Duurzame lifestyle

The Minimalist Game Update #2

update the minimalist game

Hoi allemaal! Tijd voor weer een update! Zoals je hebt kunnen lezen ben ik momenteel bezig met een flinke opruiming in huis. Ik doe namelijk mee aan The Minimalist Game, een challenge waarbij je een maand lang iedere dag spullen de deur uit doet. Spullen die te veel ruimte innemen of gewoonweg niet meer bij je leven passen. Het mooie van deze challenge is dat je op dag 1, 1 item weggeeft, op dag 2, 2 en ga zo maar door. Totdat je op dag 30, jawel, 30 spullen wegdoet. In totaal gaat het om 465 items! Vorige keer liet ik deel 1 van mijn update zien, vandaag laat ik zie hoe het er nu voor staat.

update the minimalist game

In eerste instantie was het mijn bedoeling om elke week een update te geven, maar helaas blijkt dat toch iets te ambitieus. Er gaat in het behoorlijk veel tijd in het opruimen zitten (naast mijn normale bezigheden die ook gewoon doorgaan), dat ik gewoonweg niet aan toe kwam om überhaubt te bloggen. Maar…. het resultaat mag er zijn! Ik heb inmiddels al ontzettend veel spullen opgeruimd en weggegeven. Al het speelgoed is uitgezocht: ik heb vorige week echt ieder legoblokje, playmobil poppetje en weet ik veel wat in mijn handen gehad. Al het speelgoed is weer schoon en gesorteerd (de kinderen hebben me hierbij uitstekend geholpen, ze vonden het nog leuk om te doen ook). De kinderkamers zijn nog nooit zo opgeruimd en geordend geweest en het mooie is: doordat al het speelgoed nu een vaste plek heeft, blijft het ook netjes. Ze kunnen het zelf opruimen en hun speelgoed weer in de juiste bakken doen. Dagelijks maar vijf minuten werk. En daar ben ik super blij mee! Yay voor tijdswinst!

Daarnaast is onze slaapkamer en badkamer nu ook helemaal uitgezocht. Ik heb echt een HOOP beautyproducten weg gegeven. Ik heb de afgelopen maanden zoveel producten ontvangen, ik kan het toch niet allemaal zelf opmaken. Een ontzettende luxe probleem, I know. Ik heb mezelf voorgenomen om eerst alles op te maken wat ik nog heb staan, voordat ik nieuwe producten koop. Nou ben ik sowieso geen grote shopper, maar het kan geen kwaad om nog wat bewuster hier mee om te gaan. Zo wil ik mij, in de nabije toekomst, meer op zero waste beauty producten gaan richten.

Ik ga dit keer niet allemaal vertellen wat ik allemaal weggedaan heb, maar ik zal wel een aantal foto’s laten zien:

img_20160912_194603412-1

img_20160913_183224791

img_20160927_130845993

Ik heb verreweg de meeste spullen weggegeven aan de kringloopwinkel. Ik heb nog overwogen om een aantal spullen te verkopen via Jouw Marktkraam of Marktplaats, maar ik heb dat toch maar niet gedaan. Ik heb navraag in mijn omgeving gedaan, maar helaas blijkt de ervaringsverhalen met Jouw Marktkraam niet zo positief. Dat kan aan de locatie liggen natuurlijk, dat hoeft helemaal niet aan het concept te liggen (want het concept spreekt mij op zich wel aan). Uiteindelijk heb ik besloten de spullen weg te geven. De kringloopwinkel waar ik mijn spullen langs gebracht heb, steunt met de opbrengst allerlei goede doelen. En weet je? Het weggeven voelde echt enorm goed!

img_20160927_130042687

Inmiddels ben ik bij de laatste week aangekomen, maar heb ik ondertussen een paar dagen achterstand opgelopen. Veroorzaakt door mooi weer en een spontaan weekendje weg vorige week;-) Goed, geen ramp, ik ga gewoon door met de challenge en ik rond het dan een paar dagen later af.

img_20160920_093914143

img_20160927_131035034

Wat zo’n challenge met mij doet? Veel! Waar ik tegenaan loop is dat ik steeds geconfronteerd wordt met allerlei herinneringen. Het opruimen van de spullen die ik niet dagelijks gebruik of waar ik nu afstand van doe, ja dat triggert wel iets in mij. Babyspullen die de deur uitgaan bijvoorbeeld, studieboeken die ik tegenkom, oude foto’s… Ik beleef weer mooie herinneringen, minder mooie herinneringen, momenten die ik al helemaal vergeten was. Niet dat ik nou een emotioneel wrak ben of zo, maar behoorlijk intensief vind ik het wel. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ik gedwongen word om bepaalde keuzes te maken. ‘Wil ik nou echt dit kopje bewaren, of doe ik het toch maar weg?’ Ga ik echt dit boek nog een keer lezen, of zal ik iemand anders blij mee maken?’ Keuzes maken is niet mijn sterkste kant en ik vind het soms knap lastig. Maar, ik heb wel gemerkt dat wanneer je er overheen zet, dat het dan wel letterlijk rust, ruimte en opluchting geeft. En dat is fijn!

Nog een paar dagen en dan is de challenge voor mij weer voorbij. Dat gaat me lukken, want ik weet al wat ik weg ga doen. Stiekem ben ik al aan het nadenken hoe ik kan voorkomen dat ons huis weer overvol raakt. Wat ik kan doen om de boel een beetje netjes en overzichtelijk te houden. Ik denk dat ik daar al uit ben, maar….  daarover later meer 😉

Heb jij wel eens een grote opruimbeurt gehouden in huis?

Previous Post
30 september 2016
Next Post
30 september 2016

1 Comment

  • Desi

    Wauw wat ben je goed bezig! Heel erg leuk om te zien. Ik ga tijdens de Helweek denk ik ook maar weer een grote opruiming houden. Er is alweer zoveel wat ik niet nodig heb.

Leave a Reply

Instagram

  • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
  • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
  • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
  • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
  • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though  I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
  • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!