Eetdagboek
Duurzame lifestyle Persoonlijk Vega(n) Food

Eetdagboek 28 mei, wat eet ik allemaal op een dag?

Hoi allemaal! Vandaag laat ik jullie mijn eetdagboek zien. Ik hou momenteel alles bij wat ik eet (iets met 25 kilo afvallen) en om inzicht te krijgen wat ik nou allemaal eet op een dag, maak ik overal foto’s van. Ik moet zeggen, dat is voor mij echt een goede stok achter de deur!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het altijd ontzettend interessant om te zien wat anderen eten. Dus kom maar door hoor met je foodposts op instagram! Ik heb ervoor gekozen om zoveel mogelijk plantaardig te eten. Dat biedt voor mij heel veel voordelen want:

 • Met plantaardig voedsel krijg je veel vezels binnen;
 • Het is niet specifiek duur, als je groenten van het seizoen koopt en op de aanbiedingen let, is het qua kosten écht goed te doen;
 • Je hoeft geen ellenlange ingrediëntenlijsten te lezen, want je maakt alles vers;
 • Je maakt veel minder gebruik van pakjes en zakjes en boy, dat scheelt even een hoop afval (en e-nummers!);
 • Door plantaardig te eten bespaar je dierenleed, het is veel beter voor het milieu én je gaat voedseltekorten tegen;
 • Het is super gezond;
 • Je mag heel veel eten, want je krijgt veel minder calorieën binnen;
 • En ook niet geheel onbelangrijk: het is ontzettend lekker!

Goed mijn eetdagboek dus! Wat heb ik gisteren gegeten?

Eetdagboek 28 mei

eetdagboek1

Eetdagboek: Mijn ontbijt

Normaal gesproken ontbijt ik rond een uur of 07.00 ’s morgens. In het weekend sta ik wat later op, dus ik ontbijt ook wat later. In dit geval om 09.00 uur.

Ik begin mijn ontbijtje met overnight oats (havermout een nachtje laten weken in kokos/amandelmelk), aangevuld met aardbeien, bramen, hennepzaadjes en kokoschips. En een kop koffie, maar die staat niet op de foto. De aardbeien en bramen heb ik laatst op de markt gekocht. Lekker joh! Heerlijk zoet 🙂

Meestal neem ik in de loop van de ochtend een tussendoortje, maar dat sla ik vandaag over. Het ontbijt vult behoorlijk goed en na het sporten/douchen/aankleden is het eigenlijk alweer tijd voor de lunch.

eetdagboek2

Eetdagboek: Lunch

Doordat ik zoveel af wil vallen, kies ik ervoor om vaker salades te eten als lunch in plaats van brood. Niet dat ik iets tegen brood heb, maar ik krijg daar heel snel weer trek van. Brood, dat kan ik dus wel blijven eten, waardoor ik ongemerkt te veel eet. Met salades heb ik dit effect niet. Het vult goed en het houdt mijn bloedsuiker stabiel.

Tijdens de lunch eet ik rucola salade met kidneybonen, cherry tomaatjes, appel, ui en knoflook. Het smaakte erg lekker!

eetdagboek3

Eetdagboek: tussendoor

Tussendoor drink ik veel water (minimaal 2 liter per dag) en een banaan. Weinig spannend, maar wel lekker 🙂 Ik drink mijn water uit een duurzame RVS fles van Klean Kanteen. Deze fles houdt het water lekker koel en het kleurtje vind ik gewoon erg tof! Ook ideaal tijdens het sporten trouwens. Geen plastic flesjes meer en er kan wel 800ml water in de fles. Deze fles is verkrijgbaar bij Biocare Online (Tip!). Naast water drink ook ik nog één kop koffie en twee koppen groene thee.

pasta arabiatta met walnotengehakt Lisa Steltenpool

Eetdagboek: Avondeten

Het is zaterdag, en ja dan eten we meestal makkelijk. Toch besluit ik vandaag voor iets gezonds te kiezen, namelijk de Pasta Arabiatta met walnoten gehakt van Lisa Steltenpool. Heerlijk! Dit recept is een blijver!

Wij gaan vanavond ook nog naar een feestje toe, alleen heb ik niet zoveel zin om daar óók alleen maar op een watertje te houden. Dus ik besluit nu alvast om gewoon te genieten, maar het wel beschaaft te houden. Thuis drink/snack ik sowieso niet meer en feestjes komen ook niet meer wekelijks voor, dus dat moet kunnen voor een keer. Iets met 80/20 regel noemen we dat. Morgen gewoon maar weer lekker sporten!

Hou jij wel eens een eetdagboek bij?

Andere interessante artikelen:
Overnight Oats
Vegan courgette pasta salade
Vegan couscous salade
Kickstart van Lisa Steltenpool

You Might Also Like...

10 Comments

 • Desi
  29 mei 2016 at 09:54

  Je eten ziet er echt super lekker uit! Ik ben ook heel blij dat je zo veel meer plantaardig bent gaan eten. Dat is namelijk zo’n makkelijke manier om wat kilo’s kwijt te raken en ook veel langer vol te houden dan bijv. low carb dieten (waardoor je ook niet zo snel weer aankomt). You go girl! 🙂

 • Eva
  29 mei 2016 at 20:41

  Succes met de kilo’s! Moet vast gaan lukken! Ik houd geen dagboek bij maar sinds mijn opleiding tot natuurvoedingsadviseur weet ik voldoende van voeding om ervoor te zorgen dat het leuk blijft en gezond!

 • Iris
  29 mei 2016 at 21:27

  Je weet toch dat, onlangs je wilt vermageren, je van pasta echt verdikt? En zijn dit echt de mini porties die je op een dag eet? Ik eet 4x zoveel en kom niets bij.

 • Greenblush
  29 mei 2016 at 21:40

  Ik ben van mening dat af en toe pasta eten je echt niet dik maakt. Ik ben inmiddels 3kg kwijt, dus dat zegt voor mij genoeg. Fijn voor jou dat je een snel metabolisme hebt. Ieder lichaam zit anders in elkaar. Ik doe waar ik me prettig bij voel, en het werkt voor mij. Honger lijden doe ik absoluut niet. Ieder z’n ding ?

 • Hennie
  29 mei 2016 at 23:45

  Ook ik ben van mening dat je van af en toe pasta echt niet aankomt. Anders zouden we helemaal niks meer kunnen eten.

  (En beter echte pasta dan van die smerige low carb nep pasta, want dat vind ik me toch een smerige meuk. Liever echt even genieten dan.)

  Je eet haske gezond, Marieke. En die 25 gaan er echt af! Ik moet er 17 en ik strijd met je mee!

 • Cilla
  30 mei 2016 at 10:15

  Wat goed van je dat de knoop hebt doorgehakt en aan een afvalrace bent begonnen.
  Je eet zo te zien heerlijk gezond, dus het gaat je zeker lukken. Heel veel succes 🙂

  Liefs!

 • Melike
  30 mei 2016 at 22:09

  Oh wat heerlijk eet je. Ik eet ook echt gezond over het algemeen. Hiermee houdt ik de 80/20 regel aan, anders houdt ik het echt niet vol;) 25 kilo dat is nogal wat, echt heel knap dat je het doet!! Heel veel succes meid!!

 • Greenblush
  31 mei 2016 at 06:46

  Ik vind 80/20 een heel mooi streven! En dankjewel 🙂

 • Greenblush
  31 mei 2016 at 06:48

  Dankjewel Cilla! 🙂

 • Greenblush
  31 mei 2016 at 06:49

  Yes, het gaat ons lukken!

Leave a Reply