best gelezen artikelen
Persoonlijk

Mijn vijf best gelezen artikelen ooit

Het jaar is niet nog niet voorbij, maar voor mezelf ben ik al een beetje de balans aan het opmaken. Zo ben ik eens in mijn google analytics gedoken. Toegegeven, ik heb er weinig mee. Hoe meer ik mijzelf moet bezighouden met blogstatistieken, cijfertjes en bezoekersaantallen, hoe minder leuk ik het bloggen vind. Maar.. wat ik stiekem toch wel leuk vind  is dat Greenblush echt flink gegroeid qua bezoekersaantallen dit jaar! Mijn blog bestaat nu bijna 4 jaar, maar ik ben pas écht actief geworden in 2015. De eerst twee jaar blogde ik namelijk vaker niet dan wel. Je moet trouwens eens mijn oudste blogposts eens lezen, je lacht je rot! Maar dat terzijde. Grappig genoeg zijn 4 van de 5 artikelen dit jaar gepubliceerd, dat zegt toch wel iets over de groei. Ik laat je mijn best gelezen artikelen ooit zien!

Best gelezen artikelen: mijn top 5!

Eerst even wat feitjes. Zoals ik al zei, zijn de 4 van de 5 van mijn best gelezen artikelen gepubliceerd in 2016, waarvan 3 in januari. Dat was blijkbaar een goede maand, althans SEO technisch gezien. Mijn blogposts worden namelijk het meest via google gevonden, daar komt verreweg de meeste bezoekers vandaan. Dat is leuk voor de vindbaarheid en dat verklaart ook waarom bedrijven mij goed weten te vinden. Voor de engagement is het iets minder. Want mensen die googlen zijn over het algemeen niet de mensen die op een site blijven hangen, reacties geven en vaak terugkomen. Die willen informatie en vertrekken vervolgens weer. Dus note to self: daar wil ik de komende maanden meer aan gaan werken. Ik wil meer plakkers op mijn site 😉

best gelezen artikelen

Eén van de vijf best gelezen artikelen wordt niet via google veel gevonden, maar via een recepten index site. Ik ontdekte ook dat dit recept al 16x opgeslagen is via deze site. Is toch leuk! Tot slot, wat ook goed werkt (en een open deur), is wanneer een artikel op facebook door anderen gedeeld wordt. Voor een aantal artikelen heeft dit ook een extra boost opgeleverd.

Goed, mijn best gelezen artikelen, van 5 naar 1:

Vegan Courgette Pasta Recept Glutenvrij

5. Vegan Courgette Pasta Recept

Ik vind het een hele eer dat dit recept in de Top 5 staat! Ik ben namelijk verre van een foodblogger, ik ben een newbie op vegan gebied en om nou te zeggen dat het geweldige foodpic is… hmm nou nee 🙂 Toch slaat het recept aan en dat is leuk. Dit recept heeft me zelfs vorige week een samenwerking opgeleverd, daarover later meer!

Conclusie: ik duik vaker de keuken in.

Yes To Cucumbers Shampoo & Conditioner Review

4. Yes To Cucumbers Shampoo & Conditioner Review

Blijkbaar zijn veel mensen op zoek naar een review van deze producten, want hij doet het erg goed via Google. Wat mij betreft zijn dit de beste shampoo en conditioner die ik ken…. tot nu toe! Inmiddels heb ik deze producten opgemaakt en ben ik bezig met een haar-wassen-met-zeep experiment. Je moet toch wat overhebben voor je blog. Maar mocht dat totaal niet bevallen dan stap ik zo weer over op deze shampoo en conditioner!

Conclusie: Vaker mijn haren wassen?

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla

3. Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla

Etos is goed bezig vind ik, ik vind dit een geweldige productlijn! Mijn Etos review werd trouwens niet alleen via google veel gelezen, maar ook via facebook. Eén van de Etos medewerkers heeft dit artikel gedeeld op één of ander facebook pagina, maar welke dat is kan ik helaas niet achterhalen. Het is niet dé Etos FB pagina geweest, hoogstwaarschijnlijk via één of ander Etos filiaal.

Conclusie: toch meer met Facebook doen, ook al heb ik zelf niks met Facebook. 

Aspire Health Challenge

2. Aspire Health Challenge

In januari heb ik heel veel Aspire Health drinks gedronken, een lekker drankje al zeg ik het zelf! Dit artikel is viral gegaan op facebook, doordat de fabrikant het op zijn fb pagina had geplaatst en het vervolgens 20x gedeeld werd door fitnesscentra en healthfreaks. Ik was echt in SHOCK toen ik de bezoekersaantallen zag. Toch is het niet mijn best gelezen artikel ever.

Conclusie: Jaaahaaa, Facebook! I know, ik moet proberen een beetje liefde voor dit medium te ontwikkelen. En oh ja: ik moet een fitmom worden, want dat scoort #lol. 

Ladival zonnebrandcrème

1. Ladival zonnebrandcreme bij zonnebrand allergie

Dit is dus typisch een gevalletje Google. Zodra het mooi weer is, schieten de bezoekersaantallen omhoog omdat men op zoek is naar een oplossing voor zonnebrand allergie. Hoe zonniger de dag, hoe vaker dit artikel gelezen wordt. En dat terwijl de reacties op mijn blogpost minimaal zijn. Reacties zeggen dus niet altijd alles, maar toegegeven: reacties zijn wél erg leuk. Leuker dan hoge bezoekersaantallen wat mij betreft! Grappig detail: dit artikel is geschreven in 2015, de overige artikelen zijn uit 2016. Vorig jaar stond deze post nog niet in de top 10 van 2015, maar scoorde dit jaar past écht goed.

Conclusie: Ik moet maar gaan emigreren naar een zonnig oord en over zonnebrand bloggen terwijl ik de hele dag op facebook zit 😉 

Een data freak zal ik nooit worden. Cijfertjes? Statistiek? Mwoah, niet echt mijn ding. Toch is het wel goed om er zo nu en dan naar te kijken, want het geeft interessante informatie dat erg leerzaam kan zijn. Zolang deze cijfertjes maar geen obsessie worden. Het plezier van bloggen staat voorop!

Dit zijn dus mijn best gelezen artikelen ooit! Indien jij een blogger bent: wat zijn jouw best gelezen artikelen?

You Might Also Like...

3 Comments

 • hilde
  4 oktober 2016 at 09:41

  Wat leuk dat de artikelen ook zo divers zijn! Ik blog nog niet zolang, maar zie nu wel wat groei in mijn google-bezoekers. Ik ga in januari eens kijken welke blogposts het meest bezocht worden. Is best interessant natuurlijk!

 • Galina
  4 oktober 2016 at 11:38

  Wat een leuke diversiteit aan artikelen! Ik let wel op de cijfertjes, gewoon uit fascinatie en nieuwsgierigheid maar heb eerlijk gezegd niet zo op het netvlies wat nou de best gelezen artikelen zijn op mijn site, zou ik eens moeten opzoeken want volgens mij geeft dat best veel inzicht in wat bevalt en wat niet (hoewel ik het volledig met je eens bent dat genieten van het bloggen voorop moet staan en dat die cijfertjes uiteindelijk ook maar gewoon cijfertjes zijn).

 • Sara | MevrouwMiauw
  4 oktober 2016 at 21:06

  Leuk om te lezen welke artikelen het goed doen bij jou. Het zijn allemaal zeer diverse artikelen, grappig om te zien! Bij mij wordt een artikel over mijn zara parfum stash heel goed gelezen. Al deze geurtjes heb ik inmiddels weg gedaan omdat ik enkel nog dierproefvrije cosmetica gebruik, maar er is blijkbaar maar weinig gepubliceerd over parfum van de Zara.

Leave a Reply