Green beauty

Tips om eenvoudig wat extra geld te verdienen

 

Ik ben in de luxe positie dat ik werk doe wat ik geweldig vind. Ik kan mijn dagen grotendeels besteden zoals ik het zelf wil. Met mooi weer kan ik naar het strand. En ik kan veel tijd en aandacht aan onze kinderen besteden. Mocht één van onze kinderen de griep krijgen bijvoorbeeld, dan heb ik geen stress om snel iets qua werk en oppas te regelen. Dat was voorheen wel anders, toen ik nog in loondienst was. Zelfstandig ondernemer zijn heeft flink wat voordelen dus!

Maar eerlijk is eerlijk, het is uiteraard niet alleen maar goud wat er blinkt. Want toen ik met Teenz Skin Store begon, heb ik uiteraard wel eerst moeten investeren. Tijd, maar ook geld natuurlijk. En alhoewel het echt niet om wereldschokkende bedragen gaat hoor,  hoef je er in ieder geval niet op te rekenen dat het geld meteen binnenloopt. Nope, ging dat maar zo makkelijk! Het kost tijd, focus en energie om een bedrijf succesvol te maken. En dat betekent onder andere ook dat een groot deel wat binnenkomt, meteen weer uitgegeven wordt om je bedrijf te laten groeien.

Nou had ik natuurlijk mijn baan in loondienst kunnen behouden. Vanwege diverse redenen heb ik destijds besloten om dat niet te doen en dus gewoon ontslag te nemen. En natuurlijk, de eerste paar maanden heb ik ook wel eens gedacht: ‘oh shit, was dat wel zo verstandig?‘ Nee, misschien niet. Toch heb ik er geen spijt van. Want inmiddels ben ik er namelijk financieel op vooruit gegaan! Hoe ik dat gedaan heb? Ik zal je uitleggen hoe. Het zijn nog leuke dingen om te doen ook! Overigens kun je deze tips ook prima toepassen wanneer je student bent, maar ook in het geval  je wel ‘gewoon’ in loondienst bent. Zie het als een leuk extraatje!

1. Ik werk regelmatig als mysteryshopper.

En dat is zó leuk om te doen! Ik heb me bij diverse bureaus ingeschreven en ik doe inmiddels meerdere opdrachten per week. Ok, toegegeven, Mystery Shoppen an sich betaalt niet heel veel. Maar ik probeer het zo in te plannen dat ik meerdere opdrachten in één stad/dorp heb. Op deze manier kan het wel aardig oplopen én kost het niet zoveel reistijd. Ik mag natuurlijk geen namen noemen van winkels die ik bezocht heb, maar laten we het er maar op houden dat ik bij een hip Amerikaans mode label ben geweest, dat ik bij lingeriewinkels, pizzeria’s, boekenwinkels mocht shoppen en last but not least: ik mocht laatst mystery shoppen bij één van mijn favoriete cosmetica merken. Zucht… zo vervelend om te doen! 😉

2, Ik werk regelmatig als marktonderzoek respondent.

En dit betaalt dus behoorlijk goed! Het werkt zo: een opdrachtgever (bijvoorbeeld een bekend wasmiddel fabrikant, ik noem maar iets geks), huurt een marktonderzoek bureau in (waar ik dus bij ingeschreven sta) om een onderzoek te doen onder consumenten. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je gedurende 1 a 2 uur geïnterviewd wordt waarbij ze om je mening vragen. Dit gebeurt overigens geheel anoniem. Vaak levert een uurtje ‘werk’ 40-50 euro vergoeding op. Wanneer je ondernemer bent, kun je ook uitgenodigd worden voor een speciaal ondernemers marktonderzoek. En dan zijn de vergoedingen nóg hoger. Dit kan oplopen tot zo’n 100 euro per uur. Het gebeurt wel eens dat ik 3 onderzoeken per week heb. Toch lekker snel verdiend!

3. Ik verkoop tweedehands boeken via Bol.com

Hier ben ik mee begonnen doordat ik zóveel boeken had, het werd me gewoon teveel! Veel boeken waarvan ik dacht: “Wat moet ik er eigenlijk mee?” Je kunt natuurlijk boeken weggeven of naar de kringloop brengen. Helemaal prima. Maar je kunt ze dus ook heel makkelijk verkopen via bol.com en dan levert het je nog wat op ook. Het systeem werkt erg prettig vind ik. Gemiddeld verkoop ik 2 boeken per week. Niet iets waar je rijk van wordt, maar het is relatief weinig werk en het levert toch weer een paar tientjes per maand extra op!

4. Ik verkoop dingen via Marktplaats

Tja, op zich een open deur, want dit doen zoveel mensen. In die zin is het niet zo verrassend. Maar het grappige is: je kunt de gekste dingen op marktplaats zetten: 9 van de 10 keer verkoopt het ook nog! Wil je dus ergens vanaf? Zet het gewoon op marktplaats! Het enige jammer is dat mensen wel eens mailen dat ze iets willen hebben, maar vervolgens hoor je nooit meer wat van ze. Het levert in die zin wat meer gedoe op dan bol.com, maar in de meeste gevallen verkoop ik het product alsnog weer aan iemand anders.

5. Ik sta wel eens met mijn massagestoel op markten en festivals

Wat veel mensen in mijn persoonlijke omgeving wel weten (maar jullie nog niet :-p), is dat ik in het verleden een aantal massagecursussen gevolgd heb. Ik heb zelfs nog een tijdje als assistent-docent gewerkt. Stoelmassage is hetgeen wat ik het meeste toepas. Dit is voornamelijk omdat ik geen praktijk aan huis heb. Ik zou graag willen, maar ik heb geen kamer over. Anyway, een massagestoel is natuurlijk wel zo makkelijk omdat klanten hun kleren aan mogen houden. En het is ook altijd geweldig om dit tijdens festivals te doen! Iedereen is blij en happy. Leuk detail: jaarlijks wordt er een festival bij ons in het dorp georganiseerd (a.s. zondag is het weer zover, yay!) en er zijn gewoon mensen die jaarlijks mijn stand bezoeken voor een stoelmassage, zo leuk! Die weten gewoon dat ik er ben 🙂

6. Ik help anderen wel eens met hun website.

Ik zal niet zeggen dat ik een expert ben, maar inmiddels weet ik vanwege mijn blog en webshop waarschijnlijk iets meer hoe websites in elkaar steken dan een gemiddeld persoon. Ik word daarom door kennissen/vrienden/familie wel eens gevraagd om te helpen een website te bouwen. Niet zo zeer qua design, maar meer wat betreft content, zoekmachineoptimalisatie en indeling (gebruiksvriendelijkheid). Ontzettend leuk om te doen en hier zou ik me nog wel verder in willen bekwamen. Denk bijvoorbeeld aan codering, maar ook het grafische aspect vind ik erg interessant. Sinds kort doe ik ook wel eens betaalde opdrachten via bepaalde freelance sites. Dan kun je een tekst vertalen van het Nederlands naar Engels bijvoorbeeld.

7. Geld verdienen middels mijn blog.

Ok, dit echt echt nauwelijks noemenswaardig, want het is nog heel weinig: er komt (een beetje) geld binnen via mijn blog door middel van advertenties en affiliate marketing. Maar dit is nog echt minimaal. Mocht je willen meer willen weten hoe je geld kunt verdienen met je blog, dan verwijs ik je graag door naar Blogaholic. Laura geeft echt super handige tips, waar je veel aan hebt!

Dit zijn een aantal manieren die ik persoonlijk graag gebruik om wat extra geld te verdienen. Tuurlijk, schat hemeltje rijk zul je er niet van worden, maar het kan je echt honderden euro’s (of meer) per maand opleveren. En dat is altijd mooi meegenomen… toch?

Weet jij nog leuke tips om wat extra geld te verdienen? Laat het me weten in de comments, ik ben benieuwd 🙂

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply