citroen
Green beauty

Citroen voor een mooie huid + 12 tips voor citroen in je huidverzorging

Wist je al dat citroen een echte beautyfood is? Yep! Gebruik eens citroen voor een mooie huid. Dit gele en zure vruchtje is namelijk super veelzijdig en doet wonderen voor je huid! Citroen is rijk aan vitamine C en heeft als eigenschap dat het dode huidcellen verwijdert, vet losweekt en een blekende werking heeft. Ideaal dus wanneer je een vette huid hebt met onzuiverheden, of last hebt van ouderdomsvlekjes! Geen gek idee dus om eens citroen in je dagelijkse beauty routine te verwerken, daarom 12 verzorgingstips met citroen!

Citroen voor een mooie huid

1. Je kunt citroensap gebruiken om je haren te bleken.

Dit kun je tijdens de zomermaanden doen. Meng een kop water met 3 eetlepels citroensap en breng het aan op je haar. Ga dan lekker in het zonnetje zitten totdat je haar opgedroogd is. Het zal een subtiel effect geven.

2. Heb je last van broze en/of verkleurde nagels?

Je kunt citroensap gebruiken in een manicure badje met wat amandelolie. Even 10 minuutjes je handen erin laten weken en je nagels worden sterker én mooi stralend wit!

3. Je kunt je tanden bleken met citroen

Of het goed is voor je glazuur betwijfel ik overigens, dus ik doe het persoonlijk niet. Maar goed, aangezien citroensap een blekende werking heeft, werkt het dus ook om je tanden te bleken!

4. Neem eens een stoombadje waar schijfjes citroen aan toegevoegd zijn.

Ideaal voor een vette en onzuivere huid. Want door te stomen kan talg en vuil makkelijker uit de poriën komen, waardoor je huid diep gereinigd wordt.

5. Maak eens een DIY body scrub

Gebruik hiervoor wat olijfolie, zeezout en het sap van een uitgeperste citroen. Doe dit in een kommetje en meng het door elkaar. Citroen zorgt voor een diepe reiniging, het verwijdert dode huidcellen waardoor er een mooie, stralende en egale huid overblijft! Door je huid hiermee te scrubben geef je je huid een mooie oppepper. Spoel vervolgens af onder de douche. Pas op: de vloer kan wat glad worden door de olijfolie!

6. Je kunt een DIY gezichtsmasker maken

Bijvoorbeeld met honing en citroen, wat ontzettend fijn is voor de vette en onzuivere huid. Even 10 minuutjes laten intrekken en afspoelen maar. Hello beautiful skin!

7 Citroen sluit de poriën ook weer

En dit is dus echt ideaal wanneer je last hebt van grote poriën zoals bij de vette huid. Citroensap verkleint namelijk de poriën!

8.Citroen geeft een matte effect, het gaat glimmen tegen!

Gebruik daarom bij een vette of gecombineerde huid een dagcrème waar citroen in verwerkt is. Zeg maar daahaag tegen je glimhoofd!

9. Citroen wordt ook vaak gebruikt als geur in beautyproducten

Het wordt veelvuldig gebruikt in parfums, douchegels, zeepjes, shampoos, bodylotions enzovoort. De citroengeur maakt je wakker, fit, vrolijk en energiek. Het is daarom de ideale geur om de dag mee te beginnen! Ook schijnt citroen cellulite te helpen voorkomen, doordat het zo’n goed effect op de doorbloeding heeft. Ik ben bijvoorbeeld dol op de douchegel met citroen van Weleda.

10. Begin iedere ochtend met een glas warm water met een uitgeperste citroen.

Het helpt ontzettend goed om afvalstoffen uit je lichaam af te voeren, wat megagezond is voor je én je krijgt er een nog schonere huid van ook! Het geeft je lichaam een instant boost!

11. Heb je last van roos of vet haar?

Masseer je hoofdhuid regelmatig met citroensap! Door je hoofdhuid goed te masseren met citroensap komt de doorbloeding goed op gang, hierdoor zal roos ook makkelijker verdwijnen. Ook helpt het om vet haar tegen te gaan. Was je haar vervolgens met shampoo en spoel goed uit.

12. Heb je last van pigmentvlekken?

Citroensap helpt om deze vlekken wat op te lichten! Citroensap heeft een blekende werking en kan daarom donkere vlekken iets oplichten.

Gebruik jij wel eens citroen als beautyfood?

eetbare schoonheid

Designed by Freepik

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply