Green beauty Review

Review Ringana Proefpakket van Nature’s Best Cosmetics

ringana3

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik voor het eerst van de verse producten van Ringana hoorde. Het wekte meteen mijn interesse, alleen was het er nog niet van gekomen om iets van dit merk te bestellen. Totdat ik laatst via Instagram een actie voorbij zag komen: Je kan namelijk nu een proefsetje mét 20% korting bestellen bij Nature’s Best Cosmetics! Ik aarzelde geen moment en besloot meteen een proefpakket te bestellen.

Dit Ringana proefpakket bestaat uit 7 mini verzorgingsproducten voor het gezicht en het lichaam. Het is ideaal om mee te nemen wanneer je op vakantie gaat! Maar ook wanneer je interesse hebt in de Ringana producten en je twijfelt nog of het wel wat voor je is (zoals in mijn geval). Zo kun je een mooie laagdrempelige manier de producten uitproberen.

Het RIngana proefpakket bestaat uit reinigingsmelk, gezichtslotion, gezichtsconcentraat, bodymilk, handbalsem, voetbalsem en tandolie. Ik zal ze allemaal kort even toelichten.

ringana2

Ringana reinigingsmelk

De reinigingsmelk bevat plantenextracten zoals gingko-, calendula- en honing-klaver concentraat., rozenwater, sesam- en jojoba olie. Ik gebruik dit product ’s ochtends en ’s avonds op een wattenschijfje. De Ringana Reinigingsmelk reinigt mild en effectief en is zeepvrij. Het werkt ook prima om je oogmake-up te verwijderen. Mijn huid reageert goed op dit product; het is mild en reinigt goed zonder mijn huid uit te drogen.

Ringana Gezichtslotion S

Afhankelijk van je huidtype krijg je een setje met producten wat specifiek bedoeld is voor jouw huid. Ik heb een normaal/gecombineerde huid, wat betekent dat ik qua lotion Ringana Gezichtslotion S voor mijn huid geschikt is. De Ringana gezichtslotion S gebruik je ook op een watje en haal je over je gezicht om de laatste restjes vuil te verwijderen en als voorbereiding op de verzorging erna. De gezichtslotion voelt lekker fris aan op mijn huid. Het bevat onder andere gingko-, jojoba-, calendula- en honing-klaver concentraat. Ingrediënt die mild en verzorgend zijn voor je huid!

RIngana Hydroserum

Dit flesje is en stuk kleiner dan de overige producten, maar ik snap het ook wel, want de prijs van dit product ligt een stuk hoger dan de andere producten. Ringana Hydroserum voorziet je huid van vocht en verzorgt haar eveneens. Het bevat onder andere aloë vera, karwijzaadolie, Q10 en hyaluronzuur. Ik gebruik de hydroserum onder een dagcrème, maar ook wel los daarvan. Een fijn product, want mijn huid is niet droog, maar wel vochtarm. Dit hydroserum vult mooi het vochttekort aan, waardoor mijn huid er nu al beter uitziet!

De gezichtsverzorgingsproducten van Ringana bevallen mij goed. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen hoe deze producten op de lange termijn bevallen (want daar gebruik ik ze te kort voor), maar ik heb het idee dat mijn huid er frisser en stralender uitziet. Het helpt goed onzuiverheden tegen te gaan.  en het hydroserum zorgt voor een mooie, stralende huid. Ik ben absoluut benieuwd naar de fullsize producten hiervan!

review ringana

Ringana Hand- en nagelbalsem

Deze hand- en nagelbalsem bevat wel meer dan 25 werkzame stoffen uit de natuur en dat voel je direct wanneer je de balsem op je handen aanbrengt! De hand- en nagelbalsem voedt je handen, maakt ze zacht en trekt ook snel in zonder een vettig laagje achter te laten. Tevens is dit product verzorgend voor je nagels. Ik vind hem erg fijn!

Ringana Voetbalsem

Een weldaad voor vermoeide voeten: Ringana voetbalsem is heerlijk verzorgend met een super fijne en niet overheersende muntgeur. Het bevat onder andere sesam-,  jojoba-, macadamia- en druivenpitolie en plantextracten zoals tea tree, menthol, kamfer en paardenkastanje. De plantextracten werken antiseptisch en zijn goed voor de doorbloeding. Ook dit product verzorgt de huid erg goed en trekt snel in zonder een vettig laagje achter te laten. Ik ben enthousiast!

Ringana Tandolie

Een grappig en originee product, want tandolie is iets wat ik nog niet eerder geprobeerd heb. De tandolie is antibacterieel, helpt tandcariës te voorkomen en bevat onder andere sesamolie, menthol, pepermunt en kurkuma. Het mooie aan kurkuma is dat het bekend staat dat het je tanden wat witter maakt, op een milde wijze. Het lijkt er inderdaad op dat mijn tanden wat lichter geworden zijn, er is minder tandaanslag te zien. Erg prettig! Toegegeven: het product is wat wennen, want het is echt een olie. Het smaakt ook naar olie, met een subtiele munt smaak er doorheen. Het is redelijk vloeibaar, iets om rekening mee te houden dus. Toch vind ik dit product als afwisseling erg fijn!

Ringana Bodylotion

Een fijne bodylotion die geweldig werkt voor de droge huid. Ik gebruik deze vooral voor mijn onderbenen, daar mijn huid daar een stuk droger is vergeleken met de rest van mijn lichaam. De bodylotion trekt snel in en smeert prettig uit. Het heeft een neutrale geur. Het bevat onder andere jojoba-, macadamia-, avocado olie, sheabutter en aloë vera. Mijn huid voelt door deze fijne, verzorgende ingrediënten zacht en soepel aan.

ringana3

Ja, ik ben erg tevreden over de Ringana verzorgingsproducten! Het smaakt naar meer en wil zeker de fullsize varianten ook gebruiken. Het enige wat ik in dit setje mis is een shampoo en een douchegel.  Zeker wanneer je op vakantie gaat zou dat toch helemaal mooi zijn 🙂 Overigens is dit via de webshop wel (in fullsize formaat) te verkrijgen.  Ben je ook benieuwd geworden naar de producten van Ringana? Ik bestelde dit setje voor €15,99 via Nature’s Best Cosmetics.

Over Ringana

Ringana is een Oostenrijkse bedrijf met ruim 18 jaar ervaring op het gebied van ontwikkeling van verse, biologische en gezonde producten. Zo hebben ze verzorgingsproducten, maar ook gezondheidsproducten zoals vitaminepreparaten in het assortiment.

 Ringana staat voor natuurlijk, ethiek, duurzaamheid en vers. Puur natuur en dierproefvrij. Nog niet eerder is een Europese firma erin geslaagd VERSE natuurlijke en biologische producten te ontwikkelen zoals Ringana. Daarmee zijn ze uniek en marktleider op dat gebied.

Ringana gebruikt geen onnodige kleur- en smaak- en synthetische stoffen, geen conserveringsmiddelen en andere opvulstoffen en gifstoffen in haar producten. Alle producten zijn 100% natuurlijk en smaken en ruiken naar het beste wat de natuur te bieden heeft.

Producten die direct uit de natuur komen zijn beperkt houdbaar. Ze zijn niet bedoeld om twee of drie jaar op de plank te liggen en om die reden biedt Ringana haar producten direct aan de klant aan. Ze distribueren niet aan winkels.

Doordat Ringana producten direct aan de klant geleverd worden, is het mogelijk om Ringana Distributeur te worden. Mocht je hier interesse in hebben, kun je vrijblijvend contact opnemen met Tamara van Nature’s Best Cosmetics.

Ben jij al bekend met de producten van Ringana?

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Natasja
  18 juli 2015 at 13:39

  Wat klinkt dit goed zeg, je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

 • Tamara
  18 juli 2015 at 14:19

  Hey Marieke! Wat een ontzettend leuke review. Ik zal deze dan ook zo snel mogelijk op onze website plaatsen met vermelding uiteraard. Liefs Tamara

 • Greenblush
  20 juli 2015 at 15:50

  Dankjewel Tamara!

 • Greenblush
  20 juli 2015 at 15:51

  Ik ben zelf ook ontzettend nieuwsgierig geworden naar de andere producten van dit merk! 🙂

Leave a Reply