Yes To Cucumbers Shampoo & Conditioner Review
Green beauty Review

Yes To Cucumbers Shampoo & Conditioner | Review

Ik testte de afgelopen weken de Yes To Cucumbers shampoo & Conditioner, natuurlijke en sulfaatvrije producten voor gekleurd haar.

Als je me al wat langer volgt dan weet je dat ik last van een gevoelige hoofdhuid heb. Ik reageer bijvoorbeeld niet zo goed op sulfaten (zoals SLS/SLES), die veelal in reinigende producten zitten. Sowieso wat shampoos betreft zijn deze sulfaten echt een ‘no-go’ bij mij…. ik krijg namelijk ontzettend last van jeuk, irritatie en eczeem wanneer ik een reguliere shampoo gebruik. Gelukkig komen er steeds meer sulfaatvrije (en natuurlijke) haarverzorgingsproducten op de markt. Een merk waar ik persoonlijk erg over te spreken ben, zijn de producten van Yes To ( verkrijgbaar in allerlei leuke fruitige/groentige benamingen zoals Carrots, Tomatoes, Coconuts, Cucumbers, enz).

Yes To Cucumbers shampoo en een gevoelige hoofdhuid

Wat betreft mijn gevoelige hoofdhuid: ik had daar vroeger geen last van. Het lijkt wel alsof de gevoeligheid in der loop der jaren is opgebouwd, totdat je op een bepaald punt komt en je huid zegt: “ja, daahaag, zoek het maar uit!” Wat echter ook zou kunnen is dat de shampoos in de loop der jaren steeds krachtiger zijn geworden qua formule, o.a. doordat conditioners tegenwoordig vaak siliconen bevatten. Siliconen leggen een beschermend laagje om je haar, waardoor je haar er vol, glad en glanzend uitziet. In theorie dan. Mijn haar wordt er alleen maar slap, vet en slierterig van. Anyway, om deze siliconen uit je haren te spoelen heb je ook een krachtigere reiniger nodig. Vandaar de SLS/SLES. Ik denk dan alleen maar: joh, laat gewoon de siliconen en sulfaten eruit, want dat bespaart gewoon een hoop gedoe. Gelukkig maar dat de oprichters van Yes To er net zo over denken.

Yes To Cucumbers Shampoo (500ml, €9,99)

Yes To Cucumbers Shampoo is speciaal voor gekleurd haar. Het bevat korenbloem extract, wat helpt de kleur vast te houden en het maakt het haar levendig. Bovendien bevat de shampoo komkommer extract en Dode Zee mineralen voor sterk, krachtig, glanzend haar en een gezonde hoofdhuid. De shampoo is vrij van sulfaten, minerale oliën, parabenen en is voor 99,6% natuurlijk!

Mijn ervaring

Yes To Cucumbers Shampoo ruikt ook écht naar komkommer. De geur is lekker fris! Naast eerder genoemde ingrediënten bevat de shampoo ook Aloë Vera extra, olijfolie, zoete amandelolie, jojoba olie, spirulina-, groene thee-, algen- en ginkgo biloba extract.

Ik vind de shampoo erg prettig, ontzettend prettig zelfs! Het reinigt mijn haar goed, het schuimt prima voor een natuurlijk product en het maakt mijn haar sterk en mooi glanzend. Mijn hoofdhuid reageert goed op deze shampoo, ik ervaar geen jeuk en/of irritatie.

De shampoo is doorzichtig en redelijk vloeibaar, waardoor het makkelijk over je haar te verdelen is en eenvoudig uitspoelt. Dat is erg fijn wanneer je, net zoals ik, ‘last’ hebt van erg dik en zwaar haar. Alhoewel de shampoo mijn haar niet uitdroogt, heb ik na gebruik nog wel een conditioner nodig voor de haarpunten, om mijn haar zacht en doorkambaar te maken.

yes to cucumber shampoo & conditioner

Yes To Cucumbers Conditioner (500ml, €9,99)

Yes To Cucumbers Conditioner hydrateert het haar en geeft het een mooie glans, dankzij de aanwezigheid van komkommer-extract, bronwater en hydraterende groene thee-extracten. De kleur blijft langer behouden en het haar wordt gevoed met verschillende mineralen uit de Dode Zee. De aanwezige korenbloem-extracten, een krachtige anti-oxidant, beschermt gekleurd haar en houdt het levendig. De conditioner is vrij van siliconen, minerale oliën en parabenen en is net als de shampoo, 99,6% natuurlijk.

Mijn ervaring

Yes To Cucumbers Conditioner ruikt heerlijk fris naar komkommer. Het net als de shampoo ook redelijk vloeibaar van textuur en valt ook makkelijk over je haar te verdelen en weer uit te spoelen.

Wat ik zo fijn vind aan Yes To Cucumbers Conditioner is dat mijn haar meteen zacht en glad aanvoelt wanneer ik de conditioner op mijn haar aanbreng. En het mooie is dat de conditioner mijn haar absoluut niet verzwaart en/of slierterig maakt. Mijn haar is al zo dik en zwaar van zichzelf, het laatste wat je dan wilt is dat je haar dan nóg zwaarder wordt. Gelukkig is dit hier absoluut niet het geval, erg fijn! De conditioner helpt ook goed tegen de droge punten en het geeft mijn haar een mooie glans. Ik vind de conditioner, net als de shampoo, een geweldig product!

Conclusie

Ik heb de indruk dat de shampoo en conditioner inderdaad helpen de haarkleur langer vast te houden. Ik maak het wel eens mee dat na een haarverf beurt de kleur al snel vervaagt nadat ik met shampoo gewassen heb. Na een aantal weken gebruik van Yes To Cucumbers shampoo en conditioner zit de kleur er nog steeds goed in. Daar ben ik uiteraard erg blij mee.

Persoonlijk ben ik ook nog erg benieuwd naar de Yes To Carrots shampoo & conditioner, want deze lijn lijkt mij ook erg fijn. In ieder geval is dit merk een blijver!

De Yes To Cucumbers Shampoo & Conditioner zijn verkrijgbaar via webshop Big Green Smile, een webshop met ontzettend veel fantastische groene en duurzame producten!

Gebruik jij wel eens een natuurlijke shampoo en/of conditioner? Welk merk gebruik jij graag?

Dit artikel betreft producten die door een bedrijf ter review zijn opgestuurd.

Meer Yes To…
Yes To Carrots body butter

Meer shampoo en conditioner
Erica shampoo & conditioner review
Senzimi review

You Might Also Like...

5 Comments

 • Mariëlle
  25 januari 2016 at 09:40

  Ja ja ja, dit wordt het volgende wat ik koop denk ik hihi!

 • Greenblush
  25 januari 2016 at 20:22

  Ja, doen Mariëlle! Ik denk dat dit ook echt een product voor jou is 🙂 En sowieso dierproefvrij!

 • Natasja
  25 januari 2016 at 20:46

  Ik vind dit zo’n leuk en mooi merk! Alleen de komkommer-lijn spreekt me dan weer niet zo aan, maar dat komt omdat ik niet houd van de geur van komkommer in verzorgingsproducten, hihihi! De werking klinkt wel super goed!

 • Greenblush
  25 januari 2016 at 20:52

  Misschien ben jij gewoon meer een worteltjes type 😀

 • Galina
  25 januari 2016 at 22:03

  Jaaaa, zo een fijne producten! Ik gebruik de Yes to Carrots producten en ik ben er echt over te spreken. Ik hoef mijn haar minder vaak te wassen en heb eigenlijk altijd een good hair day ermee. Ze gaan inderdaad ook écht lang mee, met de vorige flessen heb ik volgens mij bijna drie maanden gedaan!

Leave a Reply