Uzuma
Health Vega(n) Food

Uzuma verse sappen: raw, gezond en super lekker!

Ik hou van verse sapjes. Het is niet alleen lekker, maar daarnaast ook dé ideale manier om extra groente en fruit binnen te krijgen. Nou let ik daar sowieso wel op, maar met een druk leven kan een extra vitamineboost zo nu en dan geen kwaad. Helaas beschik ik niet over een slowjuicer (goals!) om thuis mijn eigen juices mee te kunnen maken, maar gelukkig zijn de verse sappen van Uzuma een fijne oplossing.  

Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik onlangs een yoga & detox weekend gevolgd, waarbij ik een paar dagen lang sapjes gedronken heb, die gemaakt zijn met een slowjuicer. Ontzettend lekker en super gezond. En ik weet niet wat het is, maar sindsdien snak ik regelmatig naar een juice. Helaas, een slowjuicer heb ik niet in huis. Misschien schaf ik ooit één aan, mochten we ooit verhuizen en een grotere keuken tot onze beschikking hebben.

Toevallig werd ik, voordat ik op yoga & detox weekend ging, ik door Uzuma benaderd of ik hun juices wilde proberen. Nou, dat wilde ik wel! Zodoende kon ik het gezonde gevoel van het wellness weekend, thuis nog even langer vasthouden.

Wat zijn Uzuma Green Juices?

Uzuma Green Juices zijn rauwe versgeperste sapjes, bestaande uit groente en fruit, die geperst zijn met de slowjuicer. Na het persen worden deze sappen direct behandeld met behulp van een speciale techniek, HPP (High Pressure Processing) genaamd. Dankzij HPP blijven de vitaminen behouden, hoeven  de sappen niet gepasteuriseerd te worden en zijn ze vrij van toevoegingen. Er zijn dan ook geen kleur- geur- en smaakstoffen, suikers en zoetstoffen aan dit product toegevoegd. Alleen 100% raw sap! Eén flesje staat gelijk aan 1 kg vers groente en fruit. Bovendien is het fijn om te weten dat de flesjes zelf 100% gerecycled zijn en BPA-vrij.

Wat trouwens bijzonder is, is dat de sappen bevroren geleverd worden, zodat ze lekker vers blijven. Overigens zijn de sappen nog wel een tijdje in de koelkast te bewaren hoor, zolang de flesjes dichtblijven tenminste. Je hoeft niet bang te zijn dat je alles binnen twee dagen op moet drinken. Bovendien kan je de flesjes ook in de vriezer bewaren.

Uzuma

Uzuma sap: verkrijgbaar in meerdere smaken

Uzuma Green Juices zijn verkrijgbaar in 7 smaken, die overigens niet allemaal groen gekleurd zijn 😉 De smaken zijn:
– RISE: bestaande uit sinaasappel, Granny Smith, ananas, wortel en citroen
– AURA: met appel, komkommer, selderijstengel, spinazie, passievrucht, gember en limoen
– FUSE: met wortel, appel, bleekselderijstengel, komkommer, rode biet en limoen.
– KARMA: appel, spinazie, boerenkool, broccoli, komkommer en banaan
– VIBE: Rode bieten, sinaasappel, bleekselderij, wortel, basilicum
– ZEN: Appel, komkommer, venkel, avocado, spinazie, boerenkool, broccoli, citroen
– SHINE: Sinaasappel, wortel, cantaloupe meloen en mango.

Ik vind alle smaken lekker, er zit er geen één tussen die ik niet lekker vind. De combinatie van groente en fruit maakt het ook aantrekkelijk: de sapjes smaken fris en licht zoetig. Mijn favoriete smaken zijn SHINE en ZEN.

IMG_20160717_154433649

Uzuma programma’s: Slim, Steady, Fit en Detox

Bij Uzuma bieden ze verschillende programma’s aan. Zo kan je de Slim, Steady, Fit of het Detox programma volgen. Je ontvangt dan alle benodigde flesjes die bij het desbetreffende programma horen in één pakket.

 • Het SLIM programma volg je wanneer je een aantal kilo’s wilt afvallen. Je drinkt tijdens dit programma 7 sapjes op een dag, aangevuld met 2 liter water. Via de Uzuma website kan je aangeven hoe lang je het programma wilt volgen. Dit kan bijvoorbeeld 3 dagen zijn, maar eventueel ook langer.
 • STEADY programma is voor degenen die (bijna) op hun streefgewicht zijn en dit willen vasthouden. Tijdens dit programma drink je 4 sapjes per dag, daarnaast eet je lichte maaltijden.
 • FIT is voor degenen die goed voor hun lichaam willen zorgen en wat extra voedingsstoffen binnen willen krijgen. Je drinkt dagelijks 2 sapjes, twee weken lang en eet daarnaast je gewone maaltijden. Overigens is FIT het programma dat ik zelf heb gevolgd.
 • DETOX: lijkt op het SLIM programma, want ook hierbij drink je 7 flesjes sap op een dag. Het verschil is met SLIM is dat de inhoud van het pakket verschilt, zodat je tijdens het DETOX programma je alleen de sapjes met een reinigende werking drinkt. Dit programma kan je drie dagen volgen, maar eventueel ook langer.

Het handige Uzuma app, waar je tijdens het programma gebruik van kunt maken, helpt je te herinneren wanneer en welk sapje je drinken moet.

Moet je per se een programma volgen? Nope. Het is ook mogelijk om een proefpakket te nemen en daarnaast kan je ook de flesjes ook gewoon ‘los’ bestellen.

Maar hoe bevallen de Uzuma juices nou?

Ik weet niet of ik een SLIM programma zou volgen, afvallen doe ik persoonlijk liever op een andere manier. Maar het FIT programma beviel mij erg goed. Het werkt eenvoudig, want je kan je sapjes makkelijk naar je werk meenemen. Geen gedoe ’s morgens omdat je eerst je sapjes nog moet persen bijvoorbeeld.

Zoals ik al zei vind ik de sapjes erg lekker van smaak. En ik vind het een fijn idee dat dit pure sappen zijn waarbij alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Voedingsgewoonten hebben bij mij vrij snel effect op het lichaam. Ik merk het bijvoorbeeld heel erg aan mijn huid, maar ook hoe ik mij voel. Wanneer ik een aantal dagen ongezond gegeten heb zie ik het geheid aan mijn huid (en gemoedstoestand) terug. Dit geldt ook wanneer ik juist wel gezond eet (of in dit geval: drink). Mijn huid is dan mooi egaal, mijn humeur is happier en evenwichtiger én voel ik mij gewoon een stuk energieker. Kortom, beter in mijn vel dus!

Op de website van Uzuma vind je super uitgebreide informatie over deze juices. Ook voor prijzen kun je het beste even op hun site kijken. Dit is namelijk echt afhankelijk van welk programma je wilt volgen en de tijdsduur daarvan. 

Drink jij wel eens groene sapjes?

Dit betreft een product dat door een bedrijf ter review is opgestuurd. 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Claire Codi
  27 augustus 2016 at 22:02

  Deze sapjes klinken zo lekker, vooral VIBE. Maar smaken ze niet erg bitter? Dat is altijd mijn angst met juices. Als ik sapjes drink voel ik me altijd ineens 100x gezonder en een echte fitgirl haha.

 • Greenblush
  28 augustus 2016 at 10:27

  Haha ja #fitgirl to the max! Nee, de sapjes smaken gelukkig absoluut niet bitter! Ze zijn erg lekker, ik weet niet of ik het zelf zo goed zou kunnen maken 🙂

 • chucky1012
  30 augustus 2016 at 07:39

  Het ziet er heerlijk uit!

 • Sapjes fan
  22 december 2019 at 14:16

  Sinds ik een slowjuicer in huis heb gehaald en regelmatig een sapje drink voel ik mij een stuk fitter. Ik denk dat het een stuk wijzer is om meer groente en fruit te eten en te drinken ls je je niet zo fris voelt, dan dat je naar de dokter gaat voor een hoop pillen.

Leave a Reply