De Zeepshop
Duurzame lifestyle Green beauty Review

Heerlijke goodies van De Zeepshop

Onlangs ontving ik van De Zeepshop een super leuk pakketje met allerlei goodies. Ben je benieuwd naar wat er allemaal in zit? Lees dan snel verder!

De Zeepshop

Ik heb een zwak voor handgemaakte producten. Zeker in deze tijd waar veel digitaal gebeurt, kan ik puur ambachtswerk wel waarderen.

De Zeepshop verkoopt allerlei zepen en zeepgerelateerde producten, die veelal handgemaakt zijn, maar bovendien ook nog eens natuurlijk én duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan zepen van Werfzeep en Soap7, maar ze verkopen ook zeepnoten (wat je als wasmiddel gebruikt, hoe leuk!) en producten van Fair Squared en Lekker In Een Potje.

Neeltje, de eigenaresse van de webshop, heeft De Zeepshop enkele jaren geleden opgericht, nadat haar zoontje veel last van huiduitslag, jeuk en eczeem bleek te hebben. Door over te stappen naar pure, natuurlijke ingrediënten heeft ze zijn eczeem inmiddels onder controle gekregen.

De Zeepshop

Ik ontving van De Zeepshop een leuk pakketje met producten die echt super mooi verpakt waren, echt een cadeautje!

De Zeepshop; Shampoo, Zeep & Zeepnoten

En dit is wat er in zat: Een shampoo in zeep vorm en cacao swirl zeep (beiden van Werfzeep) en een setje zeepnoten van Living Naturally.

Zeepnoten

Zeepnoten van Living Naturally

Ik kende het bestaan van zeepnoten (ook wel wasnoten genoemd) wel, maar ik had ze zelf nog nooit geprobeerd. De schillen van deze zeepnoten worden gebruikt als 100% natuurlijk wasmiddel. Het werkt heel eenvoudig: je doet ze in het bijgeleverde zakje en je stopt ze zo in de wasmachine. Het is een relatief goedkope manier van wassen, zuinig in gebruik en het is goed voor het milieu. Uiteraard heb ik ze uitvoerig getest en ze werken echt prima! Zelfs vlekken in kinderkleding gaan eruit. De was wordt mooi schoon. Ja, ik ben erg enthousiast!

Werfzeep Cacao Swirl

Chocolade Swirl Zeep van Werfzeep

Een biologische zeep voor de chocolade liefhebber! De zeep bestaat uit verzeepte cacaoboter, verzeepte sheabutter, macadamiaolie en pure chocolade. Een puur natuur product waar geen extra parfum aan toegevoegd is en toch heerlijk (maar niet overheersend) naar chocolade ruikt. Deze zeep droogt mijn huid niet uit onder de douche, wat erg fijn is!
Haarzeep

Shampoo Zeep van Werfzeep

Je haar wassen met zeep? Yup, met de shampoo van Werfzeep kan dat! Deze shampoo wast je haar op milde wijze. Neem-, avocado- en castorolie houden je hoofdhuid gezond en bij gebrek aan synthetische gladmakers krijgt je haar het natuurlijke volume terug. Deze haarzeep geurt naar de combinatie van neemolie, eucalyptus, lavendel en wortel- en korianderzaad. Honing maakt je haar lekker zacht.

Ik heb deze shampoo nu een aantal keer gebruikt en mijn haar moet (zoals ik eigenlijk al verwachtte) nog wel wat wennen aan dit product. Mijn haar voelt wat stroef en toch wat vettig aan na gebruik. Dit is een normale reactie, want je haar moet wennen aan deze nieuwe manier van wassen. Ook blijkt dat het veroorzaakt kan worden door het harde kraanwater wat wij hier in Nederland hebben. Kalkresten blijven hierdoor achter op je haar en hoofdhuid. Je kunt dit eenvoudig wegspoelen door je haar te na te spoelen met appelciderazijn. Dit heb ik nog niet geprobeerd, ga ik nog wel doen. Ik ben namelijk wel benieuwd hoe deze shampoo bevalt nadat ik het langere tijd gebruikt heb. Wat ik wél merk: Meer grip en volume in het haar en dat vind ik erg fijn! Ook reageert mijn hoofdhuid prima op deze zeep, wat uiteraard ook erg prettig is. Zal ik over een week of 6 nog een update geven hoe deze shampoo bevalt?

Mocht je een echte zeepliefhebber zijn, van mooie natuurlijke en  handgemaakte producten houden en wil je graag afval besparen? Dan ben je bij De Zeepshop aan het juiste adres!

Voor meer informatie en prijzen van de fullsize producten verwijs ik je graag door naar de website van De Zeepshop!

Gebruik jij wel eens zeep en/of zeepnoten?

Dit betreft een artikel waarvan ik de producten opgestuurd heb gekregen ter review.

Volg je mij al via Bloglovin, Instagram, Facebook en/of Twitter?

You Might Also Like...

8 Comments

 • Galina
  28 maart 2016 at 10:38

  Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar je ervaring met de haarzeep over een tijdje. Ik heb namelijk mijn haar ook geprobeerd te wassen met zeep, maar werd er echt ongelukkig van. Vraag me af of het dan een kwestie van volhouden is of dat het toch echt aan mijn haartype ligt. Dus hoop dat je nog een update schrijft 🙂

 • Evelien
  28 maart 2016 at 11:49

  Wat een leuke en aparte producten. Die wasnoten zien er geinig uit, fijn dat ze ook goed werken! De shampoo zou niets voor mij zijn, maar de Chocolade Swirl zeep wel! Hmmmm ♥

 • Kim
  28 maart 2016 at 11:50

  Wauw wat een mooie (en interessante) producten! Ik was mijn haar nu sinds oktober met een natuurlijke shampoo en dat bevalt heel goed. Ik ben ook erg benieuwd naar deze producten 🙂

 • Debbie
  28 maart 2016 at 14:53

  Leuke review! Ik hou enorm van zeep. Alleen niet voor mijn haren, dat heb ik in het verleden wel gebruikt (lush) maar liever gewoon om me mee te wassen :-))

 • Saskia
  28 maart 2016 at 15:35

  Wat een toffe producten zijn dit! Leuk om te zien.

 • Roos
  28 maart 2016 at 16:22

  Graag een update over een paar weken :-). Ik heb mijn haar ook langere periode gewassen met haarzeep van Chagrin Valley en naspoelen met appelciderazijn. Het plakkerige en vette haar gevoel ging bij mij niet over helaas dus ik ben ermee gestopt. Erg jammer want het spreekt mij enorm aan. Wasnoten vind ik ook super. Leuke review!

 • jeapiebel
  28 maart 2016 at 19:11

  Handmade producten heeft toch iets authentiek. Ik snap wel dat je er een zwak voor hebt. Ik laat mij ook vaak verleiden hierdoor. Leuk om zeepnoten te mogen zien vandaag. Ik heb er veel en vaak over gehoord. Bijzonder is dit! Mooie producten.

 • Bertine
  28 maart 2016 at 20:50

  shampoo zeep zou ik ook wel eens willen proberen!

Leave a Reply