vegan courgette pasta glutenvrij
Vega(n) Food

Vegan Courgette Pasta – Glutenvrij | Recept

Ik ben persoonlijk gék op pasta recepten. En ik vind het heerlijk om zo nu en dan een pasta salade voor mezelf klaar te maken tijdens de lunch. Dat doe ik overigens alleen op dagen dat ik niet werk. Wist je al dat je ook heel eenvoudig pasta van groenten kunt maken? Yep, dat doe je met een zogenaamde spiraalsnijder, ook wel spirelli genoemd. Ik heb er onlangs eentje gekocht (namelijk deze) en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Uiteraard kun je zelf ook je groenten fijnsnijden. Maar op deze manier gaat het sneller én makkelijker.

Door je pasta van groenten te maken (in dit geval van courgette), krijg je niet alleen meer groenten binnen, het is op deze manier ook nog eens glutenvrij, budgetproof én je eet een stuk minder calorieën tijdens je maaltijd. En wie weet is het ook een goede methode om je kids meer groente te laten eten. Het mooie is, het smaakt nog lekker ook!

Zoals ik al zei, vind ik het vooral lekker om dit gerecht tijdens de lunch te eten. Het is relatief snel klaar, het vult goed en het is super simpel om te maken. Het is weer eens wat anders dan een broodje pindakaas! Uiteraard kan je dit ook ’s avonds eten, maar dan zou ik persoonlijk nog wat meer uitpakken, Misschien iets met (vega)balletjes of zo en een romige saus. Maar goed, dat bewaar ik voor een andere keer. Vandaag doen we lekker basic!

courgettepasta2

Vegan Courgette Pasta Recept

Benodigdheden voor 2 personen:

Kooktijd: 10 min + 5 min voorbereiding

1 courgette
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 handjevol pijnboompitten
1 bakje cherry tomaatjes
1/2 rode puntpaprika
1 zakje rucola sla
Scheutje olijfolie
Scheutje balsamico azijn
Beetje peper & zout, naar smaak
Eventueel edelgistvlokken (of parmezaanse kaas, maar dan is ‘ie niet vegan meer ;-))

Bereiding:
1. Was de courgette en maak pasta slierten van de courgette met een spiraalsnijder.
2. Snipper de ui fijn, pers of hak de knoflookteen fijn, snijd de paprika en cherrytomaatjes in stukjes.
3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie, bewaar de pijnboompitten vervolgens even in een apart bakje.
4. Bak de ui en knoflook in de koekenpan in een beetje olijfolie, voeg vervolgens de paprika en cherrytomaatjes toe. Bak ze totdat de paprika en cherrytomaatjes zacht geworden zijn.
5. Voeg desgewenst nog een scheutje olie toe en een scheutje balsamico azijn + peper en zout naar smaak.
6. Ik vind het lekker om de courgette nog een minuutje mee te bakken zodat de pasta warm wordt.
7. Serveer de pasta op een bedje van rucola. Sprenkel desgewenst wat edelgistvlokken er overheen.

Eet smakelijk!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Femke
  15 april 2016 at 12:07

  Ooo, wauw. Dit klinkt echt súperlekker! En beslist iets wat ik mijn lactose-intolerantie ook mag eten. YAY. Dankjewel voor het delen.

 • Greenblush
  15 april 2016 at 14:53

  Ah super leuk om te horen Femke!

 • Els
  15 april 2016 at 18:17

  Mmm, dat ziet er echt heelrijk uit!

 • Djuli
  15 april 2016 at 20:23

  Ziet er heerlijk uit! Leuke blog heb je trouwens. Ik ben je gaan volgen 🙂

 • Greenblush
  15 april 2016 at 20:40

  Wat leuk Djuli! Dankjewel, uiteraard volg je graag terug, want jouw recepten zien er ook heerlijk uit 🙂

 • Greenblush
  15 april 2016 at 20:40

  Dankjewel Els 🙂

 • Nesrin
  16 april 2016 at 11:36

  Yumeh! Ik moet nog altijd een spirelli kopen. Het ziet er ontzettend lekker uit.

 • Desiree | Sweet Happinez
  17 april 2016 at 11:12

  Dit lijkt mij erg lekker! De spirelli komt op mijn wish list 🙂

 • Kim
  17 april 2016 at 12:35

  Oeh dat ziet er heerlijk uit! Een vriendin van mij maakt nu ook regelmatig pasta van courgette.

 • Laura
  17 april 2016 at 12:38

  Heerlijk! Ik vind dit zo lekker.

Leave a Reply