bananenpannenkoek
Duurzame lifestyle Vega(n) Food

Bananenpannenkoek met blauwe bessen recept

Een gezonde bananenpannenkoek als ontbijt. Kan het nog beter? Nou eerlijk gezegd denk ik van niet. Deze bananenpannenkoekjes zijn vrij van melk, tarwe en gluten, zijn super healthy en bovendien heel makkelijk te maken! De basis bestaat uit slechts twee ingrediënten, maar je kunt het recept uitbreiden met allerlei toppings. Zo heb ik blauwe bessen, kokos en kaneel aan deze pannenkoeken toegevoegd.

Gezonde bananenpannenkoek

Zoals ik al zei bestaat de basis uit slechts twee ingrediënten: banaan en ei. Dit maakt dat het recept bijzonder geschikt is bij allerlei voedselallergieën. Maar ook als je koolhydraatbeperkt eet, kun je met een gerust hart deze gezonde pannenkoekjes eten.

Deze pannenkoeken vind ik zelf heerlijk als ontbijt. Ze zijn lekker zoet van zichzelf. Heel veel extra heb ingrediënten heb je daarom niet nodig, maar het kan en mag natuurlijk wel. Ik vind bijvoorbeeld banaan en blauwe bessen een top combinatie.

Voordat je begint met bakken is het belangrijk dat je het mengsel goed mengt met de mixer. Zo worden de ontbijtpannenkoeken wat luchtiger. Ook kan je het beste kleine pancakes bakken, want een grote banaan-ei pannenkoek is lastig om te draaien. Bak daarom gerust 3 kleintjes tegelijkertijd in de koekenpan.

Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen en kokosrasp recept

Benodigdheden:
2 eieren
1 banaan
1/2 theelepel kaneel
Kokosolie of boter om in te bakken
1 eetlepel kokosrasp
Handje blauwe bessen

Bereidingswijze:

1. Snijd de banaan in plakjes, doe deze in een kom. Voeg de kaneel toe. Breek de eieren boven de kom en mix de ingrediënten door elkaar totdat een glad mengsel ontstaat.

2. Verwarm de boter of kokosolie in een koekenpan en verdeel 2 tot 3 kleine schepjes beslag in de pan. Het is belangrijk dat je kleine schepjes gebruikt omdat dit beslag iets lastiger om te keren is. Bak de pannenkoekjes; als de bovenkant van de pannenkoekjes droog is, kun je ze omdraaien. Bak ze aan beide kanten en haal ze dan uit de pan. Herhaal tot de beslag op is. Je kunt met dit beslag 4 tot 6 kleine pannenkoekjes bakken.

3. Stapel de ontbijtpannenkoeken op een plat bord. Besprenkel ze met kokosrasp en blauwe bessen. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Leuk als je mij dit laat weten via instagram! Tag @greenblush, vind ik superleuk 🙂

You Might Also Like...

2 Comments

  • Jessica J.
    19 november 2019 at 10:20

    Kan je geloven dat ik nog nooit zelf pannenkoekjes gemaakt heb? Binnenkort maar eens proberen, want dit ziet er zó lekker uit!

  • Natascha
    2 april 2020 at 14:08

    Omg, deze zijn echt zoo lekker!! Bedankt voor het recept, dit ga ik zeker weten vaker maken 😀 ik heb trouwens i.p.v. kokos rasp honing gebruikt, ook heel lekker!

Leave a Reply