Duurzame lifestyle Review

WIN! Detox je huid van Adina Grigore

Jaaaa vandaag heb ik een winactie voor jullie die ik persoonlijk echt helemaal te gek vind! Ik mag namelijk het boek ‘Detox je huid’ van Adina Grigore aan één van jullie weggeven! Dit boek laat zie hoe je met handige tips en eenvoudige DIY recepten je een mooie, egale huid kan krijgen. Ik vond het boek zó interessant dat ik ‘m binnen één dag helemaal uitgelezen heb en ik sta te popelen om een exemplaar aan één van jullie weg te geven. Dit boek is namelijk wat mij betreft, een echte musthave!

detox je huid

Detox je huid

Detox je huid is het boek van Adina Grigore, een holistisch voedingsdeskundige met een zéér gevoelige huid. Jarenlang liep ze rond met allerlei huidproblemen, die als sneeuw voor de zon verdwenen nadat ze haar voedingsgewoonten en huidverzorgingsroutine drastisch heeft aangepast. Ze kieperde al haar (synthetische) verzorgingsproducten de deur uit en ging aan de slag met allerlei DIY (Do It Yourself) verzorgingsproducten. Yep, ze besloot voortaan haar eigen natuurlijke verzorgingsproducten te maken! Deze DIY zalfjes hebben uiteindelijk geresulteerd in haar eigen huidverzorgingslijn, SW Basics genaamd. En dit in combinatie met een aangepast voedingspatroon heeft ervoor gezorgd dat zij nu eindelijk géén last meer heeft van een jeukigere hoofdhuid, puistjes en eczeem.

IMG_20160708_181918424

Echt maatwerk

We worden met zijn allen steeds bewuster van het feit dat voedingsmiddelen en bepaalde ingrediënten een grote invloed hebben op de conditie van je gezondheid en je huid. Je huid is het grootste orgaan van het lichaam en weerspiegelt in feite wat er binnen in je lichaam gebeurt. Zijn je hormonen uit balans, heb je darmproblemen, drink je te weinig water of last van bepaalde allergieën? Geheid dat je dit terug ziet aan je huid! Echter is ieder lichaam weer anders. Waar jij goed op reageert, kan voor je beste vriendin killing zijn. En misschien blijk je allergisch te reageren op bepaalde fruitsoorten, terwijl ze bekend staan als ‘gezond’. Het is daarom belangrijk dat je altijd van jezelf uitgaat en niet klakkeloos afgaat op de laatste trends. Op bewust te worden wat bepaalde voedingsmiddelen en producten met je gezondheid doen, raadt Adina aan een eet- en productdagboek bij te houden. In Detox je huid is uitgebreid omschreven hoe je daarmee om kunt gaan. Zodoende ontdek je welke ingrediënten bij jou nou die ellendige puistjes of huiduitslag veroorzaken, maar juist ook waar je huid nou echt van opknapt. Maatwerk dus, en geen 13-in-een-dozijn oplossing, want ieder lichaam is weer anders.

IMG_20160708_181955170

Ga aan de slag in je eigen keuken

Adina geeft in Detox je huid veel uitleg hoe de huid werkt, wat bepaalde ingrediënten met de huid doen. Super interessant én ontzettend leerzaam! Daarnaast geeft Adina in Detox je huid veel DIY recepten zodat jij je eigen tandpasta, deodorant, lippenbalsem, gezichtsmaskertjes en cremetjes kunt maken. Eenvoudige recepten, die erg laagdrempelig zijn, omdat ze veelal ingrediënten bevatten die je toch al vaak in je keukenkastje hebt staan. Persoonlijk kan ik niet wachten om in mijn eigen keuken aan de slag te gaan om zo weer eens lekker mijn eigen smeerseltjes te brouwen (iets dat ik in het verleden ook al regelmatig heb gedaan). Ik hou er van!

Detox je huid adina grigore

Zo kreeg ik bij mijn pakketje een zakje met kikkerwten en kurkuma bijgeleverd om een zuiverend maskertje mee te maken. Een recept dat overigens ook in het boek te vinden is. Ontzettend leuk!

Detox je huid is informatief, maar ook grappig geschreven. Praktisch en nuchter ook. Zonder met een vingertje te wijzen laat de schrijfster zien hoe het anders kan. Een oplossing die tegelijkertijd ook een stuk duurzamer is. En dat spreekt mij ontzettend aan!

Lijkt het jou ook leuk om met DIY beauty recepten aan de slag te gaan? Ik mag namens A.W.Bruna Uitgeverijen een exemplaar van Detox je huid t.w.v.  €19,99 weggeven!

Winactie!

Wil je kansmaken op een exemplaar van Detox je huid? Meedoen is heel eenvoudig:

Like Greenblush op facebook en laat hieronder in een reactie weten dat je meedoet en van welk beauty product jij nou graag eens een DIY versie zou willen zien. Het bericht delen op facebook is niet verplicht, maar levert wel bonuspunten op. Meedoen kan t/m 11 september. De winnaar krijgt daarna persoonlijk bericht via de mail. Succes!

Gebruik jij wel eens huis- tuin en keuken middeltjes als beauty product? 

Deze winactie betreft een samenwerking met A.W. Bruna Uitgeverijen. 

You Might Also Like...

16 Comments

 • Hennie
  29 augustus 2016 at 08:28

  Dit boek lijkt mij heel erg interessant. Heb er al heel veel goede dingen over gehoord!
  Ik zou wel eens een DIY Scrub willen zien. Natuurlijk ga ik je liken op Facebook. (Deed ik dat nog niet?)

  Fijne dag!

 • Natasja
  29 augustus 2016 at 09:03

  Oooooh, ik vond het ook echt zo’n ontzettend leuk en leerzaam boek, ik heb ook van begin tot eind genoten! Ik doe dus niet mee met de winactie, maar ga hem wel delen voor je!

 • chucky1012
  29 augustus 2016 at 09:27

  Wat ziet dat er handig uit!
  Leuk blog en ben erg benieuwd naar het boek waar men veel van kan leren dmv van de tips etc…..
  Ik doe graag mee en Luke en share het op fb….

  Xoxo

 • Jeanelle
  29 augustus 2016 at 09:36

  Na op mijn 40e en ernstige vorm van acne gekregen te hebben heb ik nu wel wat littekens in mijn gezicht. Ben nu erg begaan met mijn huid en dit boek met DIY lijkt me geweldig. Ik volg je op facebook en deel uiteraard het bericht.

 • Lieselot
  29 augustus 2016 at 09:54

  Lijkt me een heel interessant boek, dus ik doe erg graag mee met deze winactie :)! Ik ben vooral benieuwd naar een DIY deodorant of een DIY dagcrème.

 • Marie Schreurs
  29 augustus 2016 at 10:21

  Super leuk! Ik doe mee! Ik zou graag een DIY zien over conditioner 🙂

 • Inge
  29 augustus 2016 at 10:59

  Jaaa! Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit boek. Ik doe daarom graag mee om een kansje te wagen. Ik volgde je al op Facebook en ben het meest benieuwd naar de DIY van de tandpasta. 🙂 Fingers crossed!

 • Anita H.
  29 augustus 2016 at 20:38

  Ik doe graag mee. DIY’s van maskers vind ik altijd interessant.

 • Vanessa Raffaela Sibma
  29 augustus 2016 at 22:47

  Oh wat leuk en inspirerend! Ik zou graag iets willen maken van kokosolie. Dat smeert lekker en voedt/reinigt de huid.

 • chucky1012
  30 augustus 2016 at 05:24

  Klinkt erg interssant!
  Ben zo benieuwd naar de fijne tips en DIY’s!
  Ik doe graag mee met deze leuke en fijne winactie op je mooie blog.
  Ik like, volg, share en tweet dit en natuurlijk heb ik dit artikel ook gesaved.
  Zal het ook voor je reposten of posten op mijn instagramacc..

  Bl.: chucky1012

  Fb: Homemadepicturemania Sao Nonac

  Twitter: @chucky1012

  Instagram: @chucky1012

  Xoxo

 • Anita te Gussinklo
  30 augustus 2016 at 09:55

  Super leuk dit boek.
  Ik zou graag willen weten hoe ik zelf een goede voedende bodylotion/creme kan maken.

 • Esmeralda
  31 augustus 2016 at 06:53

  Leuk! Kende het boek nog niet. Ik zou wel willen weten hoe ik mijn eigen deoderant kan maken. Je fb pagina heeft er een like bij en ik ga het bericht delen.

 • Denise
  31 augustus 2016 at 20:05

  Het lijkt me leuk om dit boek te winnen zodat ik nog meer ervaring kan opdoen met detoxen van de huid. En dit ook weer kan overdragen aan al mijn klanten 😉

 • Betty
  2 september 2016 at 09:42

  Ik ben erg benieuwd naar het boek,en zou graag een DIY deodorant willen zien

 • Claire
  10 september 2016 at 11:41

  Wat een gaaf boek! Ik heb ineens een mega onzuivere huid en snap niet waar het vandaan komt. Zo gek! Ik wil sowieso mijn verzorgingsroutine bioproof maken dus dit boek is zeker een uitkomst. Ik zou graag een DIY van gezichtscrème willen zien. In de crèmes van de drogist zitten vaak zoveel rare stofjes en middelen. Ik wil graag wat natuurlijkers proberen (:

 • Nadia
  11 september 2016 at 23:43

  Een masker voor de droge huid door de zon zou prima zijn als DIY voor het hele lichaam. Ik heb deze leuke actie op Facebook gedeeld.

Leave a Reply