Green beauty Review

Innisfree Tea Tree Sheet Mask

Innisfree Tea Tree Sheet Mask

Ik vind het heerlijk om thuis een maskertje op te doen. Ik breng zeker toch wel één, soms twee keer per week een gezichtsmasker aan. De ene keer kies voor een crèmemasker, de andere keer voor een kleimasker, afhankelijk waar mijn huid op dat moment behoefte aan heeft. Maar wist je dat er ook sheet maskers bestaan? Yep! Ik probeerde onlangs de Tea Tree sheet mask van Innisfree, een natuurlijk merk uit Korea.

Innisfree Tea Tree Sheet Mask

Sheet maskers zijn, in het kort gezegd, in een serum gedrenkte doekjes die je een tijdje op je gezicht legt en ze zo als gezichtsmasker gebruikt. Deze maskers hebben een hydraterende werking, maar ze kunnen ook reinigend zijn. Doordat ze lekker nattig zijn, blijven ze goed aan je gezicht ‘plakken’.

Innisfree Tea Tree Sheet Mask

Een sheet masker zit in een zakje wat je open kan scheuren, je vouwt het masker open en je legt het masker op je gereinigde gezicht. Het masker heeft ook een vorm van een gezicht; er zitten gaten in, zodat je ogen en mond vrij zijn.

Het masker laat je 10-20 minuten inwerken en wat ik persoonlijk heel fijn vind: je hoeft het daarna niet af te spoelen. Het resterende serum dep je gewoon nog even na op je huid.

Sheet maskers komen van origine uit Azië, zo ook dit Tea tree masker van Innisfree. Innisfree is het eerste natuurlijke cosmetica merk uit Korea (bestaande uit ingrediënten die minimaal 70% natuurlijk zijn).

innisfree3

Boe!! Kijk, zo ziet zo’n masker eruit! Je bent net een spookje als je ‘m op hebt. Ik zal daar geen foto van laten zien, want echt, het ziet er niet uit 😉 Mijn dochtertje vond het masker trouwens prachtig. Die wilde ook een spookje zijn, haha.

innisfree4

En met een prachtige Koreaanse gebruiksaanwijzing en ingrediëntenlijst! Gelukkig staat de Engelse beschrijving er onder 😉

De ingrediënten van Innisfree Tea Tree Sheet Mask zijn grotendeels natuurlijk, ik zie onder andere Grapefruit extract, Tea Tree extract, Glycerine en Aloë vera hoog op de ingredientenlijst staan. Daarnaast bevat het masker ook nog groene thee-, citrus- en cactusvijg extract. Parfum staat helemaal onderaan de lijst en het masker is vrij van parabenen en siliconen. Wel zit er alcohol in dit product. Het masker is overigens vegan.

innisfree2

Dit masker is speciaal bedoeld voor de gevoelige, onzuivere huid, dat neigt naar acne. Het masker ruikt heel neutraal, je hoeft dus niet bang te zijn voor een mega sterke tea tree geur.

Nou heb ik persoonlijk geen acne, maar ik kan wel zeggen dat het masker mild is voor mijn huid. Het wekte geen irritatie op, het droogde mijn huid niet uit. Na gebruik voelde mijn huid gehydrateerd aan en zag mijn huid ook frisser en egaler uit. En ook niet geheel onbelangrijk: je hebt even je rust momentje gepakt.

Ik vind het ontzettend goed dat ze bij Innisfree aandacht besteden aan natuurlijke ingrediënten en recycling. Echter weet ik niet hoe het in hun geval zit met dierproeven. Na wat googlen beweert de één dat ze wel dierproefvrij zijn, de ander zegt dat ze ook in China verkopen en ze daardoor dus niet dierproefvrij zijn. Dus hoe het nou daadwerkelijk zit? Ik word er persoonlijk niet veel wijzer van. Hmm lastig!

Mocht je het trouwens leuk vinden om ook eens een sheet masker te gebruiken,: Coos-shop heeft heel veel soorten Innisfree maskers in het assortiment. Eén sheet masker kost €2,45.

Heb jij wel eens een sheet masker gebruikt?

disclaimer

Previous Post
27 mei 2016
Next Post
27 mei 2016

3 Comments

 • Eva

  Ja, ik vind maskers ook echt heel fijn! Of het nu zo’n sheet mask of een lekker crème maskertje…echt een verwenmomentje voor jezelf.
  Omdat ik inderdaad niet weet hoe het zit met dierproeven van Koreaanse merken vind ik het lastig om een keuze te maken deze maskertjes wel of niet te gebruiken…

 • jeapiebel

  Speciaal bedoelt voor de gevoelige, onzuivere huid, dat neigt naar acne dat klinkt echt iets voor mij. Ik probeer op dit moment ook een product van Lush met tree tea als ingredient tegen acne. Alleen ik moet nog een paar weken af wachten wat het resultaat is. Ik ben dol op een maskertje om zelf thuis te doen. 🙂

 • Claudia Struijck

  Wat leuk dit! Een masker uit Korea! Ik heb net zoals je weet ook een review geschreven over Koreaanse producten en ik weet eerlijk gezegd ook niet hoe het zit met dierproeven…….Maar ik houd wel van maskers.

Leave a Reply

Instagram

 • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
 • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
 • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
 • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
 • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
 • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!