Erica Kruiderijen Beauty Producten
Green beauty Review

Erica Kruiderijen beauty producten review

Onlangs werd ik verrast met een geweldig leuk pakket van Erica Kruiderijen, met een aantal heerlijke beauty producten. Misschien ken je de winkels van Erica wel? Ik kom zelf wel eens in het filiaal op Amsterdam C.S, je weet wel, vlak naast de Kiko en de Lush. En wat zo tof is: afgelopen zaterdag hebben ze een nieuw filiaal in Eindhoven geopend!

Erica Kruiderijen

Ik heb een zwak voor kruiden- en echte drogisterij winkeltjes. Als jong meisje speelde ik al graag ‘drogistje’ en deed ik niets liever dan potjes afwegen op de weegschaal en advies geven aan de klant. Dat deze klanten mijn knuffels en poppen waren doet er even niet toe 😉 Mijn liefde voor natuurlijke gezondheid en beautyproducten zat er al vroeg in bij mij, daarom word ik erg blij van winkels als Erica.

Erica Kruiderijen is opgericht in 1975 en heeft inmiddels 12 vestigingen én een webshop waar ze zowel producten van hun eigen merk, als van andere merken aanbieden. Het aanbod is heel divers: van kruiden, supplementen, voedingsmiddelen tot beautyproducten. Alles natuurlijk, biologisch en milieu-vriendelijk. Maar ook voor een gedegen advies kun je goed bij Erica Kruiderijen terecht.

Erica Kruiderijen Beauty Producten

Beauty producten van Erica Kruiderijen

Wat ik persoonlijk ontzettend fijn vind, is dat de producten van Erica Kruiderijen niet alleen natuurlijk zijn, maar daarnaast nog eens ontzettend goed betaalbaar. En, ook een dikke pluspunt: hun eigen merk is gegarandeerd dierproefvrij! Doordat ze hun producten zelf ontwikkelen en in eigen beheer hebben, weten ze precies de herkomst van de ingrediënten te achterhalen. Bovendien worden hun producten niet buiten de EU (en dus ook niet in China) verkocht. Je zit wat dit betreft gewoon goed met dit merk. Zo fijn! Goed, ik heb de producten nog niet uitgebreid kunnen testen, maar ik wil jullie wel graag laten zien wat er in het pakket zit.

Erica Calendula Reinigingsschuim

Een mousse om je gezicht te reinigen is altijd fijn. Dit is een 100% natuurlijke reinigingsmousse met calendula en Aloë Vera, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en onrustige huid. Het product schuimt prettig en is makkelijk in gebruik. Ideaal voor onder de douche!

150 ml- € 7,95

Erica Calendula Dagcrème

Een rijke, verzorgende en voedende dagcrème voor de droge en gevoelige huid. Calendula werkt kalmerend en verzorgend bij huidirritatie en doordat de dagcrème een vollere substantie heeft is het ideaal product voor de koude en gure herfst/winterperiode. Komt mooi van pas dus!

55 ml – € 6,95

Erica Intiem Wasschuim

De verhalen zijn verdeeld of een intieme wasschuim nou goed voor down under is of juist niet. De één zweert bij dit soort producten, de ander krijgt er juist last van. Het is fijn om te weten dat dit wasschuim mild is en geen parfum bevat. Je hoeft niet bang te zijn dat je poes naar menthol ruikt (tenzij je dat graag wilt natuurlijk :-))

250 ml – € 8,95

Erica Groene Klei Masker

Altijd fijn, een maskertje! Dit masker werkt verzorgend voor de gevoelige en onrustige huid. Het masker wordt niet hard, dus het is ook voor de gevoelige huid geschikt. Het kalmeert de geïrriteerde huid terwijl het ook reinigt van onzuiverheden. Ja, een heerlijk product!

100 ml – € 5,95

Erica Zilver Deo Fris

Ha, dit product kende ik al, want ik heb dit zelf ook al eens gekocht. Wat uniek is aan deze deoroller is dat het een combinatie van zilver- en mineralen extracten bevat. Dit vermindert transpiratie en de vorming van bacteriën. Het heeft een aangename frisse geur, die toch vrij subtiel is. De werking is voor mij prima. Nou ben ik niet iemand die overmatig transpireert, maar ik heb geen last van geurtjes aan het eind van de dag.

50 ml – € 6,95

Ik vind het een leuk pakket zo! Het zijn mooie, interessante en bruikbare producten. De prijzen vind ik ook heel betaalbaar en dat ze ook nog eens natuurlijk en dierproefvrij zijn, is natuurlijk helemaal top. Mocht je in de buurt van Eindhoven wonen, dan zou ik als ik jou was snel een kijkje in de nieuwe winkel nemen. En anders kan je natuurlijk altijd een kijkje nemen op hun website!

Kende jij de winkels van Erica Kruiderijen al?

Deze producten zijn door een bedrijf opgestuurd ter promotie. 

Meer van Erica:
Erica shampoo & conditioner
Erica feestdagen pakket
Erica online

You Might Also Like...

10 Comments

 • Natasja
  5 oktober 2016 at 07:01

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt ontzettend goed. Ik ben benieuwd naar hoe de producten je bevallen!

 • Eva
  5 oktober 2016 at 10:06

  Leuk om er zo kennis mee te maken. Ik ken het merk niet maar ik ga er nu zeker eens naar kijken, Ik ben benieuwd naar de reviews en de ingrediënten 🙂

 • Inge
  5 oktober 2016 at 16:47

  Ik kende dit ook nog niet, maar ook dit klinken als hele fijne producten! 🙂

 • Sara | MevrouwMiauw
  5 oktober 2016 at 21:09

  Het lijkt me echt een heel fijn merk. Die calendula reinigingsschuim lijkt me echt heel erg prettig.

 • hillybillybeauty
  5 oktober 2016 at 21:51

  Ik kende het niet eigenlijk maar erg leuk om zo te lezen op je blog. Een menthol ruikende poes, tsja, ik denk dat dat ook best heftig aanvoelt…haha. Dan sta je in brand! 😉

 • Sanne
  5 oktober 2016 at 23:20

  Wat leuk! Wat een mooie producten ook :). Ik kende Erica kruiderijen helemaal niet, tot ik een paar weken geleden m’n eerste studiedag in Tilburg had en er nu dagelijks langsloop. En natuurlijk heb ik er al wat producten gekocht haha, eindelijk een vegan en dierproefvrije mascara, make up remover en lipbalsem! Echt heel fijn! Dus super leuk dat je wat producten hebt mogen uittesten, heel tof :). Hopelijk geniet je er er van! Dat kleimasker lijkt me heel erg chill, ik doe eigenlijk nooit maskertjes op maar deze klinkt fijn. Heel erg fijn ook dat je zeker weet dat hun huismerk dierproefvrij is, hoera!
  Liefs

 • Hennie
  7 oktober 2016 at 12:36

  Ik had hier echt nog nooit van gehoord! Maar ik ben dan ook een domme provinciaal natuurlijk.
  Zal er volgende week in A’dam even extra op letten!

 • Evelien
  10 oktober 2016 at 23:24

  Wat leuk zeg, hier kwam ik ook als klein meisje altijd. Gefascineerd door de producten, geuren en kruiden die ik altijd zag liggen. In Lelystad hadden wij ooit een filiaal maar toen werd dat Rozemarijn geloof ik? Wel erg tof dat ze nu ook beautyproducten verkopen, ik ben er erg benieuwd naar! Ik ben vooral benieuwd naar de deodorant. En beetje jammer dat m’n poes niet naar menthol gaat ruiken met die intiem wash…. 😛

 • Greenblush
  13 oktober 2016 at 21:36

  Leuk! Ja volgens mij zitten ze niet in Lelystad, dus dat zal wel een andere winkel geworden zijn.

 • Greenblush
  13 oktober 2016 at 21:58

  Wat leuk! Ik ben benieuwd naar deze producten die je opnoemt!

Leave a Reply