Allerhande Box Albert Heijn
Vega(n) Food

De Allerhande Box van Albert Heijn | Food

Maaltijdboxen zoals de Allerhande Box zijn voor ons niet vreemd. We hebben namelijk langere tijd een abonnement op de HelloFresh Box gehad. Dit beviel ons op zich prima, maar op een gegeven moment werden de maaltijden te klein voor ons gezin, bestaande uit man, 2 jonge kinderen en mezelf. Een andere reden was dat ik op dat moment vanuit huis werkte, waardoor ik eigenlijk wel tijd genoeg had om mijn vrijwel dagelijkse rondje in de supermarkt te doen. Inmiddels is onze situatie veranderd: ik heb recent een baan buitenshuis aangeboden gekregen. Wat natuurlijk erg fijn is, maar ook ontzettend druk. Want als je namelijk meerdere dagen per week van half 8 ’s morgens tot half 7 ’s avonds de deur uit bent, heb je bepaald geen zin meer om nog boodschappen te moeten doen en over je eten na te gaan denken. Nee dan wil je gewoon dat je boodschappen al in huis zijn.

Bovendien, het feit dat we geen auto én geen rijbewijs hebben, maakt ook dat ik niet op mijn vrije dag sta te springen om boodschappen te gaan doen. Nope, want de wekelijkse boodschappen krijg ik niet eens in één keer mee op de fiets, terwijl ik twee jammerende kinderen moet vervoeren. Laat staan als ik eens een keer een kratje bier in huis wil halen… dat gaat niet eens 😉 Voorheen liet ik de Appie Heijn wel eens boodschappen thuisbezorgen als we hier een verjaardag gingen vieren, zo konden we meteen kratjes bier mee bestellen. Nu AH de Allerhande Box in het leven heeft geroepen bestel ik wat vaker mijn boodschappen online.

De reden? Het is heel simpel: boodschappen worden namelijk gratis thuisbezorgd wanneer je een Allerhande Box besteld. En tja, als je dan toch al een box bestelt, dan kun je net zo makkelijk de rest van de boodschappen ook thuis laten bezorgen natuurlijk. Je bent dan in één keer klaar. Het scheelt voor mij een hoop gedoe en het levert me relatief veel vrije tijd op. Misschien vind je het decadent; ik vind het vooral praktisch. En erg prettig.

allerhande box review

De Allerhande Box: Het concept

Met de allerhande box haal je drie gerechten in huis, geschikt voor 2, danwel 4 personen (afhankelijk van wat voor type box je hebt). De box bestaat uit verse ingrediënten die je voor de gerechten nodig hebt, met een handig receptenboekje waar alles stap-voor-stap in uitgelegd staat. Je hoeft hoogstens zelf nog alleen maar peper, zout en olie toe te voegen.

Je kunt op AH.nl van tevoren al de recepten inzien. Zo kun je bepalen of deze gerechten je lekker lijken of niet. Bestellen doe je minimaal vier dagen van tevoren. De Allerhande box haal je dan vervolgens op in de Albert Heijn winkel, of je laat deze gratis thuisbezorgen. Wat ik daarbij overigens een ontzettend groot pluspunt vind is dat het géén abonnement is. Je zit dus nergens aan vast.

allerhandebox3

De recepten van deze week! Wij vonden alles erg lekker, maar de pasta met makreel was onze favoriet!

De gezonde recepten (ontwikkeld door voedingsdeskundigen) zijn allemaal binnen 30 minuten klaar te maken. Ze bevatten veel verse groente en ze variëren goed met groente/eiwitten/koolhydraten vind ik. Volkoren pasta, zilvervliesrijst, aardappelen, maar ook couscous, bulgur kun je in de Allerhande Box terugvinden. Met enige regelmaat kom je ook biologische ingrediënten in de box tegen.

Voor ons is de Allerhande Box ideaal, want we doen ons best om redelijk gezond te eten en we lusten eigenlijk alles wel. Zelfs onze kinderen van 2 en 5 jaar zijn makkelijke eters. We vinden het leuk om nieuwe gerechten te proberen. Bovendien hebben we geen last van bepaalde allergieën. Wanneer je bepaalde voedingsmiddelen vermijd (zoals vlees, gluten, zuivel) en/of een lastige eter bent, dan is deze box niet geschikt voor jou. Ik hoop echter wel dat op den duur meerdere varianten van de Allerhande Box zullen verschijnen. Een vega(n) box bijvoorbeeld, of een glutenvrije box.

Allerhande Box

De Allerhande Box vs Hello Fresh

Wij hebben lange tijd een abonnement op de HelloFresh Box gehad en alhoewel ze qua concept erg veel op elkaar lijken zijn er toch ook verschillen merkbaar:

  • Allerhande Box: Je zit niet vast aan een abonnement, je bestelt de box gewoon los. In tegenstelling tot Hello Fresh, waarbij je een abonnement afsluit die je kunt pauzeren (of opzeggen). Doe je dit niet, dan ontvang je bij HelloFresh wekelijks zo’n box.
  • Allerhande Box is net iets goedkoper dan HelloFresh. De porties zijn ook wat ruimer. Wij kunnen namelijk nu nog met vier personen van een twee persoons box eten, in tegenstelling tot HelloFresh box.
  • HelloFresh heeft een net wat luxer assortiment doordat zij samenwerken met bijzondere leveranciers. De Allerhande box bevat uiteraard producten die gewoon bij Albert Heijn te koop zijn.
  • Allerhande Box heeft alleen een standaard 2 of 4 persoons box. Bij Hello Fresh heb je wat meer keuze; je kunt bijvoorbeeld ook voor een vegetarische box kiezen of voor een familybox.
  • De Allerhande Box bevat meer voorverpakte producten heb ik het idee. Dit vind ik een minpunt, want de radijsjes en tomaten zitten bijvoorbeeld in plastic voorverpakt. Dit zou van mij echt wel een stuk minder mogen (uiteraard kom je dit probleem ook in de supermarkt tegen en niet alleen in de box)
  • Het grootste pluspunt van de Allerhande Box: je kunt al je boodschappen in één keer laten thuisbezorgen en daar betaal je géén verzendkosten voor wanneer je een box bestelt!

Kijk, bij dat laatste punt heb je me gewoon. Want waarom zou je niet in één keer al je boodschappen laten thuisbezorgen? Dan ben je klaar, het scheelt je heel veel tijd, gevloek, getier en gedoe. Kun je in de tijd wat je ermee bespaart mooi iets leuks doen met je kids 🙂

Meer informatie over de Allerhande Box vind je op AH.nl.

Bestel jij wel eens boodschappen online?

P.S: Nee, ik heb geen aandelen en ik word niet gesponsord door de Albert Heijn 😉

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply