Antipodes Aura Manuka Honey Mask
Green beauty Review

Antipodes Aura Manuka Honey Mask

Een tijdje geleden kon je al mijn review van Antipodes Ananda toner lezen. Een heerlijk product, wat me nog steeds uitstekend bevalt. Maar ik heb nóg een product van dit prachtige merk mogen testen en dat is Antipodes Aura Manuka Honey Mask. Vandaag vertel ik wat meer over dit fijne masker.

Antipodes Aura Manuka Honey Mask

Antipodes Aura Manuka Honey Mask is, zoals de naam al zegt, een gezichtsmasker verrijkt met manuka honing. Manuka honing staat bekend om haar vele helende eigenschappen: het is namelijk voedend en mild voor de huid, maar het heeft tegelijkertijd ook een antibacteriële werking. Manuka honing doet de doffe huid herleven, maar het helpt ook om puistjes te bestrijden. Dit maakt dat dit masker voor alle huidtypen geschikt is en tevens ook voor alle leeftijden. Jong, oud, droge huid, vette huid, gevoelige huid, acne of niet: het brengt alle huidjes weer in balans.

auramask3

Ingrediënten Aura Manuka Honey Mask

Aqua (water), Leptospermum scoparium mel (manuka honey), Persea gratissima (avocado oil), Glycerine (vegetable), Cetearyl alcohol, Stearic acid (coconut derived), Glycerol stearate (coconut derived), Tocopherol acetate (Vitamin E), Vanilla planifolia (vanilla oil), Citrus reticulate (mandarin oil), coumarin, d-limonene, linalool, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Daucus carota sativa (carrot oil), Pohutuakawa (metrosideros excelsa) extract, Citrus grandis (grapefruit seed extract), ethyhexylglycerin.

Zoals je kunt zien is Antipodes Aura Manuka Honey Mask rijk aan manuka honing, het staat bijna helemaal bovenaan, na water. Ook bevat het avocado olie, plantaardige glycerine, vitamine E, vanille olie, mandarijn olie, wortel olie, grapefruit extract en potuhakawa extract. Nou had ik van het laatste nog nooit gehoord, maar dit is een boom afkomstig uit Nieuw Zeeland. Het wordt ook wel de Nieuw Zeelandse kerstboom genoemd, daar deze boom prachtige rode bloemen heeft rond de Kerst periode. Van potuhakawa extract wordt gezegd dat deze hydraterende en antiseptische eigenschappen heeft.

100% natuurlijk

Het masker is bovendien 100% natuurlijk, dierproefvrij, vrij van parabenen, minerale oliën, siliconen, synthetisch parfum en kleurstoffen. Dat klinkt erg fijn, al zeg ik het zelf! Daar het masker manuka honing bevat is het niet vegan, maar het is wél geschikt voor vegetariërs.

auramask1

auramask2

Het masker heeft een crème-achtige textuur. Het wordt ook niet hard op de huid. Je brengt een laag aan op een schone huid (ogen en mond laat je vrij) en na 15 minuten kun je dit masker weer afspoelen. Doordat het masker zo mild is, mag je dit product twee keer per week gebruiken.

Mijn ervaring

Antipodes Aura Manuka Honey Mask ruikt goddelijk, ik kan niet anders zeggen. Het is jammer dat er geen geurcomputers bestaan, want je zou dit product eigenlijk moeten ruiken, zo lekker! De combinatie van manuka honing, vanille en mandarijn is gewoon geweldig. En zoals Antipodes zelf zegt: de geur reinigt de ziel en de aura. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar het heeft wel een ontspannende en oplevende werking merk ik. Wanneer je een bijvoorbeeld in een dipje zit, maakt deze geur dat je alles weer van een zonniger kant kan bekijken.

Bovendien ervaar ik ook dat dit masker de huid weer in balans brengt. Wanneer mijn huid een beetje droog is, dan werkt het masker vochtherstellend. Wanneer ik voel dat er een puistje doorbreekt, maar ook wanneer mijn huid wat onzuiver is, gebruik ik dit masker ook graag. Ik merk dat puistjes na gebruik snel verdwenen zijn en mijn huid er egaler uitziet.

Niet vegan

Wat ik persoonlijk lastig vind, is dat dit product manuka honing bevat. Ik ben (vooralsnog) géén strikt veganist, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar producten die geen dierlijke ingrediënten bevatten. Toch vind ik honing een lastige, want hey: het heeft gewoon wonderlijke eigenschappen voor huid en lichaam, wat niet eenvoudig door iets anders te vervangen is. Ik ben nog een beetje zoekende wat dit onderwerp betreft, maar zoals het er nu naar uitziet denk ik dat ‘bij voorkeur veganistisch, anders zo duurzaam mogelijk’ wel een goede maatstaf voor mezelf is. Het draait voor mij ook niet om perfectionisme, maar kijken hoe ik mijn manier de dingen goed kan doen.

Dit masker is een product waar ik echt wel van ben gaan houden, ik zal het moment waarop deze tube leeg raakt ontzettend jammer vinden. Gelukkig maar dat het online verkrijgbaar is bij webshop Biggreensmile.nl!

Antipodes Aura Manuka Honey Mask bevat 75ml en kost €31,50 bij BigGreenSmile

Ben jij bekend met manuka honing? En wat vind jij? Moet je strikt vegan zijn om het goed te doen? Of denk ik weer eens véél te diep over dingen na? Ik hoor het graag! 🙂

Dit betreft een product wat door een bedrijf ter review opgestuurd is.

You Might Also Like...

3 Comments

 • jeapiebel
  14 maart 2016 at 09:22

  Afkomstig uit Nieuw Zeelandse kerstboom, dat klinkt interessant. J Dat het masker 100% natuurlijk, dierproefvrij, vrij van parabenen, minerale oliën, siliconen, synthetisch parfum en kleurstoffen. Dat klinkt zeker erg fijn. Het lijkt mij lekker. Ik ben niet bekend met manuka honing, vanaf nu wel. 😉

 • Zoë
  15 maart 2016 at 11:41

  Klinkt heerlijk! Ik ben erg benieuwd naar Antipodes, ik heb nog nooit wat van het merk geprobeerd. De prijs houdt me een beetje tegen 😉

 • Debbie
  22 maart 2016 at 14:23

  Een mooi merk maar inderdaad een beetje prijzig!

Leave a Reply