online boodschappen doen
Duurzame lifestyle

Online boodschappen doen, kan dit ook duurzaam?

Online boodschappen doen is enorm populair. 1 op de 6 huishoudens geeft aan al regelmatig te bestellen bij een online supermarkt, zo blijkt uit onderzoek van GFK. Er zitten dan ook een aantal belangrijke voordelen. Denk aan tijdbesparing en gemak. Online bestellen kan vaak in 10 minuutjes, wat enorm veel tijd scheelt. Daarnaast hoef je niet meer te sjouwen met de zware boodschappen: de bezorger brengt het allemaal bij jou tot in de keuken.

Is online boodschappen doen duurzaam?

Maar in hoeverre houden online supermarkten rekening met het milieu? In deze blog van Boodschappenspot – de online supermart vergelijker – bespreken we 2 belangrijke supermarkten die iets bij wil dragen aan een betere wereld. Picnic is een supermarkt die op een bijzonder duurzame manier de boodschappen bezorgt. Ekoplaza is een supermarkt die vooral bezig is met een biologisch en duurzaam assortiment.

Picnic

Picnic is de nieuwe, hippe, 100% online supermarkt. Zij startte met het bezorgen van boodschappen in 2015 in Amersfoort. Inmiddels is het bedrijf actief in meerdere grote steden waaronder Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de supermarkt.

 • Picnic werkt met speciaal ontwikkelde elektrische bezorgwagentjes. Op die manier wil Picnic de CO2 uitstoot van auto’s die van en naar fysieke supermarkten rijden terugdringen
 • Zij werken met vaste efficiënte bezorgrondjes. Op die manier kan het bedrijf met minimale inspanningen bij heel veel mensen de boodschappen bezorgen
 • Fysieke supermarkten moeten veel producten weggooien omdat ze over de datum zijn. Picnic koopt alleen de producten in die ook daadwerkelijk besteld zijn. Op die manier gaat het bedrijf heel actief voedselverspilling tegen.

Bestelvoorwaarden Picnic

 • Minimum bestelbedrag: €25
 • Bezorgkosten: Geen
 • Pick-up kosten: Niet mogelijk

Ekoplaza

Bij Picnic zien we dat vooral de werkwijze heel duurzaam is. Zoek jij een online supermarkt met een verantwoord productaanbod? Dan is Ekoplaza een geschikte aanbieder. Ekoplaza staat namelijk voor biologisch, en is uitgeroepen tot de meest duurzame supermarkt van Nederland. In de webwinkel vind je dan ook alleen eerlijke producten, die op een verantwoorde manier tot stand zijn gekomen.

 • In de Ekoplaza webwinkel vind je producten zonder onnodige toevoegingen en e-nummers. Eten zoals het bedoeld is
 • Ekoplaza wil biologisch eten bereikbaar maken voor iedereen. Door rechtstreeks in te kopen bij duurzame boeren en producenten blijven de bio-boodschappen betaalbaar
 • Daarnaast heeft Ekoplaza allerlei maatregelen getroffen om bij te dragen aan een betere wereld. Denk aan de introductie van duurzame & composteerbare verpakkingen met zo min mogelijk plastic

Bestelvoorwaarden Ekoplaza

 • Minimum bestelbedrag: €60
 • Bezorgkosten: Vanaf €2,50
 • Pick-up kosten: Gratis

Bestel jij wel eens je boodschappen online?

Meer lezen:
Geld besparen op je boodschappen
Een duurzaam interieur
Tips voor duurzaam kleding kopen

You Might Also Like...

5 Comments

 • Mariëlle
  31 januari 2018 at 12:56

  Ik bestel wel online bij Ekoplaza, maar ga de bestelling altijd ophalen in de winkel. Ik kom namelijk nooit aan de orderwaarde haha 😛

 • Sara | MevrouwMiauw
  31 januari 2018 at 22:27

  Ik heb serieus nog nooit boodschappen besteld. Ik vind het zo veel fijner om een rondje door de supermarkt te lopen. Om te bekijken wat er allemaal ligt en om dingen te zien.

 • Greenblush
  4 februari 2018 at 14:00

  Ik doe het ook niet alle weken, maar ik moet zeggen dat ik echt een uitkomst vond toen mijn kinderen nog niet naar school gingen. Om half 7 ’s avonds na werktijd met twee kinderen op de fiets boodschappen doen is namelijk echt geen pretje kan ik je vertellen 🙂 Omdat wij geen auto hebben, maar wel met 4 personen zijn, kan je gewoon niet zo veel meenemen. Nu vind ik het vooral met verjaardagen en feestdagen echt wel heel handig om online boodschappen te bestellen.

 • Greenblush
  4 februari 2018 at 14:01

  Dat kan natuurlijk ook 🙂

 • Fanne
  13 oktober 2021 at 15:55

  Hoi!
  Ik kwam je artikel tegen toen ik zocht naar duurzame mogelijkheden voor boodschappen bestellen. Ik heb ook nog een andere goede aanvulling voor je lijstje gevonden: Hofweb https://www.hofweb.nl/. Ik heb er zelf al een aantal keer besteld inmiddels en ben er zeer tevreden mee. Ze halen zoveel mogelijk producten uit Nederland, van biologische boeren. En ze halen alleen van het land wat er besteld is, daardoor is er minder verspilling.
  Naast de biologische Nederlandse producten kun je er ook al je andere biologische boodschappen bestellen.
  Groetjes Fanne

Leave a Reply