Duurzame lifestyle

The Minimalist Game, challenge voor een opgeruimd huis

The Minimalist Game

Onlangs las ik op de site van Awkward Duckling en Moderne Hippies over een filmvertoning van Minimalism: A documentary dat op 4 september plaats gaat vinden (wil je daar meer over weten, klik linkie). Helaas kan ik daar zelf niet bij aanwezig zijn, want ik vind het echt mega interessant. Maar goed, ik zag ook dat de heren die deze documentaire gemaakt hebben ook The Minimalist Game bedacht hebben, een challenge waarbij je een maand lang iedere dag spullen wegdoet. En dat, lieve mensen, lijkt me nou een fantastische uitdaging om aan mee te doen!

The Minimalist Game

Deze challenge komt zogezegd hier op neer: een maand lang ruim je je spullen op in huis. Deze spullen breng je naar de kringloop, verkoop je via marktplaats of je gooit ze weg. Op dag 1 doe je 1 item weg, op dag 2, 2 items en ga zo maar door. Dat betekent dat je op dag 30, jawel, 30 items wegdoet. Een rekensommetje leert ons dat je in totaal 465(!) items wegdoet in één maand. Wow! Dat ruimt nog eens lekker op. The Minimalist Game is daarom een challenge waar ik graag aan mee wil doen.

Officieel is het de bedoeling dat iedere dag vóór middennacht de spullen het huis uit zijn, maar ik denk dat dát niet haalbaar is voor mij. Sowieso omdat de kringloopwinkel hier in de buurt niet dagelijks geopend is en ik ook gewoon naar mijn werk moet. Maar goed, ik ga ervoor zorgen dat voor het einde van de maand deze spullen allemaal de deur uit zijn.

Ik denk dat het de eerste twee weken goed te doen is, maar daarna wordt het wat uitdagender. Toch denk ik wel dat het mij gaat lukken. Je hebt vaak toch meer spullen in huis dan je denkt.

Waarom ik aan deze challenge meedoe

Ik weet van mezelf dat ik van simpele dingen in het leven hou. Ik hou van overzicht en de dingen waar ik écht van geniet zijn toch de dingen die immaterieel zijn. Ik omring me liever met ervaringen dan met spullen. Het streven naar méér spullen, meer status en materialisme maakt me niet gelukkig. Een grote shopper ben ik dan nooit geweest. En echt hoor, ik kan zeker wel genieten van mooie, luxe spullen, maar ik hoef geen 15 flessen shampoo op voorraad te hebben bijvoorbeeld. Of een overvolle kledingkast waar ik maar een klein gedeelte van draag. En wat dacht je van al het speelgoed in huis? Met het meeste speelgoed spelen de kinderen niet eens. Ik ben niet tegen consumeren an sich, maar een overvol huis? Nee, dat liever niet.

Door je leven te ontdoen van onnodige ballast ontstaat er weer rust en ruimte in je leven. Het is tijdens de challenge wel wat drukker, maar daarna heb je veel meer overzicht. Je hebt in het vervolg minder om op te ruimen, je houdt meer vrije tijd en energie over en je kunt zodoende je tijd besteden aan dingen die je leuker vindt om te doen. Aan bloggen bijvoorbeeld 😉

Bloggen, producten toegestuurd krijgen en minimalisme

Ik ben me ervan bewust dat het wellicht een beetje tegenstrijdig is. Ik review regelmatig producten en ik krijg vaak spullen van bedrijven toegestuurd. Ik maak altijd een goede voorselectie wanneer ik door een bedrijf benaderd word, ik probeer het altijd zo te doen dat het items zijn die ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Het is anders zo zonde! En eigenlijk lukt dat altijd wel. Het enige waarbij ik soms de mist in ga is bij de zogenaamde beautyboxen. Soms zit er een product bij waar ik niks mee kan. Meestal gaat het om een kleur lippenstift dat mij niet staat. Deze items ga ik ook weggeven op een gegeven moment. Hou mijn instagram acoount goed in de gaten de komende weken, want ik ga ze daar weggeven (tegen vergoeding van de verzendkosten). For the record: mijn Styletone box abonnement heb ik inmiddels opgezegd 😉 Producten die ik interessant vind en waar ik 100% achter sta, zal ik blijven reviewen. Het kan op den duur iets minder worden wat reviews op mijn blog betreft, maar helemaal verdwijnen zal het zeker niet. Ik heb namelijk nog een aardige waslijst te gaan aan producten die gereviewd gaan worden.

Ik begin 1 september met The Minimalist Game en zal wekelijks een update geven hoe deze challenge mij vergaat. Lijkt het je ook leuk om mee te doen, of heb je al een keer meegedaan? Let me know! Vind ik leuk om ervaringen uit te wisselen 🙂

 

 

6 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
28 augustus 2016
Next Post
28 augustus 2016

6 Comments

 • Inge

  Ik zit eraan te denken om ook mee te doen, ik vind het een mooie gedachte. Ik had ook over de documentaire gelezen, ik weet nog niet of ik het ga redden om er naartoe te gaan. 🙂

 • Lifeof2sisters

  Super leuk idee! Ik denk dat ik er zelf ook aan mee ga doen, bedankt voor de tip!

 • Claire

  Wat een leuke challenge! Ik ben sowieso bezig met weggooien van onnodige dingen. Laatst ook mijn hele kledingkast opgeruimd en aan het Leger Des Heils gegeven. Geeft zo’n fijn gevoel 🙂

 • Lesley

  Wauw super interessant zeg! Ik ga dit zeker even bekijken zou ook wel wat voor mij zijn! Wil zeker je updates hierover lezen, succes al alvast.

 • Suzanne

  Mooie manier om flink aan de slag te gaan in huis. Misschien dat ik ook wel ga mee doen 🙂 we hebben genoeg zooi dus dat moet lukken haha.
  Maar het is een goede manier om eens bewust bezig te zijn met de hoeveelheid aan spullen die wii bezitten. Bizar dat je zo een oaar honderd items weg kunt doen zonder dat het heel problematisch wordt.

 • chucky1012

  Dat is leuk!
  Maar had pas al zoveel opgeruimd.
  Ik ben wel erg benieuwd hoeveel je op zult gaan ruimen 😉
  Veel succes!

  Xoxo

Leave a Reply

Instagram

 • Afvallen is één ding, op gewicht blijven is een ander verhaal. De meeste dieetboeken gaan vooral over voeding, maar de psychologische oorzaken van overgewicht zijn hierbij vaak onderbelicht. Iedereen heeft zo zijn triggers en valkuilen en zolang je hier niet bewust van bent verval je snel in oude gewoontes. Het boek @nooitmeeraankomen geeft veel info, tips en handvatten om blijvend af te vallen en een jojo-effect te voorkomen. Lees mijn review via #linkinbio 💚 . .#nooitmeeraankomen #weightloss #weightlossjourney #review #diet # @afslankstudiosupershape #mindset #goals #weightlosstransformation #weightlossmotivation #selfcare #2019goals #selflove #mindfullness #shape
 • Lunch! Fritatta met restjes groente. Gezond én lekker! Ik neem dit ook wel eens mee naar het werk 😊 . #lunch #whatieatinaday #veggies #vega #vegetarian #fritatta #food #healthyfood #lowcarb #zerowaste #health #healthyfood #mealprep #weightloss #weightlossjourney #foodpic
 • Bye bye droge winterhuid ❄⛄🌧 Vandaag kan je nog meedoen aan de #winactie van @weledanl, zie mijn vorige #weleda post! #weledaambassadeur #wateetjehuidvandaag #organic #skinfood #bodybutter #greenblogger #greenbeauty #greenlifestyle #beauty #beautyproducts #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #gekregen #giveaway #winacties
 • ⭐ WINACTIE ⭐I 💚 de nieuwe Skin Food producten van @weledanl! Skin Food creme is een multifunctioneel product voor gezicht én lichaam en perfect om een droge/schrale winterhuid voeding te geven en bestaat al sinds 1926. Nieuw zijn de Skin Food body butter (mijn favoriet!), lippenbalsem en Skin Food light creme. Ben je benieuwd naar deze producten? Je maakt kans om ze te winnen! Wat moet je hiervoor doen? . Deel in de comments hieronder jouw huidverzorgingtips tegen een droge winterhuid. Let op: meedoen kan t/m morgenavond 21.00 uur! . . #wateetjehuidvandaag #weleda #weledaambassadeur #skincare #winter #skinfood #winteressentials #loveit #greenbeauty #greenblogger #ecobeauty #flatlay #beauty #bblogger #winactie #giveaway #gekregen
 • *M I N I - R E V I E W*De afgelopen weken testte ik een aantal natuurlijke verzorgingsproducten van @urtekram, namelijk een shampoo, conditioner, douchegel en bodylotion uit de Nordic Birch lijn. . Birch (= berkenblad) heeft een mild reinigende werking, maar werkt ook kalmerend en heeft vochtherstellende eigenschappen voor huid en haar. . Wat ik van de producten vind? . * de shampoo en douchegel schuimen ontzettend goed! * de shampoo is helemaal top! Reinigt goed, geeft lekker veel volume aan mijn haar. * De conditioner is niet te zwaar, dit vind ik erg prettig, anders wordt mijn haar zo slap. Geen last van dus en de puntjes voelen goed gehydrateerd aan. * De bodylotion is vrij licht en trekt vlot in. Niet voedend genoeg voor extreem droge winter huidjes, maar voor de normale huid prima. * De producten hebben een neutrale geur: persoonlijk had de geur voor mij iets sterker mogen zijn, maar hey, als je niet van sterke geuren houdt is het denk ik echt wat voor jou! . 💯% natuurlijk, biologisch, met leaping bunny logo en vegan logo ⭐⭐⭐⭐ . . . #vegan #urtekram #hair #body #haircare #nordic #danish #organic #birch #bodycare #bbloggers #beauty #greenblogger #dutchblogger #discoverunder5k #eco #greenlifestyle #natural #review #pink #ecolifestyle #flatlay #beautyproducts #gekregen
 • Ben je op zoek naar duurzame cadeau inspiratie? De amandel giftset van @weledanl is het perfecte duurzame kerstcadeau 💚 . . . #weleda @weledanl #weledawinterproof #christmas #gift #present #xmas #xmastree #kerst #giftset #kerstmis #almond #amandel #greenbeauty #ecobeauty #crueltyfreebeauty #crueltyfree #greenblogger #bblogger #discoverunder5k #duurzaam #sustainable #organic #gekregen #weledaambassadeur #instabeauty #inspiration

Follow Me!