Persoonlijk

Hoera! Greenblush.nl bestaat 4 jaar!

Happy Birthday

Het is ongelofelijk maar waar: mijn blog bestaat vandaag 4 jaar! 4 jaar!! Volgens mij heb ik nog nooit eerder een hobby zo lang volgehouden. 😉 Waar ik doorgaans een echte uitblinker ben in het-niet-afmaken van dingen (dankzij mijn 80.001 interesses), is mijn blog still going strong. Tijd voor een feestje!

Ik begon 4 jaar geleden met bloggen, maar daarvoor heb ik al zo’n twee jaar zitten dubben of bloggen niet wat voor mij zou zijn. Ik durfde er niet zo goed aan te beginnen weet ik nog. Ik keek enorm op naar grote beautyblogs als Miss Lipgloss, Beautylab en Beautygloss, maar het waren uiteindelijke De Groene Meisjes die mij over de streep trokken. Zij maakten groen leven leuk, leerzaam en interessant en ik maakte dankzij hun blog kennis met een wereld die op dat moment ver af stond van de mijne. Ik wilde daar graag meer over weten en dat zelf ervaren. Daarbij was ik op zoek naar een uitlaatklep. Ik kreeg kinderen rond die tijd en was hierdoor veel meer aan huis gebonden. Hoe lief en schattig ik mijn kinderen ook vind. ik wilde naast moeder, werknemer en vriendin zijn, ook graag iets ‘voor mezelf’ hebben. Ik had behoefte aan letterlijk mijn eigen domein. En zo geschiedde. Greenblush.nl ging de lucht in!

“Ik deed maar wat”

De eerste paar jaar deed ik maar wat hoor. Wist ik veel waar ik mee bezig was. Ik had nog nooit van contentkalenders, no-followlinks, SEO en Google Analytics gehoord. Dat is gaandeweg gegroeid. En ik weet ook nog dat ik in het begin vaak niet eens durfde te bloggen, omdat de kwaliteit van de artikelen gewoon, nou ja gewoon niet al te best was (vond ik zelf). Dit veranderde naarmate ik steeds vaker door bedrijven benaderd werd voor een samenwerking en meer reacties van bezoekers kreeg.

Ik kan me mijn eerste samenwerkingen nog heel goed herinneren. Dat een bedrijf aan mij vroeg of ik een review voor hen wilde schrijven, dat vond ik in het begin zo bizar! Ik wist niet wat me overkwam! (en toegegeven, dit gevoel overkomt mij nog steeds regelmatig. Het went nooit. Gelukkig maar!). Dat er überhaubt mensen zijn die mijn blog lezen vind ik nog steeds een maf idee. Maar uiteraard wel geweldig leuk!

Mijn doelen voor de komende tijd

Wat zijn nu verder mijn doelen? Ik wil vooral veel plezier blijven beleven aan mijn blog. Nou dat zit wel goed, dus dat is mooi. Houden zo! 🙂 Daarnaast wil ik de komende tijd wat vaker creatievere dingen gaan doen. Maar dat komt misschien ook doordat het knus, we-blijven-lekker-gezellig-binnen herfstweer is. Ik heb zin om te DIY-en, te koken, dat soort dingen. Ook ga ik mij de komende maanden nog meer op groene aspecten richten. Niet alléén maar beauty dus, maar vooral richten op groen leven. Eigenlijk wat mijn intentie 4 jaar geleden ook al was. Ik hoop lezers te kunnen inspireren om iets vaker voor duurzame opties te kiezen, ook omdat groen leven niet alleen maar geitenwollensokkerig, betweterig en zeurderig is, maar ook gewoon leuk en haalbaar kan zijn. Uiteraard hoop ik ook groei qua bezoekersaantallen te zien, maar eigenlijk groeit mijn blog tot dusver ook nog steeds. Kortom: ik heb niks te klagen!

Tijd voor een feestje!

Om te vieren dat mijn blog vandaag 4 jaar bestaat zal er komende dagen een aantal winacties op mijn blog verschijnen. Want hey, 4 jaar, dat is wel een feestje waard toch? Dat dacht ik ook! Hou daarom mijn blog goed in de gaten voor leuke winacties en groene tips!

Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor het lezen van mijn artikelen en het plaatsen van de lieve comments (want echt, ik heb de leukste volgers die je maar kunt wensen!). Dat er nog vele mooie blogjaren mogen volgen!

*proost*

Previous Post
4 november 2016
Next Post
4 november 2016

19 Comments

 • Lieke

  Gefeliciteerd met het 4-jarig bestaan van je blog!

 • Lori (Mama's Jungle)

  Gefeliciteerd! En hopelijk blijf je nog heel lang bloggen. Ik lees je met veel plezier 🙂

 • Natasja Smit

  Gefeliciteerd met je vier jarige bestaan ? ?

 • Beau

  Gefeliciteerd ??? je blog is echt superleuk hoor?

 • Natasja

  Ontzettend gefeliciteerd Marieke, je mag trots zijn op jezelf dat je naast je gezin, huishouden en drukke baan zo’n mooie blog weet te onderhouden. Ik vind je blog er echt uit springen, met vaak niet alledaagse merken en onderwerpen, je weet dat ik daar van houd 😉 Ik hoop dat je vooral nog heel lang door blijft gaan, want volgens mij is er nog zoveel moois en leuks te ontdekken op groen gebied. You go girl! xxx

 • Resaarcle

  Hipperdepip! Ik kom heel graag die groene tips lezen!!

 • Inge

  Gefeliciteerd lieve Marieke met je 4-jarige jubileum! Dat er nog maar vele mooie jaren mogen volgen! 🙂 Lijkt mij heel gezellig!

 • Galina

  Woehoe, van harte gefeliciteerd! Dat er nog vele jaren mogen volgen! *proost terug*

 • Eva

  Van harte! Jeetje vier jaar alweer 🙂

 • hillybillybeauty

  Gefeliciteerd! Super gaaf zeg, 4 jaar!! Op naar de volgende 4 🙂

 • Charel

  Heel erg leuk! Gefeliciteerd!

 • Roos

  Gefeliciteerd! Heel erg leuk dat Greenblush 4 jaar bestaat. Ook ik ga voor groen en natuurlijk mogelijk en je schrijft ontzettend leuk. Ik lees je blog erg graag en hoop dat je nog heel lang doorgaat 🙂

 • Gonny Aarts

  Van harte gefeliciteerd met je 4jarige blog.
  Leuk leuk leuk leuk!
  ????

 • jeapiebel

  Van harte gefeliciteerd! En mogen je blog nog meer groeien en groeien zeker in de komende jaren. Al 4 jaar, echt super! Ik dacht dat je kort blogt. Hoe kom ik er nou bij. Groen leven, je maakt mij nieuwsgierig. 

 • Mariëlle | Me-licious

  Wat leuk om te zien! Jeetje 4 jaar dat is echt een lange tijd. Van harte gefeliciteerd! Ik hoop nog vele productieve en creatieve blogjaren! Ik vind het leuk dat je post schrijf die groen zijn, je inspireert me daardoor om groen te gaan denken. Zoals bijvoorbeeld het duurzame badkamer artikel. Je kan zelf zoveel veranderen en het hoeft niet zoveel moeite te kosten. Lief dat je voor je volgers winacties organiseert, daar zullen ze vast heel blij mee zijn!

Leave a Reply

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!