Antipodes Ananda Toner
Green beauty Review

Antipodes Ananda Toner review | voor een mooie ‘glow’

Ik vind het zelf altijd erg fijn, nadat ik mijn gezicht gereinigd heb, om dan nog een toner te gebruiken. Een toner zorgt er niet alleen voor dat de laatste restjes vuil en make-up verwijderd worden, het zorgt er tevens voor de ph-waarde van de huid weer geneutraliseerd wordt én dat je huid er fris en stralend uitziet. Ik testte de afgelopen weten Antipodes Ananda Toner, benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!

Antipodes: natuurlijk verzorgingsmerk uit Nieuw Zeeland

Antipodes is een natuurlijk en biologisch verzorgingsmerk uit, jawel, Nieuw Zeeland. Hoe bijzonder is het eigenlijk dat we tegenwoordig kennis kunnen maken met producten afkomstig van de andere kant van onze planeet?

Elizabeth Barbalich, oprichter en bedenker van Antipodes, heeft een achtergrond in de natuurlijke wetenschappen. Deze wetenschappelijke kennis gebruikt ze om deze mooie producten te ontwikkelen. Met veel succes overigens, want dit prachtige merk heeft (tot dusver) wel 24 awards gewonnen! De producten van Antipodes hebben een unieke mix van hoogwaardige oliën (waaronder avocado) en lokale exotische plantenextracten. De ingrediënten zijn duurzaam geteeld, verpakkingen zijn gerecycleerd, dierproefvrij en bevatten geen synthetische stoffen. Antipodes valt echt onder de categorie ‘luxe cosmetica’ en dat voel je ook wanneer je deze producten gebruikt. Het is pure verwennerij en een streling voor je zintuigen.

Lees ook: Antipodes Aura Manuka Honey Mask review

antipodestoner2

Antipodes Ananda Toner

Antipodes Ananda Anti-oxidant Rich Gentle Toner brengt bliss aan de geïrriteerde huid en aan de huid wat door stress veel te verduren heeft. Hetbevat botanische extracten, gemengd met natuurlijke mineralen wat voortkomt uit het 15.000 jaar oude Waivera bronwater, diep gelegen in  Nieuw-Zeelandse aarde. De toner bevat tevens antioxidant-rijke frambozenzaad extract, wat helpt bij het verhogen van de lipide gehalte van de huid en vochtverlies tegengaat. Aloe Vera, Marshmellow extract en kostbare Bulgaarde rozenolie helpen de geïrriteerde en gestresste huid te kalmeren, terwijl Mamaku Black Fern de huid regenereert en de aanmaak van gezonde cellen bevordert. De toner is 100% natuurlijk, waarvan 77% van de ingrediënten van biologische oorsprong is. Alhoewel het merk Antipodes niet vegan is, is dit product wél geschikt voor veganisten. Bovendien is dit merk ook  dierproefvrij. En last but not least: In 2012 heeft dit product een Harper’s Bazaar Beauty Award gewonnen. Dat klinkt allemaal behoorlijk indrukwekkend, vind je ook niet?

Geschikt voor alle huidtypen

Antipodes Ananda Toner is geschikt voor alle huidtypen, maar met name voor de gevoelige, geïrriteerde en gestresste huid. Je kunt deze toner ook goed gebruiken nadat je in de zon bent geweest (maar daar zullen we nog wel eventjes op moeten wachten ;-))

Ingrediënten
Aqua (Waiwera Artesian Water), aloe barbadensis (aloe vera leaf)*, cyathea medullaris (mamaku extract), gluconolactone, sodium benzoate, dehydroacetic acid, benzyl alcohol, bisobolol, althaea officinalis (marshmallow extract), rubus idaeus (raspberry extract), rosa damasca (Bulgarian rose oil)*. *Biologisch gecertificeerd

antipodestoner3

Antipodes Ananda Toner zit in een prachtige verpakking, ik vind het doosje zo mooi dat ik het heb bewaard. Ik vind het een echte eco-chique uitstraling hebben! De toner zit in een bruin glazen fles, wat ik prachtig vind, maar ik zet het fles voor de zekerheid altijd maar op een hoge plank, zodat de kinderen er niet bij kunnen komen. Stel je voor dat het stuk valt, dat zou echt zo ontzettend zonde zijn!

Ananda toner heeft een handige spraydop, waarmee je de toner eenvoudig over je gezicht kunt sprayen. Je kunt de spray meermalen per dag gebruiken, voor een hydratatie boost en ‘verlichting van milieu aggressors’ zoals zij dat noemen, maar eigenlijk gebruik ik het alleen ’s ochtends en ’s avonds nadat ik mijn gezicht gereinigd heb met reinigingsmelk en voordat ik mijn dag- of nachtcrème aanbreng.  Ik merk dat ik toch wat zuinig ben met dit product, waarschijnlijk omdat het vrij kostbaar is, wil ik er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Gelukkig heb je er ook niet zoveel van nodig.

Mijn ervaring

De toner is absoluut niet uitdrogend en mijn toch wel redelijk gevoelige huid reageert er uitstekend op. De laatste weken ziet mijn huid er rustig en egaal uit, zonder pukkeltjes, rode vlekken en irritaties. Het is de laatste tijd ook een stuk minder droog en veel beter gehydrateerd. Dit ligt niet alleen aan dit product, maar ik ben wel van overtuigd dat dit product er aan bijgedragen heeft. Ook merk ik dat het mijn huid een mooie glow geeft nadat ik het gebruikt heb.

Ik ben ontzettend benieuwd naar de overige producten van dit merk, want ze lijken mij allemaal ontzettend fijn. Gelukkig heb ook nog een gezichtsmasker van dit prachtige merk mogen testen, waarvan ik je binnenkort mijn review laat zien.

De producten van Antipodes zijn verkrijgbaar via webshop Big Green Smile, voor een fles van 100 ml betaal je €29,95.

Kende jij Antipodes al? En wat vind jij een fijn natuurlijk cosmeticamerk?

Dit artikel bevat een product wat beschikbaar is gesteld voor een review

You Might Also Like...

2 Comments

  • Eva
    9 februari 2016 at 08:55

    Leuke review! Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt naar dit merk! 🙂

  • jeapiebel
    9 februari 2016 at 09:53

    Een natuurlijk en biologisch verzorgingsmerk klinkt altijd mooi en geloofwaardig. Ik heb zelf een gevoelig huid waar ik niet alle merken durf te proberen, maar met de bio en natuur concept durf ik dat wel zonder twijfel. 15.000 jaar oude Waivera bronwater wauw dat is bijzonder! Zonder pukkeltjes, rode vlekken en irritaties wat klinkt dat fijn zeg.

Leave a Reply