Green beauty Review

Natuurlijke, handgemaakte verzorgingsproducten van Lekker In Een Potje

lekker in een potje

 

Ik heb zo nu en dan mijn buien, dat ik bijvoorbeeld op een druiligere zaterdagmiddag in de keuken sta om mijn eigen verzorgingsproducten te creëren. Het is heerlijk om te doen! Ik pak er dan mijn megapot sheabutter bij, een pot kokosolie, enkele etherische oliën en ik ga er mee aan de slag. Beetje in pannetjes roeren… het is ontspannend, je kunt er mooi je creativiteit in kwijt en het geeft voldoening.

Soms geef ik een homemade lippenbalsem aan mijn schoonmoeder, of een bruisbal aan een vriendin. Het zijn kleine cadeautjes, maar ze zijn er super blij mee. Hoe te gek is het trouwens als je gewoon met je zelf gecreëerde spulletjes op markten en braderieën staat en ze verkoopt via Etsy? Dewi van Lekker in een potje doet dat en ik mocht van haar 3 producten testen.

Handgemaakte producten, ik kan het altijd wel waarderen! Lekker in een potje heeft een hele verzorgingslijn ontwikkeld die 100% natuurlijk en vegan is. De producten zitten in een glazen pot, maar ze zijn ook in een sample size variant verkrijgbaar, zoals deze schattige blikjes die ik ontvangen heb. Hoe cute!

Ik heb een Rosemary Damaged Hair Mask, een Grapefruit & Coconut Body Butter én 0 Calories Choclate Facial Mask getest.

Lekker in een potje: Rosemary Damaged Hair Mask

lekkerineenpotje2

Een haarmasker op basis van biologische kokosolie, rozemarijn olie en vitamine E en liefde. Meer zit er niet in! Kokosolie is een fijn en multifunctioneel product, omdat je het voor je hele lichaam gebruiken kunt en dus ook voor je haar. Je kunt kokosolie voor de haarpunten gebruiken, het maakt je haar super zacht en glanzend. Je gebruikt het haarmasker overigens door éérst het masker aan te brengen in nat haar, 10 min in te laten trekken en vervolgens te wassen met shampoo. Goed wassen en uitspoelen, want kokosolie is natuurlijk vet 🙂

Daarnaast gebruik dit product ook graag op de hoofdhuid. Mijn zoon heeft bijvoorbeeld snel last van berg op zijn hoofd, en door voorzichtig te masseren met een beetje kokosolie, een paar uur  in te laten trekken en vervolgens te wassen met shampoo zijn we er weer vanaf gekomen. Het werkt supergoed! Rozemarijn ruikt heerlijk vind ik, lekker kruidig en je voelt gewoon direct dat het wat voor je hoofdhuid doen. Rozemarijn werkt goed op de doorbloeding van de hoofdhuid, het gaat roos en haaruitval tegen. Maar goed, bij berg werkt het dus ook uitstekend! #Tip

Lekker in een potje: Grapefruit & Coconut Body Butter

lekkerineenpotje3

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ik HOU van grapefruit! Citrusgeuren maken mij happy, vrolijk en energiek en het geeft me zo’n boost! De body butter bestaat louter uit kokosolie en grapefruit olie en vitamine E. Een eenvoudig en clean ingrediëntenlijst, maar daardoor zeker niet minder werkzaam! Ik gebruik dit product graag bij droge, schrale plekjes. Bij droge handen, knieën en ellebogen is dit product ideaal. Voor grotere oppervlakten vind ik de body butter minder geschikt, het is namelijk geen ‘fluffy’ of romige butter. Het trekt goed in, laat een verzorgde en zachte huid achter en de geur is heerlijk!

Lekker in een potje: 0 Calories Chocolate Facial Mask

lekkerineenpotje4

Het laatste product is een gezichtsmasker op basis van kokosolie en cacaopoeder. En wow, het ruikt echt onmiskenbaar naar chocola! Nou heb ik wel vaker chocolade maskers gebruikt, maar dat is toch heel anders dan dit product. De cacao geeft je huid een fijne oppepper. Zo is het goed voor de bloedtoevoer en het repareert de huidcellen.

Kokosolie is verzorgend, waardoor dit masker ideaal is voor de droge huid. Nu de najaar er weer aankomt is dat natuurlijk wel fijn voor onze huidjes die het de komende maanden zwaar te verduren krijgen. Helaas, helaas is dit product uit haar Etsy shop gehaald, om ruimte te maken voor een nieuw product. Dat kan altijd voorkomen natuurlijk, maar jammer genoeg betekent dat wel dat dit product niet meer te bestellen is.

De producten van Lekker in een Potje zijn fijn en zeker aan te raden wanneer je er zeker van wilt zijn dat er geen ‘rommel’ in je verzorgingsproducten zit. Ook zijn de potjes erg leuk om cadeau te geven! Voor één sample blikje betaal je €4,95 en drie blikjes kosten €12,50.

Hou er wél rekening mee dat kokosolie vloeibaar wordt bij 25 graden Celsius. Daar heb je gedurende de winter geen last van, maar tijdens de zomermaanden betekent dit dat je blikjes voorzichtig open moet maken. Het zou zonde zijn als alles eruit loopt omdat het vloeibaar geworden is. Maakt voor de werking verder niet uit, maar just a warning!

De producten van Lekker in een Potje zijn ongeveer 12 maanden houdbaar.

Wil je weten wat Dewi nog meer voor mooie producten verkoopt? Neem dan snel een kijkje in haar Etsy shop!

Disclaimer: dit betreft een review waarvan de producten door een bedrijf zijn opgestuurd.

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

  • Beau
    21 oktober 2015 at 16:10

    Wat leuk, ik ga direct even kijken op Etsy. Ik ben wel benieuwd naar de houdbaarheid van deze producten?

  • Greenblush
    21 oktober 2015 at 20:43

    Goede vraag, want dat staat op de samples niet aangegeven (ik neem aan op de grote verpakkingen wel). Nou zag ik al op instagram dat het dus een jaar is. En dat klopt wel, kokosolie kun je ook lang bewaren en aangezien er geen water in zit, maakt dat ook dat het niet snel zal bederven 🙂 Ik zal de houdbaarheid in de tekst aanpassen, thanks!

Leave a Reply