Tasty Skincare cactusvijgolie
Green beauty Review

Tasty Skincare Cactusvijgolie review – Eetbare gezichtsverzorging

Enkele weken geleden werd ik door SoloBioMooi uitgenodigd voor een bloggers bijeenkomst, wat in samenwerking met Tasty Skincare georganiseerd werd. Wij maakten kennis met Anouk, de bedenkster en creatief brein achter Tasty Skincare en we mochten al haar producten testen én proeven!

Tasty Skincare – Eetbare cosmetica

Tasty Skincare gelooft niet in het verbeteren van de natuur. Want iets wat ‘van nature’ al zo krachtig is hoef je niet te versterken. Je kunt die kracht natuurlijk wel gebruiken. En voor het juiste gebruik heb je kennis nodig. Dus geloven we wel in kennis over de natuur om zo te komen tot een pure, eerlijke, 100% biologische en eetbare huidverzorgingslijn. Pure natuurlijke kracht gemaakt door de natuur … speciaal voor jou … in een flesje.

Wat Tasty Skincare zo bijzonder maakt is dat al hun producten op basis van natuurlijke oliën zijn. Zo hebben ze pure cactusvijgolie en arganolie, maar ook blends in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan arganolie met borageolie, rozenbottelolie en amandelolie. Deze blends kun je herkennen aan de + en ++ die vermeld staan op de verpakking.

Bij Tasty Skincare vinden ze dat wat je op je huid en in je haar smeert, je ook zou moeten kunnen eten. Want uiteindelijk komt dit ook in je lichaam terecht. De producten zijn daarom ook nog eens eetbaar! 

tasty skincare cactusvijgolie

Cactusvijgolie? Wat is het precies?

Cactusvijgolie (in het Engels Prickly Pear genoemd) bevat grote hoeveelheden tocopherol (oftewel: vitamine E), vetzuren (tot wel 65% linolzuur) en sterolen (bijna 80% betasitosterol). Vitamine E wordt gezien als een zeer krachtige natuurlijke antioxidant (wat huidveroudering voorkomt) en cactusvijgolie bevat ongeveer 1000mg per kilogram. Dat is veel meer dan bijvoorbeeld arganolie, die óók bekend staat om z’n relatief grote percentage vitamine E, echter bevat cactusvijgolie zo’n beetje dubbele hoeveelheid aan vitamine E.

Voor de productie van één liter cactusvijolie heb je 1000(!) kilo cactusvijgen nodig. Het is daarom de meest kostbare olie ter wereld met een prijs van -jawel- zo’n 1000 euro per liter! Waar arganolie het vloeibare goud wordt genoemd, kun je cactusvijgolie gerust het vloeibare platinum noemen.

Cactusvijgolie is geschikt voor alle huidtypen en heeft, net als arganolie, vele toepassingen:

  • het vermindert rimpels, ze worden minder diep
  • het ondersteunt het herstellende vermogen van je huid
  • het verhoogt de elasticiteit van je huid
  • het vervaagt littekens
  • het hydrateert de huid
  • is tevens voor de verzorging van je haar en nagels geschikt.

Tasty Skincare Cactusvijgolie € 35,95, 15 ml

Allereerst, wat mij opvalt, is dat de verpakking er ontzettend mooi en chic uitziet. Ik vind het glazen flesje werkelijk prachtig! Het heeft een handige dop, met één á twee pompjes heb je al de juiste hoeveelheid voor je gehele gezicht. Hierdoor is de olie zuinig in gebruik. Wat ik overigens een geweldig pluspunt vind, is dat de olie nagenoeg geurloos is! Arganolie bijvoorbeeld heeft best een sterke nootachtige geur. Als je daar niet zo van houdt dan zul je dit product wél goed kunnen waarderen.

Tasty Skincare cactusvijgolie

Mijn ervaring

Je kunt de cactusvijgolie als serum gebruiken, onder je dag- of nachtcrème. Ik gebruik hem vaak ook los, dus zonder dag- of nachtcrème. De olie trekt super snel in en laat geen vettig laagje achter, wat ik erg prettig vind. De olie voelt fijn aan op mijn huid, het maakt mijn huid zacht en verzorgt haar goed. Mijn huid ziet er glad, stralend en verzorgd uit. En alhoewel ik nog geen echte rimpels heb, zie ik wel dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. De Cactusvijgolie van Tasty Skincare vind ik te kostbaar om voor mijn haar en/of nagels te gebruiken (daar gebruik ik dan weer liever arganolie voor), maar voor mijn gezicht vind ik het een geweldig product! Ja, wat mij betreft een dikke aanrader!

Tasty Skincare Cactusvijgolie is helaas niet meer te koop. Wil je graag pure cactusvijgolie gebruiken? Probeer dan eens cactusvijgolie van Natural Heroes. 

Disclaimer: deze review betreft product(en) die door een bedrijf/samenwerking aan mij beschikbaar gesteld zijn.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply