girlboss sophia amoruso
Duurzame lifestyle Review

Girlboss – Sophia Amoruso (CEO NastyGal) review

Laatst heb ik het boek Girlboss van Sophia Amoruso gelezen. Sophia is de oprichtster, eigenaar en creatief directeur van Nasty Gal, een zeer succesvolle online fashion shop wat zich gespecialiseerd heeft in vintage kleding. In Girlboss omschrijft ze hoe zij succesvol is geworden in haar carrière. 

Girlboss van Sophia Amoruso

Ik weet niet meer wanneer ik voor het eerst van Girlboss hoorde, maar het boek sprak me direct aan. Sophia is namelijk totaal niet standaard. Sterker nog, ze heeft een lange weg afgelegd. Geen opleiding, ze is in haar jeugd gediagnosticeerd met ADD, ze had vroeger allerlei rotbaantjes waar ze altijd ontslagen werd. Ze had nooit geld waardoor ze in afvalbakken moest graaien aan om eten te komen én ze pleegde diefstal totdat ze een keer opgepakt werd. Haar eerst verkochte item wat ze online verkocht had was een gestolen boek. Toch is Sophia inmiddels op 30 jarige leeftijd de CEO van Nasty Gal, een zeer succesvolle online fashion shop dat inmiddels méér dan 100 miljoen dollar waard is en waar ze 350(!!) werknemers in dienst heeft. Daarbij heeft ze ook nog eens miljoenen fans op facebook en instagram. Holy moly, ik vind dat echt indrukwekkend! Hoe heeft ze dat toch voor elkaar gekregen?

Nasty Gal

Nasty Gal is begonnen op Ebay. Sophia zocht vintage kleding bij elkaar die ze kocht bij kringloopwinkels. Vervolgens pimpte ze de kleding op, zette het op de foto (ze was haar eigen model) en plaatste ze het op ebay.

In het begin deed ze alles zelf, zonder ook maar enig verstand van ondernemerschap te hebben. Toch had haar aanpak succes, want Sophia bleek oog voor detail en stijl te hebben. Zodoende veranderde al haar spullen in musthave items. Ze kreeg zo veel volgers en fans en bouwde een klantenkring op. Dit zonder enige financiële middelen of investering.

Een deel van haar verkochtte kleding gebruikte ze voor haar eigen levensonderhoud. Het overgrote deel investeerde ze weer om meer kleding te kopen zodat ze dat weer kon verkopen. Ze was daar 24/7 mee bezig en zelf liep ze grotendeels in joggingbroeken rond. In feite is het enige wat ze deed is veel aandacht te besteden aan alle details zodat het er allemaal tiptop uitzag.

Nu, anno 2015, is Nasty Gal de snelstgroeiende retailer in de VS, toch is het succes haar niet komen aanwaaien. Nope Sophia werkte (en werkt) er gewoon keihard voor. Met #girlboss legt ze uit dat iedereen ver kan komen, ook door (juist!) aardig te zijn en no matter what jouw achtergrond is. Ik vind dat ontzettend inspirerend en heb het boek daarom in één adem uitgelezen. #Girlboss is van begin tot eind boeiend, er staan interessante achtergrond verhalen in en nuttige tips. Sophia’s aanpak is nuchter, praktisch en creatief tegelijkertijd. Ik denk dat veel vrouwen zich met haar kunnen identificeren, zeker wanneer je een droom hebt wat je dolgraag wilt bereiken. Een echte aanrader wat mij betreft!

Girlboss is voor €16,99 te koop bij Bol.com

 

You Might Also Like...

2 Comments

  • Beau
    5 augustus 2015 at 15:55

    Mooi succes verhaal van deze dame

  • Greenblush
    8 augustus 2015 at 17:05

    Jaaa, bijzonder inspirerend. Motiverend ook! 🙂

Leave a Reply