Green beauty Review

Review: Arganolie van Mogad’or Cosmetics

Review arganolie Mogad'or

Enkele weken geleden kreeg ik van Mogad’or Cosmetics een flesje pure arganolie thuisgestuurd. Alhoewel ik wel bekend was met arganolie, had ik zelf nog nooit 100% pure arganolie gebruikt. Ik was daarom heel erg benieuwd hoe het product mij zou bevallen!

Wil je eerst wat meer informatie over arganolie in het algemeen lezen? Het artikel kun je hier terugvinden!

Review Arganolie Mogad’or Cosmetics

Het eerst wat mij opvalt aan het flesje is dat de olie in een handig pompflesje zit. Dit voorkomt morsen en glibberige handen wanneer je het flesje open en dicht zou moeten draaien. Erg praktisch, en daarom een dikke pluspunt!

De arganolie ruikt nootachtig en ik ruik ook een lichte olijf toon. De geur doet me denken aan een boomgaarde vol met olijfbomen in de warme zon. Je kunt de arganolie goed ruiken, maar ik vind het geen onprettige geur. Ik vind het juist fijn omdat je zo weet dat het een koudgeperste, onbewerkte olie is. Dat betekent dat alle voedingstoffen waar arganolie zo rijk aan is, nog intact zijn gebleven!

De olie zelf heeft een dunne, redelijk vloeibare substantie. Het is veel dunner dan olijfolie bijvoorbeeld. Ook valt de olie niet echt op wanneer je het op de huid aanbrengt. De olie voelt voedend, warm, verzorgend en zacht aan op mijn huid. En wat heel opvallend is: de olie smeert heel prettig uit en trekt SUPERSNEL in! Ik heb absoluut geen last van een vettig laagje wanneer ik arganolie heb gebruikt! En dat vind ik écht heel fijn.

DSCN0515[1]

Arganolie is multifunctioneel

Je kunt arganolie op talloze manieren gebruiken. Ik zal je uitleggen waarvoor ik het onder andere heb gebruikt.

Arganolie bij striae
Ik heb vernomen dat arganolie goed bij striae zou helpen. Zo heb ik zelf last van striae op mijn buik, overgehouden aan mijn zwangerschappen. Ik had er geen hoge verwachtingen van omdat ik wel vaker olie voor mijn buik heb gebruikt (ook tijdens mijn zwangerschappen) en dat heeft destijds niet veel geholpen. Toch besloot ik dat gewoon nu met arganolie te proberen om te kijken of ik verschil zou merken.

De afgelopen weken heb ik iedere keer na het douchen de arganolie op mijn buik gemasseerd. En na een aantal weken gebruik moet ik zeggen dat ik toch echt behoorlijk verschil merk! Ik heb er geen foto’s van, omdat ik dat te persoonlijk vind, maar ik kan wel zeggen dat mijn huid veel gladder, egaler en elastischer is geworden! De reden waarom arganolie zo goed werkt is onder andere doordat arganolie zo rijk is aan vitamine E. Vitamine E is een krachtige antioxidant, is huid herstellend en helpt littekens en rimpels te verminderen.

arganolie

Arganolie voor het gezicht
Ik gebruik graag natuurlijke oliën voor mijn huid en ik vind het dan ook fijn om mijn gezicht met een pure olie te verzorgen. Al moet ik wel toegeven dat de ene olie soort mij beter bevalt dan de andere. Zo vind ik pure koudgeperste kokosolie niet prettig op mijn gezicht. Het is althans voor mij too much, het laat bij mij echt een vet laagje achter en het duurt lang voordat deze ingetrokken is. Met arganolie is dit (bij mij) niet het geval. Ik gebruik het graag ’s avonds na het reinigen van mijn gezicht in plaats van een dagcrème. Twee druppeltjes arganolie is genoeg om mijn gehele gezicht en hals te verzorgen. Het maakt mijn huid lekker zacht en ik heb geen last meer van droge plekjes in mijn gezicht! Ook is het de perfecte olie voor een gezichtsmassage, doordat deze niet te vet is en makkelijk intrekt.

Arganolie voor het haar
Ik hoor van veel meiden dat ze arganolie voor het haar gebruiken. Dat ze dit doen, snap ik helemaal! Vaak worden er dan een paar druppeltjes in de haarpunten gemasseerd, om de punten te berschermen tegen uitdroging en/of hitte van de fohn en stijltang. Ik gebruik arganolie graag als haarmasker: Vanwege mijn gevoelige hoofdhuid masseer ik mijn hoofdhuid eerst met een paar druppels olie en verdeel het verder over de rest van mijn haar. Ook in de punten doe ik een druppeltje olie. Ik laat dit dan een uurtje intrekken en was dáárna mijn haar met shampoo. Ik doe dit 1x in de week. Ik merk dat mijn haar veel zachter is geworden en er beter uitziet! Daarnaast hoef ik verder geen conditioner meer te gebruiken. Mijn haar is er ook niet vetter van geworden en mijn hoofdhuid voelt veel rustiger aan. Ik vind dit echt een openbaring!

Arganolie voor het lichaam
Ik gebruik arganolie ook graag voor mijn handen. Mijn handen voelen de laatste tijd wat droger aan vanwege het koude weer en daarbij helpt de olie perfect! Doordat de olie zo snel intrekt hoef je niet lang te wachten en kun je snel weer verder met hetgeen waar je mee bezig was.

Daarnaast gebruik ik de arganolie graag voor mijn dochter van 16 maanden. Ze heeft de laatste tijd door de kou last van een droog huidje en door het gebruik van de olie is haar huid alweer een stuk opgeknapt!

argannoot

Ik ben erg enthousiast over de arganolie en zal het daarom zeker blijven gebruiken!

Arganolie is niet heel goedkoop in aanschaf, echter doordat je dagelijks maar een paar druppels nodig hebt zul je lang met een flesje doen. Let er wel op dat je arganolie ECOCERT gecertificeerd is, zodat je verzekerd bent dat je de pure, onbewerkte arganolie gebruikt!

De arganolie van Mogad’or Cosmetics kost €24,95 voor 110 ml en is onder andere in hun webshop te koop. 

Gebruik jij wel eens arganolie? Zo ja, waar gebruik jij het voor?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Barbara de bruin
    22 juni 2016 at 06:20

    Echte pure argon olie whaaaaaa kan niet meer zonder voor mijn huis en haren ook goed tegen de jeuk
    Deze kon ik niet wil wel graag proberen
    Liefs Barbara

Leave a Reply