Innisfree Tea Tree Sheet Mask
Green beauty Review

Innisfree Tea Tree Sheet Mask review

Ik vind het heerlijk om thuis een maskertje op te doen. Ik breng zeker toch wel één, soms twee keer per week een gezichtsmasker aan. De ene keer kies voor een crèmemasker, de andere keer voor een kleimasker, afhankelijk waar mijn huid op dat moment behoefte aan heeft. Maar wist je dat er ook sheet maskers bestaan? Yep! Ik probeerde onlangs de Tea Tree sheet mask van Innisfree, een natuurlijk merk uit Korea.

Innisfree Tea Tree Sheet Mask

Sheet maskers zijn, in het kort gezegd, in een serum gedrenkte doekjes die je een tijdje op je gezicht legt en ze zo als gezichtsmasker gebruikt. Deze maskers hebben een hydraterende werking, maar ze kunnen ook reinigend zijn. Doordat ze lekker nattig zijn, blijven ze goed aan je gezicht ‘plakken’.

Innisfree Tea Tree Sheet Mask

Hoe gebruik je Innisfree sheet masker?

Een sheet masker zit in een zakje wat je open kan scheuren, je vouwt het masker open en je legt het masker op je gereinigde gezicht. Het masker heeft ook een vorm van een gezicht; er zitten gaten in, zodat je ogen en mond vrij zijn.

Het masker laat je 10-20 minuten inwerken en wat ik persoonlijk heel fijn vind: je hoeft het daarna niet af te spoelen. Het resterende serum dep je gewoon nog even na op je huid.

Sheet maskers komen van origine uit Azië, zo ook dit Tea tree masker van Innisfree. Innisfree is het eerste natuurlijke cosmetica merk uit Korea (bestaande uit ingrediënten die minimaal 70% natuurlijk zijn).

innisfree3

Boe!! Kijk, zo ziet zo’n masker eruit! Je bent net een spookje als je ‘m op hebt. Ik zal daar geen foto van laten zien, want echt, het ziet er niet uit 😉 Mijn dochtertje vond het masker trouwens prachtig. Die wilde ook een spookje zijn, haha.

innisfree4

En met een prachtige Koreaanse gebruiksaanwijzing en ingrediëntenlijst! Gelukkig staat de Engelse beschrijving er onder 😉

Ingrediënten Tea Tree Sheet Mask

De ingrediënten van Innisfree Tea Tree Sheet Mask zijn grotendeels natuurlijk, ik zie onder andere Grapefruit extract, Tea Tree extract, Glycerine en Aloë vera hoog op de ingredientenlijst staan. Daarnaast bevat het masker ook nog groene thee-, citrus- en cactusvijg extract. Parfum staat helemaal onderaan de lijst en het masker is vrij van parabenen en siliconen. Wel zit er alcohol in dit product. Het masker is overigens vegan.

innisfree2

Dit masker is speciaal bedoeld voor de gevoelige, onzuivere huid, dat neigt naar acne. Het masker ruikt heel neutraal, je hoeft dus niet bang te zijn voor een mega sterke tea tree geur.

Mijn ervaring met Innisfree tea tree masker

Nou heb ik persoonlijk geen acne, maar ik kan wel zeggen dat het masker mild is voor mijn huid. Het wekte geen irritatie op, het droogde mijn huid niet uit. Na gebruik voelde mijn huid gehydrateerd aan en zag mijn huid ook frisser en egaler uit. En ook niet geheel onbelangrijk: je hebt even je rust momentje gepakt.

Ik vind het ontzettend goed dat ze bij Innisfree aandacht besteden aan natuurlijke ingrediënten en recycling. Echter weet ik niet hoe het in hun geval zit met dierproeven. Na wat googlen beweert de één dat ze wel dierproefvrij zijn, de ander zegt dat ze ook in China verkopen en ze daardoor dus niet dierproefvrij zijn. Dus hoe het nou daadwerkelijk zit? Ik word er persoonlijk niet veel wijzer van. Hmm lastig!

Mocht je het trouwens leuk vinden om ook eens een sheet masker te gebruiken, bol.com heeft heel veel soorten Innisfree maskers in het assortiment. Eén sheet masker kost €2,45.

Heb jij wel eens een sheet masker gebruikt?

Meer maskers:
Dr van der Hoog masker review
Beauty Kitchen masker

disclaimer

You Might Also Like...

3 Comments

 • Eva
  27 mei 2016 at 08:50

  Ja, ik vind maskers ook echt heel fijn! Of het nu zo’n sheet mask of een lekker crème maskertje…echt een verwenmomentje voor jezelf.
  Omdat ik inderdaad niet weet hoe het zit met dierproeven van Koreaanse merken vind ik het lastig om een keuze te maken deze maskertjes wel of niet te gebruiken…

 • jeapiebel
  27 mei 2016 at 09:46

  Speciaal bedoelt voor de gevoelige, onzuivere huid, dat neigt naar acne dat klinkt echt iets voor mij. Ik probeer op dit moment ook een product van Lush met tree tea als ingredient tegen acne. Alleen ik moet nog een paar weken af wachten wat het resultaat is. Ik ben dol op een maskertje om zelf thuis te doen. 🙂

 • Claudia Struijck
  31 mei 2016 at 09:34

  Wat leuk dit! Een masker uit Korea! Ik heb net zoals je weet ook een review geschreven over Koreaanse producten en ik weet eerlijk gezegd ook niet hoe het zit met dierproeven…….Maar ik houd wel van maskers.

Leave a Reply