mogador arganolie
Green beauty

De vele toepassingen van arganolie

Arganolie, ook wel het ‘vloeibare goud’ genoemd, staat bekend om haar vele toepassingen en haar verzorgende eigenschappen. Maar wat is arganolie precies? Waar komt het vandaan? En waar kun je het allemaal voor gebruiken? 

Arganolie wordt geperst uit een noot van de arganboom dat alleen voorkomt in een klein gebied in Marokko. Omdat deze boom alleen maar in dit deel van de wereld voorkomt, wordt arganolie dan ook beschouwd als de meest zeldzame plantaardige olie op aarde.

Arganolie wordt traditioneel gezien handmatig gemaakt. Dit wordt van oudsher gedaan door Berbervrouwen. Echter door de populariteit van Arganolie is de vraag enorm gegroeid. Veel producenten zijn daarom in de afgelopen jaren overgestapt op het mechanisch malen en persen. Toch wordt het kraken van de noten nog steeds handmatig gedaan.

Tijdens dit proces wordt er géén oplosmiddelen en géén hitte gebruikt. Arganolie is dus een koud geperste olie met een hoge voedingswaarde!

Arganolie wordt zowel voor cosmetische als consumptie doeleinden gebruikt. Cosmetische arganolie heeft een licht goudgele kleur en een milde notengeur. Arganolie wordt gezien als een fantastisch product. Het staat vooral bekend als een cosmetisch wondermiddel voor haar- en huidverzorging. Arganolie is onder andere rijk aan vitamine E en zit bomvol antioxidanten. Talloze wetenschappelijke onderzoeken onderschrijven dat arganolie zowel de huid als het haar, beschermt én herstelt. Je krijgt er super mooi glanzend en verzorgd haar van! Daarnaast vergoot het de weerstand van de huid en helpt het rimpels te verminderen en te voorkomen. Het helpt goed bij droge plekjes en huidirritatie.

 

De vele toepassingen van arganolie

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt voor zo’n beetje alle huidproblemen arganolie gebruiken. Arganolie heeft vele toepassingen en is daarom multi-inzetbaar. Waar kun je het zoal voor gebruiken?

 • Als serum voor onder je dag- of nachtcrème, of ter vervanging van je crème
 • Als verzorgende olie voor je lichaam na douche of bad
 • Na het zonnen als aftersum
 • Als bescherming bij koud weer, wind en regen
 • Bij massages, vooral bij gezichtsmassages
 • Voor verzorging van je handen, nagels en nagelriemen
 • Als natuurlijke make-up remover
 • Als verzorgende olie voor je haar. Bijvoorbeeld door een druppeltje olie in je haarpunten te masseren tegen droge punten. Arganolie beschermt tevens tegen hitte van föhn en stijltang
 • Ook te gebruiken als haarmasker en/of verzorging voor je hoofdhuid. Goed te combineren met een fijne hoofdmassage!

Daarnaast is arganolie ook te gebruiken bij de volgende huid aandoeningen:

 • Bij schrale babybilletjes en luieruitslag
 • Bij acne, eczeem en psioriasis
 • Bij littekens zoals striae

Let er op dat je arganolie niet op open wonden gebruikt!

Waar moet je op letten bij aanschaf van arganolie?

Let op dat je de 100% pure, onbewerkte arganolie kiest. Deze is vrij chemische toevoegingen zoals parabenen, siliconen en minerale oliën en alle voedingsstoffen blijven dan intact. De arganolie van Mogad’or Cosmetics is biologisch en ECOCERT gecertificeerd.

Daarnaast is het belangrijk dat je het flesje arganolie altijd op een donkere en koele plaats bewaart. Arganolie is een 100% natuurlijk product en daardoor is de geur en kleur onderhevig aan invloeden van buitenaf. Door het bijvoorbeeld in je badkamerkastje te bewaren, zorg je ervoor dat de arganolie langer houdbaar blijft.

De afgelopen weken heb ik een fles arganolie van Mogad’or Cosmetics mogen testen. Mijn review en ervaringen over dit product kun je binnenkort op mijn blog vinden! So stay tuned 😉

Ben jij al bekend met arganolie? Zo ja, waar gebruik jij het zoal voor?

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply