 man dat Prince herdenkt.

24. A song by a band you wish would still be together

Nirvana met Come As You Are. Ik was destijds te jong om Nirvana live te kunnen zien. Maar als Kurt Cobain nog geleefd zou hebben, ja dan had ik het wel geweten!

25. A song by an artist no longer living

Nou keuze genoeg in ieder geval 🙁 Ik ga voor Queen met Who wants to live forever. Omdat Queen toch wel de beste live band ooit was en Freddie Mercury nooit vergeten zal worden.

26. A song that makes you want to fall in love

Muse- Undisclosed Desires. Uiteindelijk draait echte liefde om jezelf openstellen en vertrouwen hebben in de ander. Dit nummer doet mij daar heel erg aan denken.

27. A song that breaks your heart

Dat is Elvis Presley met Can’t help falling in love. De reden is zeer persoonlijk. Het nummer doet mij denken aan een vriend die helaas niet meer leeft. Hij was een mega groot Elvis fan.

28. A song by an artist with a voice that you love

Weet je dat ik dit een heel lastige vraag vind? Het is het totaalplaatje waardoor ik een artiest of nummer goed vind. Er zijn ook genoeg artiesten waarvan ik vind dat ze een mooie stem hebben, terwijl hun muziek mij niet zo aanspreekt. Adele is bijvoorbeeld zo’n artiest. Haar stem en persoonlijkheid vind ik geweldig, haar nummers niet zo. Alhoewel ik Rolling In The Deep nog wel goed vind.

29. A song that you remember from your childhood

Ik heb de gekke afwijking dat ik heel veel videoclips uit mijn jeugd nog letterlijk voor de geest kan halen. Zelfs uit mijn peuter/kleutertijd. De clip van Bad van Michael Jackson bijvoorbeeld, dat was vroeger één van mijn lievelings liedjes.

30. A song that reminds you of yourself

Pearl Jam – Unthought Known. Prachtige songtekst, met een diepe betekenis. Althans, voor mij persoonlijk. Voor mij staat dit nummer voor je eigen weg volgen, daarvan genieten, zonder afhankelijk te zijn van de goedkeuring van anderen.

Zo, dit is mijn lijst! Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling toe. Geniet ervan en tot volgend jaar!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Amy
    31 december 2016 at 15:01

    Wat leuk dat je de challenge ook hebt ingevuld! Grappig om te zien dat het echt een hele andere selectie van nummers is dan uit mijn lijstje. Maar mooie keuzes!

Leave a Reply