Youtube workouts
Health Persoonlijk

#ProjectMin25 Challenge

Afgelopen weekend werd ik ongelofelijk hard met mijn neus op de feiten gedrukt. Het zit namelijk zo: we waren op visite bij mijn schoonouders en we waren daar foto’s aan het bekijken. Op één van deze foto’s zag ik mijzelf staan. Slank. Of nou ja, een heel stuk slanker in ieder geval. Deze foto dateert van 2 jaar geleden.

Ik ging het vergelijken met een recente foto van mezelf. En oeps, dat was echt behoorlijk schrikken! Uiteraard weet ik zelf ook wel dat ik de laatste tijd behoorlijk aangekomen ben, maar dat het zóveel was, had ik toch niet gedacht. Deels komt dit ook omdat ik geen weegschaal heb. Ik heb ‘m ooit namelijk weggedaan. Wél weet ik nog hoeveel ik destijds woog. Dus wat deed ik? Ik ging bij mijn schoonouders stiekem op de weegschaal staan. En wat blijkt? Ik ben gewoon 15 kg aangekomen in twee jaar tijd!

Twee jaar geleden had ik ook al overgewicht, volgens mijn BMI 10 kg. En yep, dat betekent dus dat ik nu 25kg (!!!) overgewicht heb. Zo zwaar als ik nu weeg, ben ik nog nooit geweest. Zelfs niet toen ik hoogzwanger was. Ouch, dat is behoorlijk confronterend kan ik je vertellen!

Gelukkig voel ik me nog wel goed. Ik heb geen lichamelijke klachten, mijn conditie is zeker niet slecht (maar niet meer zo goed als het was, dat geef ik eerlijk toe). Ik voel me ook geen zielig hoopje ellende en ik vind mezelf ook niet een waardeloze, luie moeder. Ik ben namelijk óók nog steeds van mening dat ieder lichaam prachtig is, ongeacht je gewicht. Het is namelijk echt niet zo dat je minder waard bent omdat je toevallig wat zwaarder bent. Maar goed, tegelijkertijd vind ik ook dat ik nu wel actie moet ondernemen. Want wat nou als ik nog 2 jaar zo door ga? Of 5 jaar, of 10 jaar? Dan heb ik misschien wél lichamelijke klachten ontwikkelt, en ben ik waarschijnlijk nog 15 kg zwaarder en daar heeft natuurlijk niemand wat aan.

kickstart1

Nou was ik de afgelopen maanden eigenlijk al best goed bezig. Ik was lekker aan het sporten, at super gezond, heb zelfs een sapkuur gedaan en ben hierdoor ook zeker wat afgevallen (maar hoeveel? geen idee dus). Ik miste nog een concreet plan.

De laatste weken is echter de klad erin gekomen: Iets met mooi weer, terrasjes, drukke schema’s, bbq’s, etentjes buiten de deur en geen regelmaat meer hebben in het sporten. Tja, dat helpt natuurlijk niet. Het feit dat ik hele dagen op mijn kont zit op kantoor en ’s avonds weer op m’n kont zit voor mijn blog, helpt natuurlijk al helemáál niet.

En dus heb ik onlangs tóch maar weer een weegschaal gekocht. Zodat ik 1x per week kan checken wat mijn gewicht is. Uiteraard zegt gewicht ook niet alles, maar toch, meten is weten. Mijn doel is om 25 kg af te vallen, zodat ik weer een gezond gewicht heb. Daar mag ik een jaar over doen van mezelf. Dat moet haalbaar zijn. Dit is mijn persoonlijke challenge dus: #ProjectMin25.

Youtube workouts

Afvallen wil ik vooral doen door meer te bewegen. En uiteraard ook door anders/beter te eten. Geen rare fratsen, poeders, pillen, whatsoever. Dat deed ik al niet, maar dat ga ik dus ook niet doen.

#ProjectMin25 Challenge

Ik heb voor mezelf een heel concreet plan opgesteld, wat voor mij realistisch en haalbaar is. Wat mijn doelen zijn, hoe ik het ga doen, wanneer ik het ga doen, alles staat erin. En ik weet ondertussen ook precies wat mijn valkuilen zijn en wat ik daar aan kan doen. Het is voor het eerst dat ik zo concreet te werk ga, maar ik weet zeker dat zo’n plan van aanpak mij zal helpen. Het helpt je te focussen, het geeft richting en je gaat zo veel doelmatiger te werk.

In plaats van afwachten en mezelf zielig vinden, heb ik besloten om het heft in eigen hand te nemen en tot actie te overgaan. Ik zet mijn lichaam en gezondheid vanaf nu op de eerste plaats. En ik ga mijn doel behalen, ik weet het zeker!

Ik zal in andere artikel(en) nog terugkomen op mijn voedingsschema en sportschema. Ook zal ik iedere maand een korte update geven van de vorderingen. Ja, ook met foto’s!

Ik heb er zin in, het lijkt mij heerlijk om me nog happier en energieker te voelen! Dus hup, gaan met die banaan! 🙂

You Might Also Like...

6 Comments

 • Desirée
  19 mei 2016 at 09:35

  Ik vind het heel erg knap dat je hier zo open over schrijft en volgens mij heb je een heel realistisch beeld voor je. Weet zeker dat het je gaat lukken. Ik doe met je mee!

 • Claudia Struijck
  19 mei 2016 at 13:48

  Wat goed van jou dat je een plan hebt gemaakt! Ik begrijp je volkomen. Ik ben de afgelopen jaren ook heel erg aangekomen. Ik ben een echte bourgondiër en houdt van het leven. Goed dat je gaat bewegen en niet op een vaag en streng dieet gaat! Heel veel suc6 de komende tijd! X

 • Bo
  19 mei 2016 at 15:17

  Succes hoor 😉

 • Greenblush
  19 mei 2016 at 22:35

  Dankjewel Claudia! Enne, hier ook een echte bourgondiër 😉

 • Greenblush
  19 mei 2016 at 22:37

  Dankjewel Desirée! Yes, we gaan ervoor! 🙂

 • Rachel Kromdijk
  20 mei 2016 at 14:51

  Ziet er goed uit! heel veel succes liefs

Leave a Reply