Duurzame lifestyle

The Minimalist Game Update #2

update the minimalist game

Hoi allemaal! Tijd voor weer een update! Zoals je hebt kunnen lezen ben ik momenteel bezig met een flinke opruiming in huis. Ik doe namelijk mee aan The Minimalist Game, een challenge waarbij je een maand lang iedere dag spullen de deur uit doet. Spullen die te veel ruimte innemen of gewoonweg niet meer bij je leven passen. Het mooie van deze challenge is dat je op dag 1, 1 item weggeeft, op dag 2, 2 en ga zo maar door. Totdat je op dag 30, jawel, 30 spullen wegdoet. In totaal gaat het om 465 items! Vorige keer liet ik deel 1 van mijn update zien, vandaag laat ik zie hoe het er nu voor staat.

update the minimalist game

In eerste instantie was het mijn bedoeling om elke week een update te geven, maar helaas blijkt dat toch iets te ambitieus. Er gaat in het behoorlijk veel tijd in het opruimen zitten (naast mijn normale bezigheden die ook gewoon doorgaan), dat ik gewoonweg niet aan toe kwam om überhaubt te bloggen. Maar…. het resultaat mag er zijn! Ik heb inmiddels al ontzettend veel spullen opgeruimd en weggegeven. Al het speelgoed is uitgezocht: ik heb vorige week echt ieder legoblokje, playmobil poppetje en weet ik veel wat in mijn handen gehad. Al het speelgoed is weer schoon en gesorteerd (de kinderen hebben me hierbij uitstekend geholpen, ze vonden het nog leuk om te doen ook). De kinderkamers zijn nog nooit zo opgeruimd en geordend geweest en het mooie is: doordat al het speelgoed nu een vaste plek heeft, blijft het ook netjes. Ze kunnen het zelf opruimen en hun speelgoed weer in de juiste bakken doen. Dagelijks maar vijf minuten werk. En daar ben ik super blij mee! Yay voor tijdswinst!

Daarnaast is onze slaapkamer en badkamer nu ook helemaal uitgezocht. Ik heb echt een HOOP beautyproducten weg gegeven. Ik heb de afgelopen maanden zoveel producten ontvangen, ik kan het toch niet allemaal zelf opmaken. Een ontzettende luxe probleem, I know. Ik heb mezelf voorgenomen om eerst alles op te maken wat ik nog heb staan, voordat ik nieuwe producten koop. Nou ben ik sowieso geen grote shopper, maar het kan geen kwaad om nog wat bewuster hier mee om te gaan. Zo wil ik mij, in de nabije toekomst, meer op zero waste beauty producten gaan richten.

Ik ga dit keer niet allemaal vertellen wat ik allemaal weggedaan heb, maar ik zal wel een aantal foto’s laten zien:

img_20160912_194603412-1

img_20160913_183224791

img_20160927_130845993

Ik heb verreweg de meeste spullen weggegeven aan de kringloopwinkel. Ik heb nog overwogen om een aantal spullen te verkopen via Jouw Marktkraam of Marktplaats, maar ik heb dat toch maar niet gedaan. Ik heb navraag in mijn omgeving gedaan, maar helaas blijkt de ervaringsverhalen met Jouw Marktkraam niet zo positief. Dat kan aan de locatie liggen natuurlijk, dat hoeft helemaal niet aan het concept te liggen (want het concept spreekt mij op zich wel aan). Uiteindelijk heb ik besloten de spullen weg te geven. De kringloopwinkel waar ik mijn spullen langs gebracht heb, steunt met de opbrengst allerlei goede doelen. En weet je? Het weggeven voelde echt enorm goed!

img_20160927_130042687

Inmiddels ben ik bij de laatste week aangekomen, maar heb ik ondertussen een paar dagen achterstand opgelopen. Veroorzaakt door mooi weer en een spontaan weekendje weg vorige week;-) Goed, geen ramp, ik ga gewoon door met de challenge en ik rond het dan een paar dagen later af.

img_20160920_093914143

img_20160927_131035034

Wat zo’n challenge met mij doet? Veel! Waar ik tegenaan loop is dat ik steeds geconfronteerd wordt met allerlei herinneringen. Het opruimen van de spullen die ik niet dagelijks gebruik of waar ik nu afstand van doe, ja dat triggert wel iets in mij. Babyspullen die de deur uitgaan bijvoorbeeld, studieboeken die ik tegenkom, oude foto’s… Ik beleef weer mooie herinneringen, minder mooie herinneringen, momenten die ik al helemaal vergeten was. Niet dat ik nou een emotioneel wrak ben of zo, maar behoorlijk intensief vind ik het wel. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ik gedwongen word om bepaalde keuzes te maken. ‘Wil ik nou echt dit kopje bewaren, of doe ik het toch maar weg?’ Ga ik echt dit boek nog een keer lezen, of zal ik iemand anders blij mee maken?’ Keuzes maken is niet mijn sterkste kant en ik vind het soms knap lastig. Maar, ik heb wel gemerkt dat wanneer je er overheen zet, dat het dan wel letterlijk rust, ruimte en opluchting geeft. En dat is fijn!

Nog een paar dagen en dan is de challenge voor mij weer voorbij. Dat gaat me lukken, want ik weet al wat ik weg ga doen. Stiekem ben ik al aan het nadenken hoe ik kan voorkomen dat ons huis weer overvol raakt. Wat ik kan doen om de boel een beetje netjes en overzichtelijk te houden. Ik denk dat ik daar al uit ben, maar….  daarover later meer 😉

Heb jij wel eens een grote opruimbeurt gehouden in huis?

1 Comment

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
30 september 2016
Next Post
30 september 2016

1 Comment

 • Desi

  Wauw wat ben je goed bezig! Heel erg leuk om te zien. Ik ga tijdens de Helweek denk ik ook maar weer een grote opruiming houden. Er is alweer zoveel wat ik niet nodig heb.

Leave a Reply

Instagram

 • Afvallen is één ding, op gewicht blijven is een ander verhaal. De meeste dieetboeken gaan vooral over voeding, maar de psychologische oorzaken van overgewicht zijn hierbij vaak onderbelicht. Iedereen heeft zo zijn triggers en valkuilen en zolang je hier niet bewust van bent verval je snel in oude gewoontes. Het boek @nooitmeeraankomen geeft veel info, tips en handvatten om blijvend af te vallen en een jojo-effect te voorkomen. Lees mijn review via #linkinbio 💚 . .#nooitmeeraankomen #weightloss #weightlossjourney #review #diet # @afslankstudiosupershape #mindset #goals #weightlosstransformation #weightlossmotivation #selfcare #2019goals #selflove #mindfullness #shape
 • Lunch! Fritatta met restjes groente. Gezond én lekker! Ik neem dit ook wel eens mee naar het werk 😊 . #lunch #whatieatinaday #veggies #vega #vegetarian #fritatta #food #healthyfood #lowcarb #zerowaste #health #healthyfood #mealprep #weightloss #weightlossjourney #foodpic
 • Bye bye droge winterhuid ❄⛄🌧 Vandaag kan je nog meedoen aan de #winactie van @weledanl, zie mijn vorige #weleda post! #weledaambassadeur #wateetjehuidvandaag #organic #skinfood #bodybutter #greenblogger #greenbeauty #greenlifestyle #beauty #beautyproducts #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #gekregen #giveaway #winacties
 • ⭐ WINACTIE ⭐I 💚 de nieuwe Skin Food producten van @weledanl! Skin Food creme is een multifunctioneel product voor gezicht én lichaam en perfect om een droge/schrale winterhuid voeding te geven en bestaat al sinds 1926. Nieuw zijn de Skin Food body butter (mijn favoriet!), lippenbalsem en Skin Food light creme. Ben je benieuwd naar deze producten? Je maakt kans om ze te winnen! Wat moet je hiervoor doen? . Deel in de comments hieronder jouw huidverzorgingtips tegen een droge winterhuid. Let op: meedoen kan t/m morgenavond 21.00 uur! . . #wateetjehuidvandaag #weleda #weledaambassadeur #skincare #winter #skinfood #winteressentials #loveit #greenbeauty #greenblogger #ecobeauty #flatlay #beauty #bblogger #winactie #giveaway #gekregen
 • *M I N I - R E V I E W*De afgelopen weken testte ik een aantal natuurlijke verzorgingsproducten van @urtekram, namelijk een shampoo, conditioner, douchegel en bodylotion uit de Nordic Birch lijn. . Birch (= berkenblad) heeft een mild reinigende werking, maar werkt ook kalmerend en heeft vochtherstellende eigenschappen voor huid en haar. . Wat ik van de producten vind? . * de shampoo en douchegel schuimen ontzettend goed! * de shampoo is helemaal top! Reinigt goed, geeft lekker veel volume aan mijn haar. * De conditioner is niet te zwaar, dit vind ik erg prettig, anders wordt mijn haar zo slap. Geen last van dus en de puntjes voelen goed gehydrateerd aan. * De bodylotion is vrij licht en trekt vlot in. Niet voedend genoeg voor extreem droge winter huidjes, maar voor de normale huid prima. * De producten hebben een neutrale geur: persoonlijk had de geur voor mij iets sterker mogen zijn, maar hey, als je niet van sterke geuren houdt is het denk ik echt wat voor jou! . 💯% natuurlijk, biologisch, met leaping bunny logo en vegan logo ⭐⭐⭐⭐ . . . #vegan #urtekram #hair #body #haircare #nordic #danish #organic #birch #bodycare #bbloggers #beauty #greenblogger #dutchblogger #discoverunder5k #eco #greenlifestyle #natural #review #pink #ecolifestyle #flatlay #beautyproducts #gekregen
 • Ben je op zoek naar duurzame cadeau inspiratie? De amandel giftset van @weledanl is het perfecte duurzame kerstcadeau 💚 . . . #weleda @weledanl #weledawinterproof #christmas #gift #present #xmas #xmastree #kerst #giftset #kerstmis #almond #amandel #greenbeauty #ecobeauty #crueltyfreebeauty #crueltyfree #greenblogger #bblogger #discoverunder5k #duurzaam #sustainable #organic #gekregen #weledaambassadeur #instabeauty #inspiration

Follow Me!