linwoods breakfast boost
Vega(n) Food

Lekker en gezond ontbijten met Linwoods breakfast boost

Ik voeg regelmatig een lepeltje gebroken lijnzaad toe aan mijn ontbijt. Lijnzaad is namelijk supergezond, het heeft namelijk vele gezondheidsvoordelen. Maar ja, om nou te zeggen dat lijnzaad nou echt lekker is? Hmm niet echt, het is vrij saai en smakeloos. Onlangs maakte ik kennis met Linwoods breakfast boost. Dit is lijnzaad, maar dan verrassend lekker. En bovendien nóg gezonder!

Wat maakt lijnzaad zo gezond?

Lijnzaad wordt als een superfood beschouwd. Nu heb ik een beetje een haat/liefde verhouding met de term ‘superfood’. Ten slotte is de doodgewone eigenheimer ook een gezond voedingsmiddel. Maar goed, lijnzaad is gezond om de volgende redenen:

 • Het is rijk aan vitamine B1 en B2, belangrijk voor de energievoorziening van het lichaam en voor het zenuwstelsel
 • Het bevat veel mineralen, waaronder calcium, kalium, magnesium en zink. Goed voor o.a. je botten en spieren.
 • En het is rijk aan omega 3. Het bevat ALA, dat in je lichaam omgezet wordt tot EPA en DHA. Deze vetzuren zijn onder andere goed voor het hart, je huid en hebben een ontstekingsremmende werking.
 • Toch wordt lijnzaad vooral gebruikt vanwege de vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Met andere woorden; je kunt er beter van poepen 😉

Breakfast boost van Linwoods

Linwoods heeft diverse biologische lijnzaadmixen ontwikkeld, de zogenaamde ‘Breakfast boosts’, die je als gezonde aanvulling op je havermout, granola, yoghurt of smoothie kunt gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is een eetlepel aan je ontbijtje toe te voegen. Er zijn drie varianten:

 • Een variant met bioculturen en vitamine D
 • Eentje met cacao en moerbeien
 • En een variant met chiazaad, appel en kaneel.

Alle Linwoods Breakfast Boosts zijn glutenvrij, vegan (behalve die met vitamine D, die is vegetarisch) en bevatten geen toegevoegde suikers.

linwoods breakfast boost

Zelf vind ik het heerlijk om een eetlepel aan mijn yoghurt of havermout toe te voegen. Mijn favoriete smaak is die met appel en kaneel! Serieus, het smaakt net naar een appeltaartje 🙂 Maar ook de andere smaken zijn absoluut de moeite waard. Zeker als je een druk leven leidt (zoals hier met fulltime baan en gezin), heb je geen tijd om ’s morgens uitgebreid in de keuken te staan. Dan ben je toch al blij als je snel iets gezonds kunt eten.

Prijzen van Linwoods Breakfast Boost variëren van 2.99 tot 4.10 euro voor 180 gram. Liever toch gewone lijnzaad kopen? Dat kan o.a. bij De Online Drogist

Gebruik jij wel eens lijnzaad?

Meer ontbijt ideetjes:
Overnight oats
Banaan-ei pannenkoeken met blauwe bessen

You Might Also Like...

5 Comments

 • Mariëlle
  21 januari 2019 at 18:11

  Oeeh heerlijk! Ik gebruik ook graag lijnzaad 🙂

 • Ivon
  21 januari 2019 at 19:52

  Ik doe iedere ochtend een lepeltje lijnzaad in mijn havermout met melk. De smaak is niet echt geweldig inderdaad haha. Maar ik zal zeker eens in de schappen kijken naar deze variant! Thanks voor de tip!

 • Jessica J.
  22 januari 2019 at 10:55

  Met appel en kaneel? Klinkt heerlijk! Ik moet dringend wat gezonder en vooral voedzamer ontbijten. Op een doordeweekse dag eet ik een kwak sojayoghurt met wat diepvriesfruit, maar echt vullend is dat natuurlijk niet. Ik ga eens kijken of ik deze in België ook kan vinden. 🙂

 • Greenblush
  24 januari 2019 at 14:53

  Dat is een goeie, ik zie ze zo snel niet op Belgische websites staan. ik hoop dat ze wel ergens verkrijgbaar zijn!

 • Greenblush
  24 januari 2019 at 14:53

  Graag gedaan 🙂

Leave a Reply